לבונטין אתמול

לבונטין אתמול

היה יפהפה ועצוב. תמיד מפתיע אותי הטוויסט הזה שקורה בהופעות, כשרונה ממש נכנסת לשיר (במיוחד אם זה שיר כואב במיוחד כגון "המעיין הזוהר" או "עיניים זרות"), ואז כשהוא נגמר ההבעה שלה מתיישרת והיא מחייכת ואומרת "תודה רבה" כאילו זה לא היה קשור אליה בכלל... אני מניחה שהיא שרה על דברים שקרו מזמן והיא כבר השלימה איתם, וברור שלשיר את אותם השירים פעם אחר פעם יוצר קהות מסויימת (ואם מרגישים את הכאב בכל פעם ששרים אז זה ממש מבאס לעבוד בזה), ובכל זאת זה קצת משונה. הפלייליסט היה די רגיל, התחיל באגם קפוא והסתיים בWait כתמיד. הצצתי בפלייליסט המקורי וראיתי שבהדרן היה אמור להיות לחיות נכון ומבול כשיר אחרון, בלי Wait. זה נראה לי הרבה יותר טוב (אם כי קורע לב), חבל שהתכנית השתנתה. עיבודים שהתלהבתי מהם: "הקול שקורא לי" שבכל הופעה משתנה קצת והוא תמיד מהווה את אחד השיאים של המופע בעיני, "Prison by the sea" שהיה פשוט אנרגטי ומהנה בטירוף, ומבול שהצליח לרגש מאד למרות הטחינה האינסופית, במיוחד בקטע שבו רונה השתתקה והקהל שר לבד, היתה בזה הרגשת אחווה מיוחדת. חוץ מזה היו הפוגות כדי לדבר על שפעת החזירים והמנגל של יום העצמאות, לא היו יותר מדי סיפורים אבל האווירה היתה מאד כיפית ומשוחררת, ראו שרונה נהנית. גם הלהקה היתה מצויינת כרגיל, במיוחד ערן ועדי רנרט, כפרה עליו. שירים חדשים: "נגעת נסעת" עד כה שמעתי אותו רק באקוסטי ואני חייבת לציין שהעיבוד החשמלי מצמרר ומוסיף המון אנרגיות וכעס. קודם לא ממש שמתי לב אליו אבל עכשיו זה אחד השירים האהובים עלי מתוך החדשים. "Black Tiger" אין צורך להכביר מילים... וקאבר ל"שיר ליל שבת" שרק גרם לי ללחוש "איזה יופי". "מלחמה שאף-פעם לא די לה" קיבל משמעות חדשה כשליל השבת הנוכחי הוא מפלט קצרצר מהטירונות שאליה אני חוזרת ביום ראשון, אז אקבל נשק. כל מה שיש לי להגיד הוא רק תפילה שתיגמר, תיגמר, תיגמר המלחמה הזאת כבר.

רעוּת

New member
איזה כיף ../images/Emo10.gif

אני גם רוצה הופעה של רונה. אני חושבת שזה הפתרון להכל
.

רעוּת

New member
רונה היא פתרון זמני לבעייה נצחית ../images/Emo16.gif

שנקראת "החיים". אך רונה היא פתרון חביב יותר מהמוות
.

יכול להיות שהן גדולות מידי?

אפשר להעלות תמונות עד משקל של חצי מ"ב אם אני זוכרת נכון

misheani

New member
מה ז"א אין צורך להכביר מלים???

Black Tiger זה השיר החדש? מזמן לא הייתי בהופעה. יש הקלטה ל"שיר ליל שבת"? Jeffy Tarsius כתב בהודעה הקודמת שהיא שרה את "שיר לערב חג", אז יש לה קטע עם שירים ללילות חגיגיים או שהוא התבלבל? *למישהו יש הקלטה?*

misheani

New member
עכשיו הכל ברור! תודה. ואגב,

גם למעיין הירשביין יש קאבר מעולה לשיר הזה. אצל שתיהן זה נטען גם במשמעות לסבית יפה, אבל אצל מעיין קצת יותר. אצל רונה זה יותר "שיר קלאסי ישראלי ליום הזכרון האלטרנטיבי" :)

טל2009

New member
נכון ../images/Emo2.gif

מכירה גם את הביצוע של מעיין הירשביין, הוא יפייפה

רעוּת

New member
חחח "משמעות לסבית יפה" ../images/Emo6.gif

אצל מעיין זה כזה- "התבואי אלי הלילה?"
|שרמנט| ואצל רונה זה "מלחמה שאף פעם לא די לה"
|תםטקסיוםהזכרון| אגב, מה רונה שרה בטקס הזה באמת? וגם שלומי היה שם, לא? מה הוא שר?
למה אני תמיד מפספסת הכל לטובת טקסים ממלכתיים ומדוקלמים של צהל?? havent the jewish people suffered enough |חותך|

misheani

New member
רעות - תמצתת את זה בשני משפטים ../images/Emo106.gif

לדעתי רונה היתה בתמונה עם "לוחמים לשלום" - טקס שמאלני פלוס, ושלומי היה בצוותא בערב השמאלני הרגיל. לא יודעת מה היא שרה שם, אבל סביר מאוד שזה היה השיר הלז...

רעוּת

New member
גם שחמט יכול להיות מאגניב ../images/Emo3.gif.

אבל בביצוע הרוקיסטי והמחאתי, לא בביצוע של שרים בכיכר
. וואי, טקס שמאלני פלוס נשמע מאגניב. כלכך יותר שווה מהטקס הצבאי בהר הרצל. הם לגמרי ממחזרים את עצמם, רק ראשי הממשלה מתחלפים כל שנה
אבל מה ההבדל בין הטקס השמאלני לשמאלני פלוס? זה יותר שמאלני ממופע התרמה לילדי עזה?

misheani

New member
לדעתי בצוותא היה קהל רגיל

ובתמונע זה היה בהשתתפות משפחות פלסטיניות שכולות (וגם ישראליות). לא יודעת מה היה, לא הייתי. זה הכל דברים שקראתי ושמועות. דווקא בשרים בכיכר השנה היה שיר אחד נורא מרגש של כנסיית השכל, של המלים של חייל פציפיסט ומוזיקאי שכתב על המוות שלו. ובכלל, שחמט הוא שיר מאוד מחאתי, רק שבביצוע של שרים בכיכר כולם התעלמו מזה והתייחסו לזה כמו עוד "אנחנו הילדים של חורף".

רעוּת

New member
קהל רגיל של תל-אביבים שמאלנים?

לעומת קהל רגיל של תל אביבים שמאלנים+ כמה פלסטינים שייבאו מהשטחים בשביל שיתאימו לתפאורה השמאלנית
ו"שומדבר לא יפגע בי" של כנסיית השכל נטחן הרבה בגלגלצ בשנה האחרונה. נראה לי שהוא גם היה מקום ראשון במצעד שלהם או משהו מזעזע כזה
זה של חייל שנהרג באסון המסוקים. די מזעזע כשמקשיבים למילים. וגם המוזיקה מתאימה
.

misheani

New member
כן, אני פשוט לא שומעת גלגלצ :)

המלים מצמררות! כשיודעים שהוא כתב אותן.

רעוּת

New member
גם אני לא ../images/Emo46.gif

אבל באוטו וזה
. תמיד היה אותו כשהייתי באוטו של חבר שלי, והוא היה כזה "אמג, אני לא יכול להקשיב לזה"
ואז הייתי עושה לו דווקא ומגבירה
. והם גם שרו את זה באיזה הופעה שלהם שהייתי. והאמת שכבר שמעתי את זה בשנה שעברה בפרויקט של גל"צ "עוד מעט נהפוך לשיר", היה מפגש בין אחותו של החייל לבין הסולן של כנסיית השכל (שגם הוא אח שכול) ואז סיפרו עליו והשמיעו את השיר, וזה צילק את נפשי לעד
.

למעלה