לא תכנית טובה לדעתי

bucky23

New member
לא תכנית טובה לדעתי

ההודעה הקודמת שלי נמחקה, אז אני מקוה שזה רק בגלל הכותרת שהיתה ולא בגלל הדעה, אחרת לא מבין בשביל מה יש פורום... אני אחזור על מה שכתבתי: התכנית בעצם מתעללת באנשים רק בשביל בידור ואני לא מבין איך הסכימו לשדר אותה, אני בטוח שגם הבמאי לא היה רוצה להיות אחד מהאנשים הנמתחים וגם לא אתם וגם לא אף אחד באיזה זכות מתעללים בהם ככה? וכמו שכתבתי אם זה רק בשביל לבחון התנהגויות אז בעצם מבצעים ניסויים בבני אדם מבלי שהם יסכימו. מקוה שבמקום למחוק תסבירי למה זה תכנית לגיטימית ולמה צריך להסכים לשדר כזאת תכנית.

Super Chuly

New member
../images/Emo26.gif

למיטב זכרוני, אכן הכותרת שלך הייתה מאוד לא במקום. שנית, אני לא רואה טעם להסביר לך למה התוכנית כן מועילה או כן טובה, כי זה לא ישנה את דעתך, אבל הרשה לי לשאול אותך שאלה במקום: "אם התוכנית כזו זוועתית ולא טובה, למה בכלל לטרוח לכתוב בפורום שלה?" ליהי :)

bucky23

New member
יפה

אבל לדעתי את לא מסבירה לי כי הדעה שלך לא רחוקה משלי. למה אני כותב בפורום? כי הייתי רוצה שלא יהיו תוכניות כאלו ושלא יסכימו לעלות תכניות כאלה לשידור, ובד"כ כאלו שעושים את התכניות מסתכלים מדי פעם בפורמים והייתי רוצה שיפנימו. זה לא איזה אופרת סבון שאני יכול להתווכח אם היא טובה או לא אבל לגטימי שהיא תהיה, אני מדבר על הרעיון ועל מה שעושים בתכנית. גם אם הכתיבה והמשחק היו מציונים וגם אם העריכה היתה גדולה והמומחים מצוינים והיו עושים את זה סופר מרתק, זה עדיין רעיון מזוויע ועדיין עושים דברים שאסור לעשות לאנשים רק בשביל רייטינג, הם צריכים להבין שאיפשהו יש גבול, והם מזמן עברו אותו.

Super Chuly

New member
ובכן...

ראשית כל דומני שדעתך אינה מספקת כדי לקבוע מהי הדעה שלי. סלח לי, אך אינך מכיר אותי עד כדי כך. אם לא הייתי מוצאת בתוכנית עניין- ההגיון הבריא אומר שלא הייתי מנהלת את הפורום הזה, לא כך? דעתך, לעומת זאת, מקובלת עלי לחלוטין, כמו הדעות של שאר המגיבים בפורום זה. וכן, לעומת היותי תומכת נלהבת של חופש הביטוי, אני מצטערת לומר ש"חופש הביטוי, אינו החופש לכל ביטוי". (אפרופו חופש ביטוי- אם לא אכפת- אני אמשיך "להתחכם"). אני לא רואה טעם בנסיון לשכנע אותי או את חברי הפורום שכן התלהבו מהסדרה בכמה שהיא גרועה ולא נחוצה. אני הייתי מווסתת את האנרגיה למקומות אחרים וחיוביים יותר, שכן מי שלא אוהב את הסדרה, ימשיך לא להיות מרוצה ממנה, ומי שכן אוהב אותה- לא תשתנה דעתו, שכן- איש איש וטעמו. המשך יום נעים (ואל דאגה, ברגע שתסודר בעיה קטנה במחשב שלי, מי שאמור לקבל גמול מסויים- אכן יבוא על גמולו). ליהי :)

../images/Emo45.gif מסכימה אני לא יודעת מה הייתי

עושה אם הייתי במקום 2 הבחורות האלה. רגעי האימה של לחשוב שהוא רודף אחריי ושעומדים לרצוח אותי הייתה גורמת לי סיוטים בלילה ומותירה בי צלקות נפשיות. אם אני הייתי אחת ממשתתפי התוכנית שלא בידיעתי או באישורי הייתי תובעת אותה. אולי בהתחלה הייתי צוחקת כמו הבנות האלה מתוך הקלה שכל זה לא אמיתי אבל אח"כ הייתי מתרגזת שחבל על הזמן. זו בהחלט התעללות שאף אחד לא מזמין לעצמו. וכשעושים ניסויים בבני אדם (שזה מה שזה) צריך אישור של ועדת הלסינקי אחרי הכל זה מחקר פסיכולוגי, כפי שכתוב בתאור התוכנית היא רוצה לבדוק תגובות של אנשים במצבים מפחידים ולמיטב ידיעתי מאז הניסוי של זימברדו שגרם לאדם להתאבד חובה להעביר כל ניסוי ומחקר בועדת הלסיניקי. האם זה קרה כאן? האם הבדיקה הזו נעשית בידיעת המשתתפים? כאשר עורכים מחקר צריך ליידע את האנשים שהם משתתפים במחקר והם צרכים לאשר אותו ולדעת שהם יכרלים לצאת ממנו בכל זמן שירצו.

idanif

New member
מסכים עם כל מילה

הזדעזעתי לראות את התוכנית הזאת וזו פעם ראשונה ואחרונה שאני מסכים לצפות בה. זאת ממש התעללות בבני אדם ללא הסכמתם. ב- "פספוסים" של ערוץ 22 יש מתיחות שגם נראות לי לא נורמליות אבל בהחלט לא מגיעים למצב כזה שבני אדם כמעט מתעלפים מול המצלמה. בני המסכן הזה שיודע שיש לו אישה ושני ילדים בבית והוא רואה את כל חייו עוברים לפניו...זה נורא ואיום... הדרך שבה מנתחים את ורידי הצוואר של אתי שעומדים לפני פיצוץ....את מישהו זה בכלל מצחיק? אני רוצה להבין... כי אותי זה ממש לא מצחיק... ואילן שושן שתמיד היה נראה לי כבמאי רציני הפעם פישל ובגדול... לא מספיק שהבני הזה עבר סיוט במשך זמן כה רב במכונית הוא עוד מתגלה בפניו בסוף המתיחה ומתעלל בו עוד קצת לפני שהוא מספר לו שמדובר במתיחה... הכי דבילים הם אותם אנשים נמתחים שהסכימו שהשטות הזאת תשודר בטלויזיה... העיקר כדי לקבל את הכסף שהוצע להם (מעניין כמה) ולהיות מפורסמים... אם ערוץ 10 היה נופל עליי ומותח אותי... היתה עכשיו תביעה של מיליונים בדרך... לא מספיק צרות יש לנו בארץ? למה להעלות את סף החרדה אצל אנשים??? יש אנשים שסובלים מלחץ דם ומבעיות אחרות בחיים והמתיחות הדביליות האלה ממש לא נחוצות להם... אני מתפלא על ערוץ 10.... חשבתי שהוא ערוץ יותר רציני... ממש בושה... אם ערוץ 10 רוצה שהתדמית שלו תשתנה אז כדאי לו מהר להוריד את התוכנית הזו מהמרקע.... אני בטוח שהרבה לא אהבו אותה...

למעלה