לא שנאת חינם כי אם טעם רע

לא שנאת חינם כי אם טעם רע

פורסם במקור בבלוג שלי http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=bemet אני רוצה לטעון שלאנשים אין אופי ממש רע, הם לא רשעים, ואין שנאת חינם. מה שיש זה טעם רע. ציבור המתנגדים להתנתקות הוא לא רשע. הוא טרם הרים יד על אזרח חף מפשע, וטרם עשה מעשה אלים שאיננו בגדר הגנה עצמית. הוא לא חילל שום דבר קדוש. אבל המחאה נגד ההתנתקות היא בהחלט בעלת טעם רע. קודם כל עצם ההתנגדות הוא טעם רע וטעות (תמימה אמנם), היות שברעיון ההתנתקות יש גרעין חזק מאד של אמת וצדק. מעבר לעצם ההתנגדות, המחאה נעשתה בדרך מכוערת של חסימת כבישים, יצירת מהומה ורעש לא נעים. מעבר לכך, ציבור ההתנגדות גם ניסה לגרום לסיכול של החלטה שהתקבלה באופן דמוקרטי וחוקי. אני טוען שבניסיון כזה לסיכול יש הרבה טעם רע, כי יש לפעול באופן חוקי ולשמור על מנהל תקין למען הסדר הטוב, אבל אין בכך מעשה מרושע. אין בכך חילול של דבר קדוש, כי ברצוני להזכירכם הדמוקרטיה היא לא דבר קדוש. תאורטית אפילו הרשע יכול לבוא עצמו בלבוש דמוקרטי, והדוגמה האהובה על כולנו היא עלייתו של היטלר לשלטון באופן דמוקרטי. כך שאפשר לאמר שציבור המתנגדים אינו חוטא, אלא אם כן תחליט לאמר שלהיות בעל טעם רע זהו חטא. אני הייתי משנה את המשפט המפורסם: "אל תייחס לרשעות כל דבר שניתן להסבר ע"י טיפשות". הייתי נמנע מלקרוא להם טיפשים. הייתי פשוט קורא להם בעלי טעם רע. אנשים שיש להם אהבה, אבל האהבה הזאת עקומה, מעוותת, לא נרחבת מספיק, לא כללית. לא אינסופית.

למעלה