לבוש טורקי מסורתי

יאקוטה

New member
לבוש טורקי מסורתי

מאוד מעניין אותי לשמוע על הלבוש המסורתי הטורקיה ושמות אביזריו. למשל , בתרבות המרוקאית יש כפתן לכלות . יש תרבוש טורקי ושלל אביזריו. אשמח לשמוע על כך וכן על המועדים שבהם לובשים את האביזרים הללו.
בברכה ,קטי

טליה ג

New member
אני יכולה לספר על לבוש מסורתי מסויים

של בנים שעוברים מילה. בטורקיה נהוג למול את הבנים בגיל 5-6 בערך והמילה מתבצעת בניתוח בבי"ח, אך כשהילד מתאושש מהניתוח, נערך לכבודו טקס חגיגי, שבמסגרתו הוא מולבש כמו מלך, בבגד לבן עם טורבן ושרביט או חרב. בתמונה המצורפת: תאומים לבושים בתלבושת הטקס המסורתית.

יאקוטה

New member
הו על זה אני מדברת

כאלה דברים אני אוהבת. קודם כל ,חידשת לי!! לא ידעתי כלל כי ברית המילה נערכת בטורקיה בגיל 5 , 6 !! איך אפשר? יאאכס ..שנית ,טקסים כאלה אני אוהבת ואירועים מהסוג הזה הכוללים לבוש סימליות ,תפאורה :)
ב2007 כשביקרתי באיסטנבול נחשפתי ממש במקרה ליום הילד ,מעין יום חג אזרחי כזה שבו מכינים מופעים וריקודים ,ואני כמעט בטוחה שלצד הריקודים המיוחד היה גם לבוש מיוחד. אהבתי! תודה

טליה ג

New member
באיסלאם ניתן לבצע מילה עד גיל 13

אבל בטורקיה נהוג למול את הבנים בגיל 5-6, בגיל שבו מצד אחד הם זוכרים את האירוע ומצד שני ההחלמה מהניתוח מהירה יותר.

לגבי יום הילד בטורקיה, חוגגים אותו ב-23 באפריל, בתאריך שבו התכנסה לראשונה האספה הלאומית של טורקיה המודנית באנקרה, כיוון שהילדים, כמו אותו כינוס, מסמלים התחלה חדשה. בחגיגות יום הילד משולבים גם מופעי פולקלור בבגדים מסורתיים. מצורפת תמונה של מופע כזה של ילדים בחגיגות יום הילד בחצר ביה״ס.

למעלה