לא תם ולא נשלם

fannyd

New member
לא תם ולא נשלם

משפחתו הביולוגית של "פעוט המריבה" פתחה בסוף השבוע בשביתת מחאה מול ביתו של שר הרווחה. המשפחה מוחה על הפסקת המפגשים הסדירים בין האם הביולוגית לבנה בעקבות החלטת בג"צ. בתום המפגש עם המשפחה השר סייע בקיום פגישה של האם הביולוגית עם בנה כבר בתחילת השבוע ויקיים דיון עם אנשי המקצוע לגבי המשך הדרך. המשפחה הביולוגית מתכננת להמשיך בהליכים המשפטיים. במקביל שוקלת להגיש תביעת נזיקין נגד משרד הרווחה ונגד עובדים שטיפלו בפרשה. כמו כן נשקלת פנייה לוועדת האו"ם בטענה על עבירה לכאורה על אמנת האג. לא מקנאה בזוג שהבג"צ פסק לטובתו.

הערה כללית לסדר

כתבת שאת לא מקנאה בזוג.
אכן. אני בנוסף גם לא מקנאה בעובדי הרווחה.
לא שבפרשיות מעוררות מחלוקת אין מקום לנער גם שם את החשיבה.
אבל אני מתכוונת מבחינת המלחמה על דעת הקהל.
האבסורד הגדול הוא שמפאת עניין החסיון,עובדי הרווחה מחוייבים להגן על המסתייעים בהם בכל מקרה,כשמדובר בחשיפה פומבית.כלומר- אנשי הרווחה לא יגידו מה שיש להם להגיד בגלל הצורך להגן על...אלה שתוקפים אותם ואת החלטתם ,פומבית.
עיתונאים תמיד שוחרים צבעי שחור אדום וצהוב ,וחוברים בקלות אל מתלוננים ותובעים באשר הם.אבל רשויות שמחוייבות לאתיקה חייבות להחריש. טוב,לפחות לא בתוך הדלתיים הסגורות של אולם בית המשפט.

dana180

New member
פעוט המריבה

מה שלי כואב ואולי זו הרגשה שלי בלבד שהמשפחה הביולוגית לא מתעלה מעל עצמה ולא רואה כלל את טובת הילד.
זה אכן לא בסדר שלא התקיימו ביקורים עם האמא הביולוגית ולטובת הילד כדאי שישמר הקשר עם הביולוגיים
אבל מה בדיוק הם רוצים להשיג ? ולפנות לוועדת האו"ם ולתבוע את משרד הרווחה?
מחזקת את ידיה של משפחת האומנה . מזלו של הפעוט שזכה בזוג הורים שכזה .

fannyd

New member
זה מזמן יצא משליטת המשפחה

ומשמש גורמים מיליטנטיים בעדה. הילד ואמו הביולוגית הפכו כלי משחק בידיהם. ראי את דבריה של אסתר הרצוג ב-ynet דעות עם הדוקטרינה הידועה שלה לפיה שירותי הרווחה עובדים בשירות משפחות חזקות כספקי תינוקות. לא לי ולא לך אין מספיק מידע כדי להחליט אם אימוץ סגור הוא הפתרון הנכון. מי שיש לו את מלוא המידע הם שופטי בית המשפט ולא נשאר לנו אלא לקבל את שיקול דעתם כמו בכל מקרה אחר שמתברר אצלם. שלא בטובתה משפחת האומנה תומרנה למצב בלתי נסבל.

dana180

New member
לא החלטתי מה הפתרון הנכון.

הבעתי בקול את כאבי ואת חששותי .ובלי קשר גם מבלי לדעת את כל העובדות תחושת הבטן שלי היא שטלטלה נוספת
בחיי הפעוט תהיה טראומטית.
מקווה שמה שיקרה כעת יפעל לטובתו ולטובת משפחתו האומנת.

fannyd

New member
לא רק בחיי הפעוט

תחשבי על האם הביולוגית שהטלטלות בין ייאוש לתקווה רק עלולים להחמיר את מצבה שגם בלי זה לא פשוט. תחשבי על משפחת האומנה שניצבת מול חוסר ודאות לגבי הצעדים של הצד שכנגד.

KallaGLP

New member
איך מישהו מהצד יכול לדעת אם זה בסדר

או לא שלא התקיימו מפגשים עם הביולוגית? אין לנו מושג מה מצבה, אולי הפגישות האלה מסכנות או מזיקות? כמה מצער שהעניין הזה הפך לפומבי!

fannyd

New member
זה בדיוק העניין

אבל מסתבר שהעדר מידע לא מרתיע אפילו מומחים כמו פרופ' לוי שיף שטענה בביטחון רב מעל דפי מעריב של היום שאימוץ פתוח היה חוסך את כל המהומה. עוד אפשר לחשוב שהשופטים לא מכירים את החומרים בהם הם דנים.

משתפרת

New member
רחל לוי-שיף ממליצה על אימוץ פתוח

בקישור המצורף- מאמר שכתבה במעריב. היא מדברת בו על יתרונותיו וחסרונותיו של אימוץ פתוח, ומסכמת בזהירות שאימוץ פתוח יכול היה לחסוך את הבעיות במקרה של הפעוט הזה. הזהירות במקום מכיוון שככל הנראה היא איננה מכירה את כל פרטי המקרה.
ההתרשמות שלי: המאמר מקיף את יתרונות האימוץ הפתוח וחסרונותיו, ומתיחס לכל הצדדים במשולש האימוץ. ברור שרחל לוי-שיף מצדדת באימוץ פתוח כשיטה. לגבי המקרה הספציפי הזה: נראה לי שכדי שיתאפשר אימוץ פתוח צריכה להיות נכונות של שני הצדדים לכך. עד כמה שהבנתי מצד אחד ההורים המאמצים לא התכוננו מראש לאימוץ פתוח, אינני יודעת אם ניתן לשנות את דעתם אחרי שנתיים עם הילד. מצד שני מתגובות המשפחה הביולוגית מתברר שהם רוצים בילד, ברור שעד שיקבלו אותו הם מעונינים בקשר עם הילד, ומתנגדים לאימוצו.. יש בעיה אם המשפחה הביולוגית תשדר לילד במפגשים שמקומו לא עם המשפחה בה הוא חי ושאימוצו- שגוי. בשלב הנוכחי צד אחד איננו מוכן לקשר וצד שני איננו מקבל את האימוץ.
כואב.

fatfat

New member
בהתחלה גם אני סברתי שיש להעדיף אימוץ פתוח

אבל היום לאחר כל המאבקים ולאור העובדה שמשפחת המוצא אינה מוכנה להשלים עם פסיקת העליון המורחב וחושפת את הילד ואת עצמה שוב ושוב בתקשורת - אני משוכנעת שבמצב כזה אימוץ עם קשר לא יכול להתקיים. יום לאחר הפסיקה ראיינו בתוכנית הבוקר של ערוץ 2 את האם הביולוגית ואת הדודה. הם המשיכו להתייחס אל הילד כשלהם בלעדית, דיברו על כך שהאמינו שבית המשפט יפסוק על העברת הילד לחזקתם ואמרו שהיו מוכנים שבהתחלה ההורים העכשוויים יפגשו אותו ואז בהדרגה ינתקו אתו כל קשר. זו ראייה של טובת הילד? וכראייה לכך שקשור לאם הביולוגית הראו סרטון של הילד (אמנם עם פני מטושטשות, אבל כל מי שמכיר טיפה את הילד יכול לזהותו בקלות)במפגש אתה שקורה לה אמא. הילדים של השכנים ולפחות 50% מהחברות של בנותי כשמגיעות אלינו הביתה כשפונים אלי משתמשים במילה "מאמי" אבל ברור שאינם רואים בי דמות אם עבורם.

KallaGLP

New member
חייבת להודות שאני אישית לא מבינה

איך אפשר להיות בעד או נגד משהו במקרה שפרטיו אינם ידועים לנו לאשורם עד האחרון שבהם ושאת האנשים המעורבים בו, את מצבם ואת נסיבותיהם איננו מכירים? ועוד הרבה יותר - איך זה יכול להיות מקצועי מצד אשת מקצוע להביע דעה המוצגת כדעת מומחה (הכוונה לוי שיף) במקרה שבו היא לא טיפלה ושפרטיו ידועים לה רק על פי מה שפורסם בתקשורת. היא לא מבינה כאשת מקצוע שדבריה הלא מבוססים על הכרות מעמיקה עם הנפשות הפועלות וכל נסיבות המקרה עלולים לגרום נזק? ואם היא לא מבינה זאת, איזו מין אשת מקצוע היא? חסרת אחריות זה הדבר הנחמד ביותר שאני יכולה לכתוב עליה.

למעלה