לבוש לחתונה דתית

ShacharDawn

New member
לבוש לחתונה דתית

שלום!
הקדמה קצרה: לפני כמה זמן התחלתי לצאת עם בחור חמוד מבית דתי (הוא עצמו דתי לייט מאוד ולא הכי מקפיד, אני חילונית). רשמית אנחנו יחד כחודש, ממש קצת, עוד לא פגשנו את המשפחות אחד של השנייה, אך אנחנו רואים את עצמנו כרציניים.
עכשיו, אחיו התארס לפני כשבוע במזל טוב, והחתונה נקבעה סופית לעוד חודש. הוא האח האדוק יותר של בן הזוג שלי מבין שלושת האחים, יש עוד אחות שהיא "לייט" בערך כמו בן הזוג שלי, שהוא הבכור.
כפי שניתן להבין זו תהיה חתונה דתית. עם הניסיון המועט מאוד שלי בחתונות, מעולם לא הייתי אורחת בחתונה דתית, על אחת כמה וכמה שאני אורחת של המשפחה הגרעינית ועוד יותר כשאף פעם לא פגשתי את המשפחה.
אין לי מושג מה כדאי ללבוש שיהיה צנוע יחסית, עם רושם טוב ועמיד בקור (החתונה אמנם באולם כנראה, אבל ירושלמית)..
תודה מראש!

ShacharDawn

New member
אהה וגילוי נאות..

אני סטודנטית, אז לי תקציב שיאפשר לי לקנות משהו מפואר מדי או לפחות משהו שלא אמצא לו שימוש חוזר. בעיה...

Happy Goth

New member

אני הייתי הולכת על צנוע אבל לא מנסה להיות דוסית לערב אחד.
כלומר, מנסה לכבד את המשפחה אבל לא חונטת את עצמי
.
אז לדעתי אפשר ללבוש שמלה או חצאית (לדעתי אפשר אורך מעל לברך, אבל לא קצר מידי), גרביונים (לא צבע גוף, עם דוגמא או כהים חצי שקופים נניח בבורדו או אפור, תלוי מה שאר הלבוש) ואו שרוול קצר או ארוך או ללא שרוול ועם עליונית מעל.
יש לך משהו בבית? אולי תצלמי ונקח את זה משם?

ShacharDawn

New member
בעייתי קצת

חצאיות אין לי בכלל, ומעט השמלות שיש לי הן או עם כתפיים חשופות (גם המקסי מביניהן, שאינן חגיגיות ממש אז לא נראה לי שהן יתאימו) או מעל הברך ו/או עם מחשוף. השמלה החגיגית ביותר שלי היא שילוב "שיקסעי" של מעל הברך, מחשוף וכתפיות ספגטי XD.
ואילו סוגי עליוניות יכולות להיראות טוב וחגיגיות מספיק?

Happy Goth

New member
אוקיי, לדעתי אין מנוס

את מוכרחה לצלם

במיוחד אם את אומרת שיש לך מעט, זה דווקא יהיה קל. נצטרך To make it work עם מה שיש לך.
אני מציעה להוציא מהראש את המונח "חגיגי". כל עוד וזה לא עם קרעים או דהוי - זה חגיגי

גם אם יש לך שמלות שהן מעל לברך, בתוספת עם גרביונים אטומים או שקופים חלקית לדעתי זה מספיק מכובד וצנוע.
איזה עליוניות יש לך?
תוסיפים עגילים ושרשרת והכל יהיה בסדר

לי וולף

New member

אני מצטרפת להמלצות של שמיקי- 1) כל תמונה יכולה לעזור. 2) גרביונים הם פתרון מצויין ולא יקר מידי לתוספת צניעות
אם באמת זה מה שיש לך בגזרת השמלות/חצאיות, אני חושבת שכדאי לעשות סיבוב - יש עכשיו הנחות שוות ואת לגמרי יכולה למצוא משהו שיכול לשמש גם אח"כ. מכיוון שאת לא דתייה אני לא רואה סיבה שתלבשי שמלת מקסי עם שרוולים ארוכים (אם זה לא סגנון שאת מתחברת אליו) אבל כן חושבת שמכנסיים יהיו לא במקום לאירוע כזה.

shmickey

New member
ממליצה להריץ חיפוש פה בפורום על היוזרית מרים 882

תמצאי שם הרבה מאוד תמונות השראה לאיך עושים את זה טוב

anati43

New member
יש בחורות שהיו חושבות שלפגוש לראשונה את משפחת החבר באירוע

גדול מצדיק קניית שמלה חדשה, ביחוד במכירות סוף העונה.

כדתיה

אני חושבת שכדאי שמלה סולידית:
לא קצרה מדי (לא נראה לי שיצפו ממך לכסות את הברך, אבל גם לא משהו באורך מיני)
לא עם מחשוף פרובוקטיבי (גם לא מצופה שתהיי חנוטה בגולף)
ואולי לא עם כל הכתפיים בחוץ (אבל שרוולים קצרים בהחלט יעברו).
פייר? אם לשימלה גם אין שרוולים+היא פתוחה מדי במחשוף+אורך מיני - זה בטעם רע לדעתי גם לחילוניות.
בקיצור ללבוש משהו סולידי, לא חשוף מדי (בכל מקרה קר מדי בשביל להתלבש חשוף). יודעים שאת לא דתיה, לא יצפו שתיראי כמו מי שיצאה מבני ברק.
אגב גם מכנסיים יעברו בקטע של סולידיות אבל קחי בחשבון שבחתונות דתיות הרוב לבושות שמלות, ואילו מכנסיים/ג'ינסים למיניהם נחשבים לא חגיגיים בעליל.
אם יש לך אפשרות להעלות את השמלות החגיגיות שיש לך זה יהיה מעולה, ככה נראה עם מה אפשר לעבוד.
(אני מקווה שלא כתבתי משהו פוגעני, פשוט משקפת מה מקובל בחתונות במגזר הדתי).

שיהיה במזל טוב!!!

בגד צנוע.

ככה ראשית אני דתיה אבל גם הולכת במכנסים אפילו הבנות שלי גם במכנס ו וכיסוי ראש. והשניה רק חצאיות. וכיסוי.
המלצתי..ככהיש לך מלא מבצעים זולים. לשמלה. עם את קונה שרבול קצר עז מעליו צריך שרובלון.שתמיד יהיה לך שימושי בכל מיני מפגשים..
אורך השמלה לא מיני.ככה עד הברך. וגרביונים שחורים. לא צבעוני. או הכי טוב חצאית ארוכה ושתמיד יהיה לך שימוש גם בטח יהיה 7 ברכות.אז כבר יש לך חצאית.רק להחליף חולצה והחצאית תמיד שימושית לחורף לקייץ. וחולצה בהתאם לא שקופה..
יש לך מלא מיבצעים ואת יכולה להרכיב לך
בקריזי ליין דברים לא יקרים.נישמח לעזור לך .איפה את גרה...........בקניונים יש מלא מיבחר..

למעלה