לא שכחתי אתכם יקרים....

לא שכחתי אתכם יקרים....

אני קוראת אתכם כל יום - אפילו מס´ פעמים ביום. קשה לי לכתוב. קשה לי להביע את עצמי אפילו בפני עצמי. לפעמים אני קצת מקנאה ביכולות שיש כאן למשתתפים לשפוך על הנייר (מקלדת...) את אשר על ליבם ואילו אני שתמיד כתבתי ומצאתי פורקן במילים ובאותיות פתאום אני מוצאת את עצמי ללא יכולות. לבי מתכווץ כל יום מס´ פעמים בכאב עז. כאב ותחושת הזדהות עם ההמונים המצטרפים למשפחת השכול. ערב ליל הסדר ביקרתי את קברו של אבי. רצתי אליו כאחוזת אמוק לספר לו שמעין - נכדתו האהובה - מדקלמת את "מה נשתנה" במלואו וללא שגיאות. כן אבא. הנכדה שלך כבר בת שלוש וחצי והיא תעמוד על הכסא בפני כל האורחים ותשיר מה נשתנה... ואתה לא תשמע. אולי בעצם כן תשמע... אולי תגיע ותצפה בנו יושבים סביב שולחן ליל הסדר... אולי. הלוואי. אז אני שרתי לך אבא את מה נשתנה. כמו שהייתי ילדה קטנה ואתה ואני תכננו כיצד נפתיע את כולם בשירתי. והפתענו אותם אבא. אתה זוכר? אני שרתי את מה נשתנה בקול צלול ורם ואתה כל כך התגאת בי. אתה אבא שלי למרות שלא היית אדם דתי או אדם מאמין אהבת את המסורת והחגים בכלל וחג הפסח בפרט. חגגנו את ליל הסדר בדיוק כפי שאהבת. לא מדלגים על שום שורה, גם אחרי האוכל, שרים את כל השירים. הכל בשבילך אבא. בשביל שאולי אתה מרחף אי שם מעלנו וצופה בנו חגיגיים, מאוחדים, מלוכדים, אוהבים, מתגעגעים.... יש לי כאבים חזקים במפתח הלב אבא. אני זקוקה לך כל כך להתייעץ איתך, לשאול אותך. הרופאה שלחה אותי למכון הלב. אולי הלב.... ואולי אבא זו המועקה? הכאב? הגעגוע? אולי כל אלו ביחד גורמים לי לכאבים העזים הללו שלא נותנים לי מנוח? איפה אתה אבא? אני מוצאת את עצמי לפעמים נוסעת במהירות שיא מבלי להתחשב בתמרורי הדרך או בתנאי הדרך וכולי מטרה אחת - להגיע אלייך, אל ביתך החדש ולפרוק את לבי. ואז אני מגיעה. ומה עכשיו ? אני מרגישה שאני נוסעת פול גז בניוטרל.... עומדת מול קברך ואין לי מה להגיד. אני רק שרה לך את מה נשתנה. בוהה בעננים ומנסה בכל כוחי לדמיין את פרצופך המאיר מבעדם. לפעמים אני מצליחה. רואה אותך מנופף לי לשלום ומחייך אלי. לפעמים לא. וכואב לי אבא. רק כואב לי. והכאב הוא כבר לא נפשי בלבד. הוא פיזי. קורע אותי. כואב לי אבא.

אלה

זהו בדיוק. המה נשתנה הזה.. שאת.. ועכשיו הבת שלך שרה. שכל פעם שואלים מחדש מה נשתנה. ולמרות שהתשובות אותן תשובות.. הן לא. כמו שהמלים הן אותן מלים..אבל הן לא. וגם הכאב. אז תנסי לסוע בזהירות.. ולאט לאט ככל שאת יכולה. וכשהרגל לוחצת על הגאז..תנשמי עמוק. עד שיעבור. מחבקת מהצד

אופה3

New member
לאלה היקרה

אביך מרחף אי שם במרום, והוא רואה אותך וצופה בך ובמשפחתך, מאוחדים, מלכודים אוהבים ומתגעגעים, הרי על תשכחי, שכשאלוקים לקח את אביך למרום, למעשה הפך אותו למלאך השומר עליכם ממרום. כאבי הלב, זה דבר שאינו ניתן לחסל, אי אפשר להקל עליך את כאבי ליבך, ועל תסעי במהירות שיא כדי להגיע אל ביתו החדש של אביך, כן גם כשאת עומדת מעל קיברו, ואין מילים מה לומר, ואין מה לפרוק, זה בסדר, את יכולה להמשיך לשיר את מה נשתנה גם כל השנה, ואת יכולה פשוט כמוני לחבק את הקבר או את המצבה ולנשק ולבכות ולצרוח וכל מה שבא לך, אביך שם והוא שומע אותך בדיוק כמו שאנחנו קוראים את דבריך, הוא נמצא שם, עובדה שלפעמים את רואה אותו מנופף לך לשלום ומחייך אליך. הלוואי ויכלתי לרפא את פצעייך ולרפא את ליבך, מקווה שתרימי את כל הרסיסים ותשובי לחיים, אומרים שהזמן מרפא את הכאבים, אך לא ארמה אותך ואגיד לך שזה נכון, אצלי עם השנים שחולפות הכאבים רק גודלים, אבל מקווה שאצלך במשך השנים שיעברו, תוכלי להפנים את הכאב, ולא לסבול כל כך, הרי אין לנו שום ברירה ואנחנו חייבים להמשיך, לחיות, למען ילדנו, למען בעלנו, למען משפחתנו, כמו שאמרת מלוכדים, אוהבים ומתגעגעים, זוהי דרך העולם חומד. שיהיה לך רק טוב בחיים ולא תדעי עוד צער, מחבקת ושולחת לך חיזוקים, האופה

nypx

New member
אלה יקרה ../images/Emo7.gif

אלה יקרה=אני חושב שהכוס של אליהו הנביא זה של האהובים שלנו==== אני איתך

למעלה