לבוגרים: האם אתם מודעים לאפשרות של הגשת תביעה

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
סיבות איומות הן שאנשים מונעים את

ההפצה של המידע החשוב הזה לכל המשפחות. שמנסים למנוע את ההצגה הנאותה של הנושא, דבר שלתפיסתי הוא, בפוטנציאל, הצלת חיים.

האיגוד צריך לדאוג למצב הבריאותי של החולים ולחשוב על כך דרך שיכולה לתרום למתן הטיפול הרפואי המתאים. הרי אין כמעט חולה שיכול לעמוד בנטל הכלכלי של טיפול CF מיטבי - כפי שהרופאים היו רוצים ליראות. לכן, במצב של חסר, שרק הולך וגדל, האיגוד חייב, לדעתי, לעשות את הכל כדי שהחברים שלו יהיו מודעים לאפשרות הזו של תביעה משפטית. האיגוד צריך להביא למודעות, בצורה מובנת וברורה את האפשרות, שמי שרוצה לבדוק אותה ידע איך עושים את זה ובמה היא כרוכה. ההזדמנות לגבי רוב החולים הולכת ונמוגה בעקבות הפסיקה של בית המשפט העליון.

העובדה שיש אנשים בוועד שרוצים למנוע את הפצת המידע הזה היא איומה בעיני.

בוגרים יקרים, אני חשוב שהגיע הזמן שאתם תכנסו לוועד ותהיו הגורם הדומיננטי בו.

orii

New member
גם אני לא מבין ולא מקבל את זה

הסיבה היחידה שאני מבין היא שעצם ההתעסקות בתביעה וכן ההתעסקות באפשרות להגיש או לא להגיש תביעה יכולה להוות נטל נפשי על המשפחה.

משפחה מסוימת יכולה להתעלם מהנושא בגלל סיבות אלו. אבל כאיגוד, לדעתי, להתעלם מכל הנושא הזה הוא לא אופציה. אנו כאיגוד לא יכולים לחסוך מהמשפחות ידע על אפשרות שיכולה לשנות מהקצה אלח הקצה את הטיפול הרפואי.

orii

New member
התנצלות

אני מצטער על המילים הקשות שהשתמשתי בהם כשתארתי את המתנגדים לדעתי.

אני לא חוזר בי מעמדתי ומחשיבות הנושא וכן מתפיסתי שזו חובתו של הוועד. אני כן מצטער שהשתמשתי במילים כל כך קשות. זה במיוחד לא מתאים בגלל התפקיד שלי במנהל פורום. ועל כך אני מבקש סליחה מהאנשים שנפגעו מדברי.

אורי

ב.נ., אתמול הוועד אישר ברוב קולות את הפצת העלון עם הכתבה הקצרה המופיעה בשרשור.

orii

New member
לבוגרים: האם אתם מודעים לאפשרות של הגשת תביעה

על רשלנות רפואית לגבי איתור מחלת ה- CF בהריון?

יש דיון ערני בקבוצה סגורה של ההורים. הדיון מעלה בורות וחוסר המודעות לנושא, המחרידים אותי.

מאוד יתכן שלגבי חלק מכם חלה רשלנות לכאורה בנושא הבדיקות הגנטיות. וכמו שאני אוסיף בהמשך עכשיו זו פחות או יותר ההזדמנות האחרונה לבדוק את הנושא ולהגיש תביעה בגלל פסיקה חדשה של בית המשפוט העליון.

אבל לפני שאני אמשיך אני רוצה להגיד שבעיני תביעה היא הדרך היחידה להבטיח טיפול רפואי מיטבי. לכן אני עושה כל מה שאני יכול לקדם את הנושא. ובימים הקרובים, לאחר עבודה רבה, אנו אמורים להגיש את התביעה שלנו - התביעה מעבר לרשלנות נקודתית לגבי יונתן, טוענת שהתהליך של ביצוע הבדיקות הגנטיות טרום הלידה הוא רשלני. שיש בו מחדלים מעצם העובדה שהוא לא מתאים למציאות. הנה פרט מעניין מהמציאות. נכון ל 2009 הבדיקות הגנטיות מאתרות פחות מ- 70% מהחולים המאובחנים ב CF. העובדה שיש כל כך הרבה מוטציות (כיום מעל 1900) ובודקים כל כך מעט 14. שיש דרכים לאתר את הנשאים במקרה שיש הריון בסיכון ל CF - בגלל שאחד ההורים נשא - ריצוף מלא של גן ה- CF.

ומה היא רשלנות רפואית - רק עורך דין טוב מומחה בתחום יכול לדעת. זה בכלל לא אינטואיטיבי. למשל, היה מקרה שהגיע לפשרה (סוג של ניצחון) שבו הרשלנות הייתה העובדה שלא הציעו לזוג לבצע בדיקות גנטיות. נדמה לי שבגלל הפשרה הם קיבלוי פיצוי של חצי ממה שהם תבעו רק 2.5 מליון ש"ח ולא 5. ויש עוד הרבה דברים שאדם פשוט לא יחשוב עליהם. יש לי רק המלצה אחת - לפנות לעורך דין - מומחה בתחום - עם רקורד טוב בתחום הגנטיקה. ולעשות את זה בדחיפות.

בהודעה הבאה אני אוסיף כתבה שאמורה להופיע בגליון הבא של עלון האיגוד (שמסיבות איומות עדיין לא התפרסמה). הכתבה הזו מסבירה את ה]סיקה של בית המשפט העליון שמשתנה את כללי המשחק. בגלל ששנוי כזה דורש זמן נוצרה הזדמנות אחרונה אולי להגשה.

ועוד מילה לסבר את האוזן. אמא אחת ספרה בקבוצה הסגורה שאת המוטציות של הבת שלה מצאו רק לאחר הלידה. בדיקה מהירה הראתה שאת המוטציות האלו גילו כמה שנים טובות לפני הלידה של הבת ומעבר לכך גם שייכו אותן לעדה של ההורים.

אני אשמח לנסות להוסיך ידע טכני מדעי. לגבי השאלה המשפטית אני קורא לפנות לערוך דין. אם מישהו רוצה אני אשמח לתת את הטלפון של עורך הדין שלי (זה עורך הדין שני - כי הראשון כשל).

orii

New member
הכתבה בנושא + תוספות

תקדים של בית המשפט העליון בנוגע לאפשרות להגשת תביעה משפטית על רשלנות רפואית בגלל לידה של ילד עם CF

ב- 28/5/2012 בית המשפט העליון פסק שילד שנולד עם בעיה כמוCF אינו יכול להגיש תביעה משפטית בגין רשלנות רפואית סביב נסיבות לידתו (ע"א 1326/07). אולם, בית המשפט העליון הרחיב את הזכות של ההורים להגיש תביעה כזו.

הרשלנות הרפואית במקרים האמורים יכולה לנבוע מסיבות רבות כגון: אי הצעה לביצוע בדיקת נשאות גנטית ע"י הרופא, אי מתן ייעוץ גנטי, טעות ביעוץ הגנטי, אי איתור הבעיה במהלך ההריון ועוד. המשמעות המעשית המידית של החלטת בית המשפט היא שתביעה יכולה להיות מוגשת רק עד שהילד הגיע לגיל 7. עד לפסיקה, ניתן היה להגיש את התביעה עד לגיל 25 של הילד. מבחינה משפטית לא ברור בדיוק מה יקרה במקרי מעבר: היינו מקרה בו עד לפסיקה הילד היה יכול לתבוע, ועכשיו קוצר הזמן. למשל, נער בן 15 לפני הפסיקה היה יכול לתבוע, ואחרי הפסיקה אולי כבר אינו יכול. יתכן, שבחודשים הקרובים יש חלון הזדמנויות, שבו כל אותם חולים, שהיום נמצאים בטווח הגילאים 7 - 25, יוכלו בכל זאת יוכל להגיש תביעה. לכן, מומלץ שכל מי שזה רלבנטי לגביו: כל מי שגילו עד- 7 וגם כל מי שגילו עד- 25, יתייעץ בדחיפות עם עורך דין.

כולנו יודעים שהטיפול ב-CF הוא תובעני ויקר. ולצערנו, ככל שהילדים גדלים הוא הופך יקר יותר ויותר. הצלחה בתביעה משפטית עשוייה להבטיח טיפול רפואי מיטבי לכל ימי חייו של הילד. הסכומים הנתבעים עומדים על סדר גדול של מספר מיליוני שקלים. אלו הסכומים שעורכי הדין הצליחו להוכיח לבית משפט שצריך להשקיע, לאורך כל החיים, כדי להבטיח את הטיפול המירבי בחולים. חשוב לציין: שאלה היו הסכומים המקוריים שניתנו ע"י בתי המשפט בעבר, צריך להתייעץ עם משפטנים על מנת לראות מה הסכומים שייפסקו היום. שימו לב, שכר הטרחה של כל עורכי הדין בתחום, הוא תמיד אחוז מסוים מסכום הזכייה – כמובן רק אם יש זכייה בבית המשפט או פשרה.

הכתבה נבדקה ע"י עו"ד מומחה בתחום, כדי לוודא שאין בה טעויות משפטיות. אין באמור לעיל משום חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי או תחליף לכך.

אני רוצה להעיר שרשלנות רפואית היא תחום התמחות משפטי מוגדר. רק עו"ד בעל ניסיון רב בתחום הרשלנות הרפאוית יכול להרים תיק כמו CF. לכן אני קורא לכם לבדוק טוב טוב את הרקע והניסיון של עורכי הדין שאתם בוחנים.

ועוד הסתייגות: להכנס לתהליך של תביעה משפטית אינו דבר קל מהרבה בחינות. הורים רבים עלולים לחוש רגשות לא פשוטים ולחץ מעצם התהליך. יתכן שלא כל משפחה תרצה להתחיל או להמשיך בתהליך הזה. ללא ספק יש לו מחיר והוא לא מתאים לכולם.

אני אחזור על המפשט הכי חשוב: מומלץ שכל מי שזה אולי רלבנטי לגביו: כל מי שגילו עד- 7 וגם כל מי שגילו עד- 25, יתייעץ בדחיפות עם עורך דין.

גילי155

New member
עו"ד

האם יש לכם עו"ד טוב שמבין בהגשת תביעה כזאת אני מעוניין
תודה

orii

New member
ההמלצה שלי

היא עו"ד אסף פוזנר מספר טלפון במשרד: 02-6215555

לפני שהתחלנו את התהליך היה ברור לנו שבחירת עורך הדין היא קריטית. לכן ביצענו סקר שבסופו ניפגשנו עם 4 עורכי דין. בפגישות ראינו שלא כולם בעלי אותן היכולות/ניסיון/גישה. לגמר הגיענו עם פוזנר ועם עורך דין אחר שניראו לנו שווי כוחות. תחילה בחרנו בעורך דין אחר שלא הצליח להביא להגשת תביעה. לא התיאשנו ובחרנו בפוזנר. התחלנו את כל התהליך מחדש והוא לא איכזב. הוא כנראה עורך הדין עם הניסיון הרב ביותר ב CF.

orii

New member
תיקון - כנראה רלוונטי למי שנולד לאחר שנת 1991

עו"ד פוזנר מסר לאחד הבוגרים לפני שנה זו לא היו בדיקות מסודרות ל- CF.

לכן, מרות שפירסמתי שעקרונית כל מי שהוא עד גיל 25 יכול לברר את הנושא (כי זו תקופת ההתישנות), כנראה רק מגיל 20 ומטה זה רלוונטי - כל מי שנולד החל מ 1992.

למעלה