לבטים ושאלות של מתחילה

לבטים ושאלות של מתחילה

אהלן:)

אני רוצה להתמקצע בתפירת בובות ויש לי כמה שאלות:

1. אילו אביזרים חשוב שיהיו לי בבית?
(בתפירה הידנית היו לי רק בדים, חוטים ואקרילן). - בחנות הסדקית ניסו למכור לי אצבעון, פורם, חוטי גומי, חוטים מיוחדים, פליזלין ושאר ירקות. מה באמת צריך ואיפה מומלץ לקנות (רצוי חנות ספציפית בתל אביב, של מוצרים איכותיים אך לא מאד יקרים)

2. גיהוץ פליז ופוטר: אין לי מגהץ בבית (סטודנטית, לובשת מקומט
) האם יספיק לקנות מגהץ אדים פשוט וקרש גיהוץ שולחני? או שיש איזה חוקים מיוחדים לגיהוץ פליז ובדים עבים שאני צריכה לדעת? )

3. המכונה שיש לי כרגע (זינגר 2263) מושאלת, ובעוד מספר שבועות אקבל ליום ההולדת מכונה חדשה. בחנות בקינג גורג' המליצו לי מאד על סובינה , משתי סיבות: א.חלקים פנימיים מברזל ולכן עמידים יותר, וב. באותה מחט תופרים בדי סטרץ', ג'ינס כותנה וכו'. אני קצת חושדת בהמלצה של חנות ספציפית כי אולי הם מקבלים עמלה או משו.. מה דעתכן?

אני מתלבטת האם בינתיים כדאי לקנות כל מיני אביזרים לזינגר (מחטי סטרץ', רגליות לריקמה חפשית בשביל אפליקציות וכו') או לחכות כבר עד שאקנה חדשה. בינתיים הזינגר כמה פעמים תקעה את הבד בתוך המכונה והייתי צריכה לפרק הכל.. זה באשמתי או באשמת המכונה?

4. האם יש לכן המלצה לחנויות בהן מוכרים בדים ואביזרים לבובות?

תודה רבה לכל העונות והעונים...

מ י ק ה

New member
תשובה על רגל אחת

ראשית כל- ברוכה הבאה ובהצלחה.
שנית- חכי עם לקנות מלאי וכל מיני אביזרים- לאט לאט תראי מה את צריכה ולכל פרויקט תקני את מה שאת צריכה.
שנית- רצ"ב לינק להדרכה והסברים של הכוהנת הבלוגים הגדולה " קרן פרפרים" http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1392235
יש לה בבלוג הסבר על הכל - מכונות, מחטים ודברים נדרשים- תשוטטי אצלה ותראי מה מתאים לך.
לגבי מכונה- אני לא יכולה לעזור- אני תופרת על מרדיקס בת 35 שנה- בנתיים מצוין.
בהמשך ארחיב- אם אספיק
רצה להכין א. ערב....

מ י כ ל פ

New member
מנסה לענות

אביזרים
מעבר למה שיש לך פורם MUST , פליזלין נועד להקשחת בדים לפעמים צריך, בבובות לא לעיתים קרובות
אני לא תלאביבית אז לא יודעת להמליץ על חנו
גיהוץ
מגהץ אדים פשוט בהחלט יספיק קרש שולחני מאד לא נוח עדיף להשקיע בקרש גיהוץ גדול
אפשר בהחלט לקחת קרש ישן ולתפור לו ריפוד חדש ממגבת עם בד נחמד מעליה

פוטר ופליז לא צריכים גיהוץ
בכל מקרה בדים מחומרים סינטטיים רצוי לגהץ כשמעל מניחים בד כותנה כלשהוא , שהבד הסינטטי לא יבוא במגע ישיר עם המגהץ

המכונה שיש לך היא אחלה להתחלה ולא חייבים לרוץ לקנות חדשה , זה שהבד נתקע מראה שיש בעייה - אולי טיפול אצל טכנאי יפתור את הבעייה
אם את עומדת לקנות חדשה אל תשקיעי באביזרים
בכלל את האביזרים תקני בכל פעם כשצריך ולא הכל מראש
אם בכל זאת אז כל מכונה שחלקיה הפנימיים מתכתיים ולא פלסטיק בהחלט עדיפה

חלקים כמו עיניים בטיחותיות לבובות ובכלל רגליות או כל מיני אביזרים עדיף להזמין מחו"ל יוצא הרבה יותר זול

ותראי לנו את התוצרים

למעלה