לבורנטית

lea1969

New member
לבורנטית

אני מאוד רוצה לעבוד כלבורנטית במעבדה. ושאלתי היא - באיזה מהחוגים צריך ללמוד על מנת לעבוד במקצוע כלבורנטית (לצורך העניין האם גם חוג כימיה רלוונטי?) מה תנאי הקבלה למי שיש תואר ראשון אבל בתחום אחר לגמרי? (ממה שראיתי בידיעון לאונ' תל אביב , ההתייחסות היא למי שיש בגרות ופסיכומטרי). אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה (סה"כ ממוצע 80) ותוקף הפסיכומטרי שלי כבר לא תקף (עבר למעלה מ10 שנים) אודה על תשומת הלב. לאה

לא צריך לדעת כלום...

אם את רוצה רק להיות לבורנטית, בואי אני אלמד אותך 3 נוסחאות של ריכוזים, pH ומיהולים ותהי לבורנטית מצויינת!

Sonic hedgehog

New member
לא צריך ללמוד את זה

אפשר להשתמש בווידג'יט החמוד, אבל אל תזלזל בלבורנטיות, המנוסות מבינהם יודעים הרבה יותר על טכניקות מאשר רוב הסטודנטים והפוסטים וכמובן יותר מראשי המעבדות.

yoni5132

New member
לבורנטים

בשביל להיות טכנאי (כמו לבורנט) בעקרון לא צריך תואר. כן צריך ידיים טובות וכן צריך שיהיה ביקוש לטכנאים. תואר ראשון בביולוגיה, לדוגמא ממש לא מכשיר אותך לעבודת מעבדה וזה גם ממש לא הייעוד שלו. הייעוד של תואר ראשון בביולוגיה הוא הכנה למחקר בתחום ביולוגי מסוים במסגרת דוקטורט. טכנאים רבים גויסו לוויצמן לפני 30 שנה. הם עדיין עובדים שם. הם עברו קורס של שלושה חודשים ולמדו את היתר תוך כדיי עבודה. כמה שידוע לי מגייסים יותר טכנאים בוויצמן. אם אתה רוצה עבודה הגונה כטכנאית אולי כדאי לך יותר לחשוב לכיוון של הנדסאי X-RAY. תואר של שנתיים.

משרד הבריאות

כדי להיות לבורנט, צריך אישור של משרד הבריאות, והשגה שלו, לפחות כיום, איננה כל כך פשוטה: צריך לעבור הכשרה ממושכת במעבדה שמוסמכת להכשיר ושלא תשלם דבר בתמורה. מדובר ב-600-1200 שעות, בתלות בזמן שחלף מאז סיום התואר- מה שמציב סימן שאלה גדול מעל ליכולת שלך לפנות למקצוע הזה עם תואר כל כך אחר... אבל אולי אני טועה. בסוף ההכשרה ישנו מבחן במשרד הבריאות- ואז ניתן רישיון. עד לא מזמן ההכשרה היתה קצרה יותר, והכל היה פשוט יותר, אבל מאז שעל שולחן משרד הבריאות הצטברו תלונות על ניצול, הוחלט להתקין את התקנה הזו, מתוך ידיעה שהיא מסרבלת ותדיר רגלי לבורנטים פוטנציאליים. אמורים לשנות את הנוהל כולו שוב בקרוב, השאלה היא מתי בדיוק, ומה יהיה ההסדר החדש.. בקיצור- נראה לי שעדיף לך לאתר טלפון של משרד הבריאות ולשאול אותם מה עמדתם בנושא, מה הפרוצדורה וכו'.

למעלה