לבטים לפני טיסה להודו

soulight

New member
לבטים לפני טיסה להודו

אני נוסעת עוד שבוע וחצי לצפון הודו, ויש לי כמה התלבטויות. אודה אם אתם יכולים להמליץ לי. 1.כילה- עד כמה באמת צריך אותה? (אני אהובת יתושים במיוחד, אני יכולה לצאת לגינה ל 15 דקות ולחזור עם 7 עקיצות) האם יש בגסט האוסים הזולים איפה ליטלות אותה? 2. עד כמה קר בדרמסלה? האם כדאי לי לקנות את הפליז שם? (כי אני לא יודעת אם אני אעלה למעלה או אסע קודם לאגרה). 3. ביטוח- יש לכם המלצות איזה ביטוח כדאי? האם כדאי לעשות איתור חיפוש והצלה (חשבתי לעשות את זה רק לתקופות שאני בטרקים). האם הביטוח של מסלול הוא בסדר? 4. סנדלי שורש- שמעתי שמשתמשים בהם גם בתור כפכפים למקלחת- עד כמה מהר הם מתיישבים? 5. שק שינה- הבנתי שמומלץ לא לקחת? (אני לא מתכוונת לעשות טראקים ארוכים מדי, וגם לא לעלות גבוהה מדי לצפון) אודה לתשובות מהירות... סבטה

אוקי...ממממ...ככה

1.זה די תלוי בעיקרון אפשר להסתדר גם בלי הכילה יש את התכשיר אוטן שמרחיק את היתושים אם את נעקצת והרבה יש גסטהאוסים שבהם יש כילה ויש כאלו שניתן לתלות בהם כילה בסופו של דבר זה לא משהו נורא גדול אז אולי כדאי לקחת (או מיקסימום לקנות שם) 2.(הינה משהו מצווט שמצאתי בנט) "דצמבר-מרץ הם הפחות מתויירים בדרמסלה, עקב טמפרטורות נמוכות וירידת שלג, אך גם זה לא מצליח לעצור את זרם התיירים. גם בשאר חודשי השנה, כולל בתקופת הקיץ, יורדים כאן גשמים חזקים וכדאי להצטייד במעיל ללילות" 3.ביטוח כנסי לכאן והינה טבלת השוואות מחירי הביטוח (בקובץ המצורף) 4.כן הם מעולות וזה עוד סימן הירר לישראלים בטיסה לאוסטרליה בא אלי מישהו ושאל אותי בעיברית "אתה מישראל אחי"? וזה כי היו לי סנדלי שורש) הם לא מתבלים כל כך מהר שלי החזיקו מעמד מצוין כל הטיול ואפילו היום אני מידי פעם הולך איתם. 5.לא אל תקחי סתם עוד דבר חסר שימוש שיעיק עלייך (מקסימום אם תצטרכי לתקופה קצרה תוך כדי הטיול בכמה גרושים תקני שם) אני לקחתי שק שינה ואחרי הטראק בנאפל ישר שלחתי אותו הבייתה. חג שמח ושבת שלום

תשובות

1. כילה זה עניין אישי, לדעתי חבל על הכסף. הפתרון הטוב ביותר ( מלבד האוטן ) הוא המכשירים החשמליים שמתחברים לשקע ומפזרים חומר דוחה יתושים באוויר. יש להשיג אותם בכל חנות מכולת בהודו והם מספיקים ל 45 או 60 יום ועושים את העבודה. אפשר גם להשאיר אותם עובדים בחדר במשך היום ואז החדר יהיה מטוהר. אוטן טוב למריחה גם על עקיצות כדי להקל את הכאב. 2. את הפליז עדיף לקנות בדרמסלה, הוא יותר זול וגם יחסך לך הזמן עד האזורים הקרים שבהם תצטרכי לסחוב את הפליז שהוא בד"כ מטען חריג וכבד. בדרמסלה אפשר לקנות את כל הציוד להתגוננות בפני הקור ולא צריכים להיות יותר מדי היסטריים. יש חודשים קרים מאוד אבל עם מיגון מספיק זה בסדר. הבעיה היא יותר הגשם מאשר הקור. 4. בשביל מקלחת נראה לי שחבל על הכסף להשקיע בסנדלי שורש. כל כפכף הודי בכמה שקלים יעשה את העבודה לא פחות טוב 5. שק שינה - ממש לא צריך, מטען חריג ומיותר, אפשר להשכיר לפני טרק. כאחד שהודו היא ביתו השני אני מאחל לך אחלה טיול, את הולכת להנות בענק

למעלה