לבטים לגבי בחירת דירה

top12345

New member
לבטים לגבי בחירת דירה

שלום לכולם,
אני בתהליך של חיפוש דירה להשכיר(אני סטודנט) ואני בהתלבטות קצת.
כעיקרון, ראיתי דירה שב-99 אחוז הייתי נעולה עליה.
היום ידידה שלי מהלימודים התקשרה אליי ואמרה לי שהיא מכירה מישהו דרך חברים משותפים שמחפש שותף ולא הפסיקה להרעיף ולשבח את השותף והדירה.
דיברתי עם השותף והוא נשמע אחלה בחור ומה שקרץ לי גם שהוא עובד בתחום(ביטחוני) שאני מכוון להגיע אליו וכמה שיותר קשרים יכולים לעזור לי.
הידידה ההיא גם אמרה שהוא יוכל לעזור לי עם הכיוון הזה בהמשך(שוב, אני בקושי מכיר אותו אבל קל לי להתפתות כי אני "להוט" על התחום)
את האמת, שהוא היה נשמע שותף טוב מדי.
למה הכוונה? הוא בקושי מכיר אותי (וגם אמר לידידה שלי) שהוא במילא נוסע דרך האוניברסיטה לעבודה אז לא תהיה לו בעיה להקפיץ אותי והוא יותר מדי נחמד.
אני בתור אחד שנסחף הרבה פעמים אחרי מילים יפות של אחרים, קצת היה לי קשה עם זה. זה גרם לי להתלבטות.
את האמת? הדירה מהממת, פשוט היא יקרה ב-200 ש"ח בשכר דירה מהדירה שמצאתי.
אבל...היא מרווחת, היא נראית טוב מהתמונות. ושוב, לא יכולתי להתעלם מהעובדה שהוא עובד בתחום והוא גם דובר ערבית ויוכל לעזור לי עוד יותר עם ההשתפשפות בשפה....
לא יודע מה לעשות, באמת. יש לי התלבטות בין 2 הדירות ואני פשוט רוצה להימנע מלפתח לדירה השנייה כי דיבורים לחוד ומציאות לחוד.
מה דעתכם בעניין?

spaysi8

New member
מהנסיון האישי שלי-

הכי כיף לגור לבד.
לא משנה כמה השותף אחלה- תמיד יהיו מחלוקות (להדליק מזגן? לשטוף כלים כל יום? אירוח חברים עד מאוחר? ועוד..)
אבל יש אנשים שלא חושבים כמוני כי הם יותר פתוחים לדברים האלה ופחות קנאים לפרטיות כמוני ואז לגור עם שותף נשמע מגניב לאללה..
&nbsp
אולי תפגשו לאיזה קפה ותראה את הדינמיקה בינכם פנים מול פנים?

Purple Mushroom

New member
בהצלחה, ניסיון לעצה שלי

במקרה כזה לא נתקלתי בחיי האישיים.
עד כמה אתה סומך על הידידה מהלימודים.?
אם יש המלצות כ"כ טובות על הבן אדם, אני הייתי הולך על זה, רק יושב על חישוב תקציב, אם יכול להרשות לעצמך הוצאה נוספת של 200 ש"ח בחודש. אם לא נכנס למינוס או משהו כזה.

אני גם אפשר להגיד מחפש דירה תמידי, בכמעט 3 שנים האחרונות, נפלתי על שותף שדירדר אותי, אני אולי לא דוגמא טובה. ומחפש לגור לבד. אבל התקציב שלי מאוד נמוך, והתרגלתי כבר.
ניסיתי לגור עם עוד שותף שמחפש ב 2000. חייב לגור רק בתל אביב, אפשר תל אביב דרום. אחרי שמעלה את תקציב הדירה שלי ביותר מ100 ש"ח, התקציב שלי הוא 1400 ש"ח נטו, שזה מאוד נמוך.
בהצלחה :) !

למעלה