לא תמיד השם משקף נכון את

amor

New member
לא תמיד השם משקף נכון את

המציאות ולעיתים היא די מרה. כגון, ``ברק`` והוא כל כך עמום או ``לכבוש`` והוא כל כך נסוג מעניין לבצע בדיקה על אופן בחירת השמות לכל מיני... גם לא כל מה שנאמר משקף את מה שרוצים לומר או לפחות את כל מה שרוצים לומר. עראפאת התומך בדעתו של ``לכבוש`` (קרי לסגת) אינו עד כדי כך טיפש לבקש היום באופן מפורש את השליטה חזרה בשטחים בתוך ישראל . אגב , רבים וטובים מן המבקשים ``להחזיר`` לעראפאת (לקחנו בכלל ממנו משהו ?) את כל השטחים עד לגבולות 67 יושבים על אותו שטח שעראפאת (או מחליפו) יבקשו חזרה גם בכח הזרוע לאחר שיקבלו את כל השטחים שהם מבקשים היום . אחרי ההצלחה שישיג , בין היתר ,בתמיכת ``לכבוש`` מדוע לא ינסה לקבל עוד שטחים בתוך ישראל?! הרי שיטת האבנים הצליחה וכמה כדוגמת ``לכבוש`` הסכימו לוותר מיידית על כל שטח כדי לחסוך 5 מיליארד שח`(מעולם לא תמורת שלום מלא כי על זה עראפאת לא מדבר והוא לא יכבול את ידיו או נשקו). תמיד יוכל לטעון שהוא רק שליח של העולם הערבי הדורש זכויותיו של בני עמו חזרה וכו` ושהוא מעולם לא הצהיר בשום פורום ( גם לא ב`אקטואליה` ) שלאחר שיקבל את כל השטחים יתלה את נשקו. או אז נתחיל את המלחמה מהמצב בו היינו בתחילת יוני 67 . לזה רוצים שנגיע? לא ולא. כל העם רוצה שלום בטוח שבו לא יתערער בטחוננו ולא נעמוד שוב בפני סכנה או אפילו אירועים אלימים בגלל טענות סרק של אלה החפצים במחיקתנו ממפת האיזור.

בדיחה גדולה כתבת ....ידידי

צא ולמד מה אמרו חכמנו ז``ל: ``תפסת מרובה לא תפסת``. תזכור את הפסוק הזה, שאם חלילה נלך בדרכך הרי לא תהיה לנו מדינה!

amor

New member
אז תתחיל לצחוק וצא מפחדיך

ברור הוא שכאשר אין תשובה לגוף הענין נוגעים בדברים בטלים ומתארים את הנאמר ע``י הצד השני כבדיחה.

מה לי ולפחדים.....ידידי

משפחתי הייתה כאן לפני המדינה ותשאר גם לאחריה - אם תצליחו להרוס אותה!

מתנחל

New member
לכבוש את ההר

באמצע תקופת המאורעות, 1937, הועלה על הגרדום שלמה בן יוסף על שהפר את ``ההבלגה``. הוא נתלה ושירת ``למות או לכבוש את ההר`` על שפתיו. גם הוא היה ותיק בארץ שכבר אז שוסעה בין ``ימין`` ו``שמאל``. אלא שאז עדיין לא היתה תקשורת כה מפותחת ואנשים לא החליפו דיעות בקירבה כל כך אינטימית. להאשים אותנו שדרכנו מוליכה לקץ המדינה, הרי זה לכל הפחות עיוורון מהמציאות שטופחת לנו על פנינו ואולי סתם סטגנציה של דיעות ופוביה מפני רענון מחשבתי והודאה בטעות.

של נעליך מעל רגליך.....מתנחלי!

המאבק בארץ ישראל המנדטורית נוהל על-ידי רוב היישוב בתבונה רבה ועובדה: הצלחנו להקים ת`מדינה, להחיות את השפה העברית, להעלות מיליוני עולים, להפריח (חלק) את השממה וגם אז הרי לא שמענו בקולכם!

מתנחל

New member
לא ניגרר לוויכוח

היסטורי שגדולים וטובים ממני וממך חלוקים עליו. רק לפחות אל תגזים. מיליוני עולים? רק אתם?

amor

New member
תפיסת עולמך מקרינה פחד

התבטאויותיך בסגנון ``אם עדיין תהיה לנו מדינה`` וכיוב`( בלי לעשות עבודת מחקר על אמירותיך)מעידות על חרדה. עם ישראל לא החל במלחמה ב - 67 . מוסכם עליך ? הערבים יצאו למלחמה כוללת נגדנו לא בגלל שטחים שהחזקנו אלא בגלל היותנו חיים באיזור. אם יקבלו את כל השטחים חזרה, הגענו לאותה נקודה בה היינו ב-67 אלא אם כן תתקבל החלטה מחייבת את כל מדינות ערב והערבים תחת כל שלטון שהוא כי עם קבלת שטחים אלה או אחרים תמה ( אני חוזר תמה ) האיבה , תמו ( אני חוזר תמו) המלחמות והשלום ישרור באיזור לנצח. אם תתקבל החלטה כזו ניתן יהא להגיע לפתרון מלא ולהסכם שלום תוך 24 שעות ( כולל הטכס בבית הלבן ).

אתה נאחז בעבר כבקנה קש....אמורי

אתה לא מבין שמצבים משתנים - אני יכול לכתוב לך עשרות ספרים עד כמה היו הערבים לא צודקים במאבקם נגדנו - זה ישנה את המציאות שבה אני חיים היום?

amor

New member
ללא עבר אין עתיד

ןמזה``ת `` החדש `` ללא עבר שניסיתם קרס כמו מגדל קש. לא כך ?

אתה צודק.....אמורי

ללא העבר שלנו לא היינו כאן, אך אין זו סיבה להתעלם מהמציאות. אם לא קראת את כל שכתבתי כאן היום אז - תמחק אותי מרשימת מסוממי השלום ומהוזי המזרח התיכון החדש, כי אני בעד להחזיר את השטחים גם ללא שלום!

amor

New member
אם כך המצב חמור יותר

ממה שחשבתי שאתה שואף להגיע. לתת הכל ללא כל תנאי זה סוג חדש של ניהול מו``מ שייש בו מום גדול.

יש הפתעות בחיים.....אמורי

אם אתה אומר, למשל, שאין עם מי לעשות שלום, אז אני עונה - נסיגה עכשיו שלום אחר כך, לא בוער לי השלום.

amor

New member
בין כך ובין כך אתה טועה

מעולם לא אמרתי כי אין עם מי לעשות שלום. אף אחד מהימין גם אינו סבור כי השלום לא יושג. המחלוקת בינינו היא איך יבוא השלום. אני סבור כי השלום צריך להגיע רק כאשר יובטח שלומנו וכל מדינות ערב יקבלו במפורש את מדינת ישראל כעובדה קיימת ללא כל דרישות טריטוריאליות וללא תרועות מלחמה. אתה מציע , כפי שגורס עראפאת ,כי קודם יש להחזיר אח``ב נדבר. האם אתה סבור כי לאחר שנחזיר את כל השטחים עראפאת יוכל לשבת ולדבר שלום ולא תהיינה לו עוד דרישות כלשהן והעילה למלחמה תמחק מן השטח ??

מתנחל

New member
חיזוק לדברי Amor

הבעייה תהיה, שלאחר שתקום המדינה הפלסטינית (השניה אגב...) בתחומי יו``ש, יבואו פלסטיני ואדי ערה, ולאחר מכן הגליל וידרשו באופן ``לגיטימי`` להצטרף. ``שלום עכשיו`` של אז - נניח בעוד 20 שנה, יטענו שאין זה מוסרי לחסום דרישה כל כך צודקת, ובכלל אי אפשר לשלוט בעם אחר וכו` וכו`. רק כשזה יגע בשיך מוניס ברמת אביב, ונצטרך לבקש ויזות לארה``ב, יפול לכמה מאיתנו האסימון. על זה נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה.

למעלה