לבד או "משתמשת וזורקת"

התהוות

New member
לבד או "משתמשת וזורקת"

אתמול, במהלך היום (והלילה), פגשתי בהזדמניוית שונות, 4 אנשים שמאד מיוחדים עבורי. עם כל אחד מהם היה לי, בעבר הלא רחוק, קשר מלא באהבה, כיפי, מלמד... קשר מיוחד ונדיר ביופיו. אתמול, כשנפגשנו, עם שלושה מהם בקושי שדיברתי. לא היה לנו כ"כ מה להגיד. ועם אחת כן דיברתי- שיחה לא נעימה יחסית. מוזר לי, איך שעם כל אחד מהאנשים האלה היה לי כזה כיף ומדהים ורגשות כלפיהם ועכשיו לא. הקטע שעוד יותר מוזר לי, הוא שעם אף אחד מהאנשים האלה אני לא יודעת לה זה נגמר- הקשר פשוט התפוגג. אם אני מסתכלת אחורה, חוץ מקשר אחד שהיה לי עם מישהי, כל החברויות שלי נגמרו תוך מס' חודשים.

o fri

New member
כמו שאמרה לי אתמול אישה חכמה-

במציאות דברים כל הזמן נולדים ומתים. ככה זה. אין מה להתנגד לזה. זה לא "אמור" להיות אחרת. אם לא ננסה להחזיק במשהו מת, יהיה מקום והזדמנות למשהו חדש להיוולד.

לא הבנתי כ"כ את הכותרת שלך

את מתכוונת לחברים, מכרים, ידידים או לאנשים שהיו לך איתם קשרים מסוג רומנטי מיני וכו'. אם אני מבין נכון את הכותרת שלך את מתכוונת לכך שעדיף להיות לבד או פשוט להכיר כאלה ואחרים למטרה ספציפית ואחרי זה שלום ולהתראות ?

דון חואן אומר...

לקראת סוף המסע לאיכטלאן, אומר דון חואן שהלוחם הוא כמו שודד ים, מנצל ומשתמש בכל דבר סביבו לתועלתו, רק ההבדל ביניהם הוא שללוחם לא אכפת שגם אותו ינצלו ובו ישתמשו באותו אופן. תודה על תשומת ליבך, אחת בדרך

אולי אני מצליחה לזכור

לעמוד מול הדלת, אבל אני בטוח מצליחה לשכוח לבדוק לך באיזה עמוד. מצטערת שאני מבזבזת את זמנך בחיכיון, התשובה בכל זאת איך שהוא בדרך. אחת בדרך.

הופל'ה! עמ' 208

"זהו עולמך", אמר [דון חואן], בהצביעו על הרחוב ההומה מתנועה מחוץ לחלון. "אתה איש העולם הזה. ושם בחוץ, בעולם זה, נמצא שדה הציד שלך. אין כל אפשרות להתחמק מן הע ש י ה של עולמנו, ועל כן לוחם הופך את עולמו לשדה הציד שלו. בהיותו צייד, יודע הלוחם שהעולם עשוי כדי לשהתמש בו. ועל כן הוא משתמש בו עד תום. לוחם דומה לשודד ים, שאין לו כל ניקפות מצפון בלקחו ובנצלו כל דבר שהוא רוצה בו. ההבדל הוא רק בכך, שללוחם לא אכפת, או שאינו נעלב, כשאר לוקחים ומנצלים אותו עצמו". מסע לאיכטלאן, עמ' 208, פיסקא אחרונה של פרק 16.

RieM

New member
נהדר !

אהבתי את הסימביוזה הזאת.
ואולי בעיקר את הסרת האחריות לשלמותו של העולם .. (אף על פי שלא תמיד זה ככה).

אני לא טובה במילים ארוכות

מז'תומרת סימביוזה? ואיזה הסרת אחריות? איפה כתוב פה הסרת אחריות? (דון חואן בטח נשרף שוב בקשב השלישי שלו...) תודה על תשומת לבך אחת בדרך.

למעלה