לבטים בענין חיסון

Diana M

New member
לבטים בענין חיסון

אז כך חברים יקרים. עד כה הייתי אמא מחונכת היטב וילדי חוסנו על פי תוכנית החיסונים של משרד הבריאות. אך לא עוד..בעקבות חשיפתי למידע בנושא חיסונים שעלה כאן בפורום עולים לבטים בליבי. בני הלומד בכתה ב´ הגיב תמיד רע לחיסונים. חום, הרגשה לא טובה וכד´. בגיל צעיר הוא גם פיתח אלרגיה שמלווה אותנו עד היום "אסטמה של העור" ואני שואלת את עצמי האם יש קשר (?). בשבוע הבא הוא אמור לקבל חיסון נוסף, כמו כל ילדי כתות ב´, טטנוס-דיפטריה. הודעתי שאיני מאשרת לתת לו חיסון. נראה לי שזה לא חיסון חובה כי בסה"כ במקרה הכי גרוע (שאני מאוד מקווה שלא יקרה) הרי תמיד ניתן לתת חיסון זה אם יש צורך, נניח פציעה או דבר דומה (נכון?) אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, האם יש הורים נוספים שוויתרו על חיסון זה? והאם יש למישהו מידע רחב יותר על השפעות חיסון זה. אגב, הוא משגע אותי כבר כמה ימים שהוא רוצה את החיסון, כולם הולכים לאחות לקבל אז למה הוא לא..

doroniz

New member
חיסונים

אני חושב ברמה העקרונית שילדינו צריכים להתחסן עפ"י תכנית החיסונים של משרד הבריאות. על-פניו נראה לי שאת צודקת לגבי חיסון האנטי-טטנוס (אפשר לחסן במקרה הצורך). הייתי חושב על פניה לקופ"ח לבדיקת רגישויות (אלרגולוג). לגבי מה לעשות אם השאלה "למה כולם מקבלים חיסון ואני לא?" - את יודעת יותר טוב מה לענות ואיך להתייחס. דורון.

דיאנה אני מחזקת את ידייך

דיאנה שלום כתבתי לך תשובה ארוכה ומפורטת מדוע להמנע מהחיסון אך שוב פעם היא נמחקה ברגע שהוצאתי לך סימוכין כך שאני מקצרת ושולחת סימוכיו לגבי בעיות של מערכת החיסון בעקבות חיסונים מיותרים. אפשר תמיד לתת חיסון טטנוס אם יפצע פצע מזוהם בגינה וכ"ו.

Diana M

New member
תודה תלמה ודורון

וכל כך חבל על תשובתך המפורטת שנבלעה לה, תלמה. תודה על הקישורים. דיאנה

מה זו האלרגיה הזו?

סליחה שאני לא ממש מתייחסת לענין הראשי, אבל פתאום בני (שהוא סיפור ארוך בפני עצמו ולכן אני מרפרפת בפורום הזה...
) פיתח משהו שלא ברור אם אלרגיה או לא... מאחר ובעיות עור הן ממש בעיה הייתי שמחה אם תוכלי להסביר לי , אפילו במסר או להפנות אותי לביבליוגרפיה... תודה רבה

Diana M

New member
"אסטמה של העור"

או בשמה המדעי "דרמטיטיס אטופית". בני התחיל לסבול מבעיה זו בערך בגיל ארבע, חמש. למזלנו באופן יחסי, הביטויים קלים. לפני שנה התחלנו אף בטיפול הומאופטי כולל שינוי בתזונה ובהחלט ניכרת הקלה. מצרפת לך קישור למאמר של ד"ר יורם הארט בנושא. דיאנה

למעלה