לבדוק את עצמי

ש מ ש א

New member
לבדוק את עצמי

"בכל פעם שאתה יוצא מכליך משום שמישהו לא עשה את מה שסבור אתה שעליו לעשות – בדוק את עצמך ומניעיך". [ארנסט ווד, מתוך "ריכוז, מדיטציה ובניית אופי"]

או כמו שאומרים

אם תתן בעיטה רצינית ביותר בישבנו של מי שאחראי לכל הצרות שלך. סביר שלא תוכל לשבת כמה ימים....

ש מ ש א

New member
לדעתי הכוונה אחרת

לא בהכרח לכך שאני אחראית לכל הצרות שלי. "בכל פעם שאתה יוצא מכליך משום שמישהו לא עשה את מה שסבור אתה שעליו לעשות – בדוק את עצמך ומניעיך". מה שאני מבינה מזה הוא - שעלי לבדוק עם עצמי למה משהו, שמישהו עשה / לא עשה, כל כך מרגיז אותי. אולי הגזמתי בציפיות שלי? אולי הוא משקף לי משהו בעצמי, שאינני רוצה לדעת / אינני אוהבת?

אז אני מבין שהדגש הוא על

מרגיז אותי. לא על מה שנעשה או שלא נעשה. מה שמרגיז אותי הוא החסרונות שלי. המתח שלי. העובדה היא שלא עשיתי די כדי לנטרל את המתח הזה. הכאב שלי בישבן כתוצאה מהבעיטה באחוריו של זה שאחראי לבעיות שלי. הרבה פעמים אני מצטט שלט במוסך של אאודי באור עקיבא: "להתרגז זה להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים."

אם את מתרגזת

משהו או מישהו גרם לך להתרגז. ההתרגזות שלך היא לא טפשות מצדך. קחי מצבים מאוד ידועים. אותו מצב, אותה סיטואציה ב-ד-י-ו-ק. אבל יום אחד נחת טוב, את רגועה יותר. אותו מצב מדוייק שאליו נחשפת, יכול להיות שתחייכי ותגידי לעצמך 'יכול להיות שבמצב אחר זה היה מרגיז אותי'. במצב בו לא ישנת טוב, או שאת נרגשת, חשיבה לא צלולה, עייפות פיזית או מנטלית, אותו הדבר בדיוק ירגיז אותך מאוד. אם משהו מרגיז אותנו, זה מצביע על דבר אחד. על כמות המתח בוא אנחנו נמצאים באותו רגע. שום דבר אחר. כשיש הרבה מתח נתרגז הרבה. כשאין מתח, הדבר יעבור לידנו. לא ירגיז אותנו בכלל.

למעלה