לא תמיכה, יותר בכיוון של התייעצות

AndreaCorr ©

New member
לא תמיכה, יותר בכיוון של התייעצות

לא פעם ולא פעמיים קרה שמישהו התחיל לדבר איתי על כך שהוא רוצה להתאבד. גם אנשים שמעולם לא פגשתי, והדיבור שלי איתם הוא בגדר הוירטואלי בלבד. עד כה זו הייתה מצוקה רגעית, כך שאו ניסיתי לדבר איתם ולהניא אותם מזה, או שהפניתי אותם לסה"ר, או שביקשתי להתקשר אליהם ושישארו אותי על הקו "עד יעבור זעם". אני מתארת לעצמי שברוב המקרים אלו אנשים שרק חיפשו תשומת-לב ותו לא, והם לא היו עושים את זה גם כך, אבל אני לא זו שתקח את הסיכון הזה. היום מישהו דיבר איתי על כך שהוא רוצה להתאבד, אבל הוא מתכנן את זה מראש. כלומר הוא לא מתכוון לעשות את זה כרגע, אלא ללכת ולקנות כדורים או מה שזה לא יהיה, לתכנן את כל העניין מראש ואז להתאבד. האמת? לפי הדיבור, ההתנהגות והתגובות שלו אפשר לראות שמדובר בזעקה לתשומת לב. אבל שוב - אני באמת לא רוצה לקחת את הסיכון הזה. לא רוצה לחשוב שידעתי ושתקתי, ידעתי ולא עשיתי כלום כדי למנוע את זה, אם חס וחלילה הוא באמת יחליט לעשות את זה. אז למי מפנים אותו? זו לא הודעה/פוסט אובדני בתפוז, כך שאני לא יכולה לפנות לתפוז. על סה"ר הוא לא רוצה לשמוע. אני לא מכירה את המשפחה שלו כך שאני לא יכולה לדבר עם אחד ההורים. ואני בטח שלא אתקשר למשטרה בתואנת "מישהו אמר לי שהוא מתכנן להתאבד עוד כמה ימים"... אז מה עושים? למי כן פונים? אני אשמח לכל עצה לגבי המקרה הספציפי הזה, ובאופן כללי לגבי כל הנושא. תודה.

TheBeast

New member
פותחים הודעה בפורומים שנוגעים לדבר

ומבקשים עצה ותופר בנושא זה, על פי רוב יהיו אנשים שהיו בסיטואציות הללו בעבר.. בקיצור- התחלת נכון

למעלה