לא
לשביתה של "ארגון ההורים הארצי..."

qrst האחת

New member
לא../images/Emo70.gif לשביתה של "ארגון ההורים הארצי..."../images/Emo70.gif

לדברי יו"ר ועד הורים ישובי, משה שרון, "אין דבר כזה ועד ההורים הארצי..." ראשית, כמה חבל לשמוע שההורים בארץ לא מאורגנים... והיה אם נכון מה שאומר יו"ר ועד ההורים הישובי, הרי שאין להתייחס לקריאת "ועד ההורים הארצי", שלכאורה בנוי מאדם אחד בשם מימון... לפיכך - אין להזדהות עם הקריאה להשבית את הלימודים בבתיה"ס היסודיים. כדאי ורצוי לחשוב על דרכים יעילים להזדהות עם מורי התיכונים... בשביתה שלא רואים בה את האופק ... וזה כבר נ-מ-א-ס!!!

qrst האחת

New member
נכון! ועד הורים ישובי החליט לא לשבות...ועל כן

הלימודים יתנהלו כסדרם...

אין ועד ארצי?

למיטב ידיעתי דוקא יש. לצערי, קשה לי להיות מופתעת מכך שיו"ר ועד ההורים ברעננה (מבלי לפ0גוע חו"ח באיש - זה לא אישי) אינו מודע לקיומם. מזלנו שאנחנו לא זקוקים לועד המתאפיין בחשיבה אסטרטגית מפותחת והבנה מעמיקה בניהול ארגון הורים, שכן אנו חיים בעיר שהחינוך הוא נר לרגליה ושראש העיר עצמו מציב חינוך ושירות בראש סדר העדיפויות שלו.

qrst האחת

New member
וואלק...?! אני מיד מבררת מהיכן הודעה מפוברקת

זו, שכן לפי מה שהבאת לידיעתינו הרי שקיים ועד הורים ארצי... ואילו ידענו שישנו כזה- אוליי היינו מחליטים לנהוג אחרת...?! אני תמהה, למה יו"ר ועד ההורים היישובי, משה שרון יעביר מידע מוטעה...?!

הוא, כמו רבים אחרים, משמש שופר

לשרת החינוך, שממסמסת את המו"מ עד שוסרמן יחתום על הסכם אופק חדש (זה שמכיל סעיפים לא מידתיים ולא חוקתיים, וכנראה לפחות אחד גם לא חוקי). אז, אני מהמרת על כך שיואץ המו"מ. בינתיים, היא עושה ספינים מפה ועד הודעה חדשה.

ATAF151

New member
יולי תמיר לראשות הממשלה

צירפתי קישור בו יש פירוט לגבי ההטבות האדירות להם יזכו המורים בתוכנית החדשה. אפילו אני הופתעתי לטובה. למשל עד היום היו למורים שעות חלון בהם הם ישבו בבית הספר ולא קיבלו משכורת, עכשיו הם יקבלו על חשבון שעות הנוכחות. עד היום היו ישיבות מורים בערבים ללא תשלום, מעכשיו הם יקבלו 125%. עד היום תוספת השכר הייתה רק לפי ותק ובכלל לא היה חשוב אם מדובר במורה מעולה או גרוע. כעת עדיין יהיו תוספות שכר לפי הותק אבל גם לפי הדרגות וכך יהיה ניתן לתגמל לפחות באופן חלקי על הצטיינות. גמול ההשתלמות גדל. והמנהלים ממש לא יוכלו לפטר מורים (לשמחתינו או לצערינו). וכמובן תוספת של 20%-50% לשכר, כולל שכר מינימום שעולה מ 2800 ל 5300. אז נכון שלכל ארגון קשה לעשות רפורמה, אבל אם יולי תמיר תצליח, היא פשוט תהיה חייבת להתמודד על ראשות הממשלה בבחירות הבאות. היא הרי יכלה לשבת ולהסתפק בתוספת על השחיקה בשכר ולא לעשות כלום.

שיאן היא היחידה בינינו שבאמת מסייעת לתהליך...

בעוד אנחנו דנים בשביתה, היא מארגנת פעילויות לבני ובנות הנוער. כה לחי!

אכן, נמאס, אולם...

שבירת שביתה היא חינוך לאי-כיבוד הדמוקרטיה,חינוך אנטי קולגיאלי ורע. אם עד כה תמיכת רעננה בשביתת המורים היתה מופת לחשיבה חברתית וערכית נכונה, הרי שבמחי החלטה רשלנית אחת מחק ועד ההורים היישובי את ההישג הזה. במאזן שבין חוסר הנוחות שבשביתת ההורים לבין החדרת תת-ערכים מעצם אי ההצטרפות לשביתה, נראה לי שהורי רעננה יכולים לצאת קצת מגדרם ולבחור בחינוך. אני חייבת לציין שאני מתביישת שזהו ועד ההורים היישובי המייצג אותי. נטול חשיבה חינוכית, נטול תפיסה אסטרטגית ופוליטית או הבנה מעמיקה של המאבק.

ראיתי כעת בערוץ 10 את אתי בנימין

יו"ר פורום הועדים היישוביים. אני חייבת לומר שאם קודם התביישתי - כעת אני מתביישת אאפילו יותר. טקסט כמו "יש כאן ארגון שמנסה להשתמש (או מילה דומה) בילדינו הרכים למטרותיו הנלוזות", כשאני מניחה שמדובר בארגון המורים והשימוש שהוא עושה בארגון ההורים ה"לא מוכר", הוא טקסט מצמרר. המורה של הילדים של הגב' בנימין מרוויחה, כפי שציינה אושרת קוטלר, פחות מעוזרת הבית של הגב' בנימין. אכן, העלאת שכרה הוא מטרה נלוזה... לגבי לגיטימיות הארגון - באותה נשימה בה מספרת יולי תמיר על אי סדרים שהופכים את ארגון ההורים ללא לגיטימי, היא מקיימת קשרים חמים ואוהבים עם וסרמן, שחקירה פלילית על ראשו והיא סייעה באופן אישי לאיש להיבחר, בקמפיין שכלל אמצעים שכשרותם ראוייה לבדיקה. ועוד לא דיברנו על רן ארז.

ATAF151

New member
חייבים להתנגד להשבתה

לא יתכן מצד אחד שההסתדרות תחתום על הסכם, ומצד שני תשבות בגלל שהארגון המורים השני לא מוכן לחתום על ההסכם. גם ההורים לא צריכים להפריע למשא ומתן.

qrst האחת

New member
אטאף, שמעתי על הרבה מורים מההסתדרות, המבקשים

לעבור לארגון המורים - כי הם לא מרוצים מהרפורמה עליה חתם וסרמן...לדעתי נכון להיום - אחוז גדול של מורי הסתדרות כבר עברו לארגון המורים... והאמן לי, כמורה...מאסתי בשביתה ואני מצפה ומחכה בכיליון - להסדר כלשהו...

ATAF151

New member
הם פשוט מפחדים משינויים

זה ברור וטבעי שמורים ותיקים פוחדים משינויים. הרי גם לדברים רעים אתה מתרגל וקשה לך להפרד מהם. מה שבטוח, נכון להיום לא עברו הרבה מורים לזרועותיו של רן ארז.

את צודקת ב1000 אחוז! אנו כהורים לא יכולים

לקבל התנהגות כזו. אכן חשיבה אסטרטגית היא מילת מפתח פה!

למעלה