לא שכירות אלא קניית דירה, התלבטות:

נמרוד2016

New member
לא שכירות אלא קניית דירה, התלבטות:

אני מתכוון לקנות דירה בעתיד ומתלבט איך להתנהל , אני גר בשכירות כרגע ויש לי כמה אופציות - לגור לבד בדירה שאקנה, לגור בה עם שותף בשביל המשכנתה, או לגור בשכירות הנוכחית ולהשכיר את הדירה לאחרים, כן כרגע זה רק בשלב של בירורים ראשוניים, אבל זה הרגע הנכון לשאול, בכל זאת.
.

avvv

New member
נראה לי שזה מאד תלוי מצב

אני לא חושב שיש לזה תשובת אצבע, אלא תלוי במצב שלך - הנוכחי והצפוי בעוד כמה שנים.
לגור לבד או עם שותף זה תלוי במצב הכלכלי שלך ובהיצע באזור שאתה מכוון אליו - האם יש היצע של דירות שתוכל להחזיק אותן לבד או לא.
לגור בשכירות ולהשכיר זה לא דבר שמתאים לכל אחד - יהיה לך גם בעל בית וגם דיירים על הראש. לדעתי זה הגיוני רק אם יש לך דירה לא באזור שאתה גר בו, או אם אתה קונה דירה לעוד כמה שנים - כלומר להמשיך לגור בשכירות בדירה קטנה או עם שותפים, ולקנות דירה שתיכנס אליה במקרה של זוגיות או הקמת משפחה.

באמת תלוי

אם תהיה לך משכנתא, איך שלא יהיה אתה תמשיך לשלם שכירות, לבנק. אלא אם כן אתה באמת תקנה דירה גדולה מאד באזור מבוקש מאד, אל תבנה על הכנסה משותף כמשהו שיכול לשלם משכנתא.

כמה עולה חליפה ליתום?

יש כל כך הרבה משתנים במשוואה הזאת, וכל כך הרבה נעלמים שרלוונטיים אך ורק לך ולאורח החיים שלך, שהתייעצות בפורום כזה לא תעזור הרבה.
הכי מתאים יהיה שתשב עם עצמך ותעשה את השיקולים, לצד השלמת המידע הרלוונטי - איפה אתה מתכוון לקנות דירה? כמה משכנתא תשלם? כמה שכירות אתה יכול לקבל על הדירה באם תשכיר אותה? כמה שכירות אתה משלם על הדירה הנוכחית? האם יש פער בחשבונות בין הדירה החדשה לדירה הנוכחית? לפעמים גם אם שכ"ד דומה למשכנתא/לשכ"ד שתקבל ואפילו זהה, רק דמי הניהול והארנונה יכולים ליצור פער משמעותי שיכול להצטבר לסכום נאה בשנה.
&nbsp
בנוסף - באם תגור בדירה שתקנה, האם זה ידרוש ממך לאבזר אותה באופן שונה מאשר במהות של דירה להשכרה? גם כאן מדובר בסכומים יפים מאוד שיכולים להיחסך אם תשכיר אותה ותמשיך לגור בשכירות.
&nbsp

ההיגיון אומר -

לגור בדירה שכורה זולה, אפילו דירת חדר (כי שכ"ד הוא כסף זרוק), לקנות דירה יקרה, להשכיר אותה, ולשלם בשכר דירה את המשכנתא.

זה קצת יותר מורכב מזה...

נתחיל בזה שלא חייבים לקנות דירה יקרה, אפשר לקנות דירה ממוצעת. רבים וטובים בנו על כך ששכ"ד יכסה את המשכנתא ונפלו, כי זה לא מדע מדויק - לא כל דירה מושכרת בקלות, לא כל דירה מושכרת בסכום שאתם חושבים שתושכר, דירה מושכרת זה משהו שכולל גם הוצאות ולא רק מניב הכנסות, ולא כל הנוצץ זהב.
&nbsp
&nbsp

נמרוד2016

New member
תודה על התגובות:

סימני השאלה על השכירות לאחרים או לא, עדיין נמצאים בכותרת אצלי

את צודקת לגמרי אישה מרציפן

לפעמים מתקלקל הדוד ואז צריך להחליף דוד, או שיש בעיה במערכת החשמל, או מנעול נשבר בדלת, או רפפות בתריס, יש מגוון של מצבים וצריך לסדר שהכל יהיה תקין, כך שלהשכיר דירה זה לא רק הכנסות, יש גם הוצרות וצריך לקחת את זה בחשבון.

נמרוד2016

New member
ברור שצריך לשים טוב טוב לעניינים אלו מראש

ויש לי תמיכה משפחתית גדולה בההבנה של אלו.

למעלה