לבוש ונפתוליו

לבוש ונפתוליו

מה מסמל לבוש בסגנון זה או אחר?? האם ה"נורמות" החברתיות מסכנות את "חופש הביטוי" בלבוש? ומדוע לבוש משדר זילות כבוד במקצועות מסויימים (ראו את השרשור אודות המורה השפנפנה או אודות תגובות הסביבה ללבוש מסוים) ובכלל, מה יש בו בלבוש שאנחנו מייחסים לו כל כך הרבה פרשנויות??

דוסטו

New member
זה דיון עמוק על תרבות ומנהגים.

אני מרגיש כמו ליצן בחליפה ועניבה. מעולם לא לבשתי את התחפושת הזו. אבל - אם אצטרך להופיע בפני פורום שזה הנוהג שם, אז או שלא אופיע או שאתלבש בהתאם. אני יכול ללכת במכנסיים קצרים, סנדלים וטי-שירט לעבודה. אבל כשיש לי פגישה אני אבי אתי קולב עם מכנסיים ארוכים וחולצת 'מצווארנת'. בקניון אני אבחן בכיף בחורה עם מיני וחולצת-פופיק ואמנע מלהעיר לה הערות. אבל אם היא תופיע לראיון עבודה במשרד עו"ד ככה היא תפסיד אצלי נקודות בגלל חוסר שיקול הדעת ו/או הפגנת להכעיס.

יונית א

New member
הורגים לי את חופש הביטוי בלבוש

הייתה טענה שלי מול המורה גדליה בבית ספר התיכון(לפני שבתי הספר הפכו לחטיבות של חוטבים). ועכשיו אני שומעת את אותה הטענה מהנמלה המגודלת שלי. אבל.. בנתיים גדלתי(קצת) לא חושבת שהביטוי העצמי שלי מגיע דרך צבע חולצת הבטיק או נפנוף החצאית ההודית. יחד עם זאת הרושם מאדם זר נקבע תוך שלוש שניות כמדומני מרגע הפגישה. חלק מהרושם הוא עיניו הכחולות ,או השחורות הנוקבות (תמיד התיאור לשחורות הוא נוקבות או חודרות משום מה). צורת העמידה שלו, הדרך בה הוא לוחץ את היד, הריח הנודף ממנו, וכן.. איך הוא לבוש. לכן, הלבוש מקודד בהתאם לנסיבות. וכאשר יהיה חורג ממנו, אז בוודאי שישפיע על הרושם. זה לא אומר שאסור להיות "חורג" צריך להביא בחשבון את המשמעות ואת התוצאות הצפויות. אבל כמובן שאם הוא עם עיניים כחולות רכות, לא חשוב מה הוא לובש...

נויהאחת

New member
לבוש זה תדמית, לבוש זה הכל

שמתי לב מזמן שכשאני מתלבשת יפה, אז כולם מחייכים אלי ברחוב, נהגי אוטובוס מדבריםפ אלי בנימוס. גם כשאני מטפלת, ואני לא מתלבשת בלבן כמו שמצפים ממני, זה משפיע על היחס של המטופל אלי.

למעלה