לבטים בנוגע להתפטרות

Mידאס

New member
לבטים בנוגע להתפטרות

אני מעוניין להתפטר מהעבודה בקרוב. במשרד בו אני עובד מועסקים רק אני והבוס שלי.

אני עושה הכל תחת פיקוחו של הבוס כמובן, אבל הכל: החל מהפקת חשבוניות (לא הנהלת חשבונות שהיא חיצונית), עבור בהפקדת צ'קים בבנק, טיפול בנושאים של יבוא וצוא, בקרה על חשבונות הבנק הפרטיים של הבוס, תזרים מזומנים לחברה, תחזיות יומיות, חודשיות ושנתיות וכלה בתיאום פגישות לבוס, טיפול בענייניו הפרטיים (למשל תקלה בקו הטלפון הביתי שלו, טיפול בטלפונים הניידים שלו ושל בני משפחתו, תשלום של חשבונותיו האישיים - ארנונה, גז וכו') ואף הכנת קפה לאורחים המתארחים במשרד.

מבחינתי כלו כל הקיצין, הגעתי לפה לתפקיד מסוים שנמתח כפי שרואות עיניכם לעניינים שהם מחוץ לתחום המוגדר בתפקיד שלי, ואני מעוניין לעזוב בהקדם, גם בשל סיבות שאיני יכול לפרט כאן, אך קשורות להתנהלות לא תקינה מבחינתי של העסק וכן בהתעמרות של הבוס בי כעובד.

האם למרות שאני אדם אחד שעושה הכל בחברה, שוב, הכל תחת פיקוחו של הבוס, אני יכול להתפטר בתנאים הקבועים בחוק (קרי מתן מכתב התפטרות והודעה מוקדמת של 30 יום? אני עובד פה למעלה משנה)? ומה אם הוא לא ימצא בזמן הזה מישהו שיחליף אותי בתפקיד? הוא הרי האציל עלי כל כך הרבה סמכויות שהוא עצמו לא בטוח שיודע איך להתמודד איתן. מה יעשה אם אלך?

למרות שאני מרגיש שהגיעו מים עד נפש, מצפוני לא שקט. האם אם וכאשר אעזוב ונניח לרגע שהוא לא ימצא מחליף, או שימצא מישהו שלא יהיה טוב מספיק להיכנס לנעלי, אולי לפחות בתחילה, האם הבוס יכול לתבוע אותי בעתיד על כך שעזיבתי גרמה לו נזק?

ועד כמה אהיה חייב לעמוד לרשותו לאחר שאעזוב, אם וכאשר תהינה לו שאלות.

תודה מראש לעונים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כן, אתה יכול להתפטר בתנאים הקבועים בחוק ובהסכם העבודה

והסר דאגה מליבך - כשם שהוא הסתדר עד שהגעת לעבוד אצלו הוא גם יסתדר לאחר שתלך.

Mידאס

New member
תודה, אבל

מה בעניין יכולתו לתבוע אותי על נזק שהעזיבה שלי גרמה לו? (נניח שזה מה שיטען). יש חיה כזאת?
ועד כמה אני אמור לעמוד לרשותו באם תדרשנה הברות על ידו בענייני עבודה, לאחר שאעזוב?
תודה לך

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איזה נזק?

אתה שכיר והחוק מתיר לשכיר להתפטר
אינך עבד
חודש הודעה מראש מיועד לאפשר למעביד למצוא מחליף לעובד ולאפשר חפיפה מסודרת.
ואני מניח שאם בעוד תקופה מסוימת יתעוררו שאלות אצל המעביד הוא יוכל להתקשר אלייך ולשאול.

Mידאס

New member
נזק כזה שנניח ולא ימצא מחליף

והוא בעצמו, מרוב שהאציל עלי את הטיפול בכל העולם ואשתו לא יודע לעשות את הדברים לבדו. או שלדידו, אם ימצא מחליף והנ"ל לא "יקלוט" את כל ה"חומר". לא יודע, אני סתם ככה תוהה ביני לבין עצמי.

ולגבי שאלות וכו' לאחר תום תקופת ההעסקה שלי, האם אני מחויב לספק תשובות? האם אני מחויב לעמוד לרשותו כאשר אינני מועסק על ידו עוד?

תודה לך שוב.

Lhuna1

New member
הוא בנאדם מבוגר, הוא יכול לשלם בעצמו את הארנונה

ולטפל בענייניו הפרטיים כמו כולם... ואם הוא לא יכול אז זו בעיה שלו והוא יתמודד איתה, למה אתה כל כך דואג לבעיותיו האישיות של בוס שלדברייך התעמר בך?
&nbsp

Mידאס

New member
אני שואל את אותה השאלה את עצמי ואין לי תשובה

אני יודע גם שכשאודיע לו שאי עוזב, הוא לא יקבל את זה יפה, וזו לשון המעטה. בוא נאמר שהוא לא ממש שפוי (וגם זו לשון המעטה).
אני חושש מהתגובה שלו, עד כדי שזה מדיר שינה מעיני.

prizman

New member
תשאיר את הדאגות שלך למציאת עבודה חדשה,

או שכבר מצאת.
יהיה נחמד מצידך לענות לשאלות שלו בעתיד אבל אתה ממש לא חייב לעשות את זה.

Mידאס

New member
אתה צודק

ולא, טרם מצאתי, אך אני חש שהגעתי לכדי מיצוי מוחלט וכי אין דרך חזרה.

כעת אני נדרש לשאלת העיתוי, מכיוון שאני יודע שהוא מתכנן חופשה ארוכה בחו''ל שלו הייתי מודיע לו מחר על התפטרותי, הייתה מסתיימת לאחר שאעזוב... אבל אני חושב שכל יום שחולף מבלי שאודיע לו פועל כאן לרעתי במובן זה שאני אמשיך לסבול, כן - לסבול, בעיקר מנטלית (אני כבר על כדורי הרגעה).

ואז אני ממשיך ותוהה, אם הוא יהיה בחו''ל תקופה כה ארוכה איך ימצא לי מחליף? איך יסתדר, הרי העסק אמור להמשיך לתפקד גם כשהוא איננו מן הסתם.

prizman

New member
אין שום בעיה להודיע לו שאתה מתכוון לעזוב אחרי חודשיים.

האחריות שאתה מגלה כלפי העסק מאוד יפה, אבל אתה כותב שזה הביא אותך למצב לא טוב.
תתחיל לדאוג גם לעצמך. זה לא רק מותר אלא גם כדאי.

Mידאס

New member
נכון, אני יכול לתת הודעה מוקדמת

ארוכה מהסטנדרט, אבל אני לא מעוניין. אני פשוט רוצה לעזוב ולשים את הפרק הזה בחיי מאחורי.
האם החוק נדרש לשאלת העיתוי במקרה של התפטרות?
מצד אחד אני מרגיש שהעיתוי בעייתי, מצד שני אני חושב לעצמי שזאת בעיה שלו שזה "נופל" לו על הטיול לחו''ל. אם זה כל כך חשוב לו למצוא לי מחליף או להכיר את התפקיד שלי מקרוב, שלא יסע. אם העסק שלו פחות חשוב לו מהטיול, אז שיסע ויישא ברכה.

Lhuna1

New member
זה נשמע שהוא קצת שעבד אותך, גם פסיכולוגית

תתחיל לשחרר את עצמך מהתחושה שאתה אחראי לכל צרותיו.
אתה לא אמא ולא אבא שלו. בסה"כ היית שכיר שלו.
&nbsp
תשנן לעצמך: הוא בנאדם מבוגר. הוא אחראי לעצמו. הוא יסתדר. זה לא בעיה שלך.
&nbsp
גם אתה לא חסר תחליף כמו שאתה חושב, יש עוד הרבה אנשים שיודעים לעשות את הדברים שעשית, ואם יקח למחליף קצת זמן להשתלט על כל העבודה - זה דבר רגיל שדברים קצת פחות מתקתקים כשעובד עוזב, זה לא סוף העולם והוא לא ימות מזה... - כמו שכתב לך ברזילי - כמו שהסתדר לפניך הוא יסתדר גם אחריך.
לא כותבת לך את זה בשביל להעליב, אלא בשביל לשחרר אותך מרגשות המצפון שנראה שכל כך מציקים לך בעניין. אין צורך. שחרר!
&nbsp

Mידאס

New member
תודה

ולא נעלבתי ואת בהחלט צודקת. הוא שיעבד אותי פסיכולוגית.

שני הסנט שלי

החוק קובע 30 יום, ואתה לא מחויב ליותר מזה, גם במקרה של קשיים לעסק. אבל באופן כללי, אתה (וכולם) נדרש גם לתום לב. היזהר שתיזמון עזיבה (איום בעזיבה?) בדיוק יחד עם נסיעת בעל העסק, לא יתפרש כמעשה שלא בתום לב. למשל - הצגת דרישות מפליגות בתמורה לחודש נוסף.
אם אתה דואג לנזק שיגרם (בהחלט דאגה ראויה), אתה יכול להציע סיוע באיתור מחליף, בהוספת כמה ימים מעבר ל-30, במידת הצורך והאפשר (!), ותמיכה טלפונית עתידית. אל תתחייב, רק הצג זאת כמחווה של רצון טוב. כך, אם משהו יתעכר, לא תהיה מחויב.
לאור אופיו של בעל העסק, חשוב שכל מהלך הודעת ההתפטרות יהיה מתועד. רצוי גם להקליט.

למעלה