לא, תודה - אל תחזרו אלי!

לא, תודה - אל תחזרו אלי!

כמה פעמים קרה לכם שהתקשרתם למוסד ציבורי או עסקי ואמרו לכם: "שיחתכם חשובה לנו, אנא תשאירו בבקשה טלפון ואנחנו נחזור אליכם". הרבה פעמים זו תשובה של המענה הקולי, אבל לא פעם גם אנשים, בשר ודם עונים כך, "תשאיר טלפון ואנחנו נחזור אליך / אני אחזור אליך". מה משמעות אמירה זו? משמעותה בדיוק כלהלן: אין לי / לנו זמן בשבילך עכשיו, (+ אתה לא מספיק חשוב לנו) נחזור אליך כשיהיה לנו זמן. אלא שבדיוק כאן קבור האבסורד, אני הצרכן, אני הלקוח, אני מבקש השרות, אני מתקשר אליך כשלי זה מתאים, כשלי יש זמן. כשאתה תפנה אלי אני אענה לך וכשאני פונה אליך אתה תענה לי! מובן שיש מקרים יוצאי דופן, אבל ככלל השיטה פסולה. אם יש שעות לחץ ואתם רוצים לחזור אלי כששעות אלה תחלופנה אני עשוי להיות במקלחת, או בטיול, או בחיק המשפחה. אינכם יכולים לעמוד בעומס? תאיישו את עמדת המזכירות בעוד פקידה בעוד נותן שרות!!
על כל פנים כשאני מקבל הודעה כזו אני משאיר במשיבון הודעה בסגנון: חיפשתי חנות לממכר מוצרי טבע, אבל אם אין לכם זמן אלי אחפש עסק שכן מוכן לשרת אותי כשאני מבקש זאת, אז תודה, אל תחזרו אלי!
הייתי שמח להקים תנועה המונית שתנהג כמוני (פלוס לחימה בעוד תחומים בהם הזלזול באזרח הקטן בולט)

למעלה