לבטים קשים...! אשמח לשמוע עצות!

litallit

New member
לבטים קשים...! אשמח לשמוע עצות!

שלום, אני חדשה בפורום! בימים אלו אני מסיימת י"ב ואני מתלבטת אם כדאי ללמוד רפואה במסגרת העתודה או לאחר הצבא. נרשמתי כבר לעתודה (לכל 4 האוניברסיטאות) אבל אני ממש לא בטוחה אם כדאי לבחור בעתודה או לא... קיבלתי את הציון של הפסיכומטרי של מועד אפריל (736) והבגרויות שלי טובות .לפי מה שבדקתי אני עומדת בתנאי הקבלה של כל המוסדות... מה הייתם ממליצים לעשות??? דרך אגב, איפה הכי כדאי ללמוד רפואה?

Regina Phalange

New member
דעתי בלבד

תבחני את השיקולים שלך. למה שקלת ללכת לעתודה בכלל? סיבות כלכליות, רצון לשרת כרופאה? לדעתי אם את לא בטוחה- תעשי צבא שנתיים ולכי ללמוד בלב שקט אחרי השירות. כי המסלול הזה מתאים רק למי שמאוד מאוד בטוח שזה מה שהוא רוצה (
). לגבי השאלה השניה שלך, זאת שאלה שחוזרת על עצמה ומכעיסה את רוב יושבי הפורום, כי כל אחד מגן על הפקולטה שלו ולא לכולם יש טאקט. בכל מקרה, התשובה היא שאין מקום שהכי כדאי ללמוד בו. יש את המקום שיהיה לך הכי טוב בו, בהתאם לשיקולים שלך (מרחק מהבית, חיי חברה, וכו'). הרמה היא פחות או יותר אותה רמה (דגש על פחות או יותר), ומכל האוניברסיטאות את תצאי רופאה אם תתמידי ותחרשי והכל.

litallit

New member
תודה....ו..

בקשר ללימודי רפואה אני מאוד בטוחה...השאלה אם עתודה או לא... לא התכוונתי לנרגיז בשאלה שלי, אשמח אם תוכלו לכתוב את היתרונות בכל מקום או שתפנו אותי למקום שבו כתבתם על זה...

Regina Phalange

New member
לא הרגזת בכלל, להפך../images/Emo140.gif

אבל באמת שאין מקום שהוא יותר טוב או פחות טוב. והתכוונתי כמובן האם את בטוחה לגבי עתודה. לגבי יתרונות של כל מקום כבר יפנו אותך אחרים (כי אני לא כל כך יודעת), אבל תזכרי שזה בכל זאת די סובייקטיבי.

morancho1

New member
עתודה או לא

גם אני עמדתי בשאלה הזאת לפני כמה שנים.. לא הייתי בטוחה שאני רוצה רפואה- אז בחרתי לשרת בצה"ל לסדר את המחשבות.. במהלך תפקידי עבדתי צמוד לרופאים, וכמובן שדאגתי לתחקר אותם לגבי כל העניין.. אני אישית החלטתי שזהו התחום המתאים לי. בתום השירות ידעתי לבטח כי אין תחום אחר בו ארגיש "טוב" כמו בתחום הזה. אז עצתי אלייך: את סגורה שאת רוצה רפואה. באמת סגורה, כלומר הסתובבת בבתי חולים ראית קופות חולים.. ראית מה זה "באמת" רפואה ולא הרומנטיזציה של הרעיון...כי מה שקורה בפועל חשוב לדעת ולהכיר אם זה מתאים לך. אם כן- אני חושבת שעתודה זה רעיון לא רע. יש פה עתודאים שיספרו לך את ההטבות טוב ממני- אבל יש יתרון בלעבוד במקצוע שלך, ולהתמקצע בו מגיל צעיר. ואם את כל כך סגורה על עצמך לא רואה סיבה שלא תלכי לרפואה.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

כמו שאמרו מעלי, אין מקום אחד מועדף ללימודי רפואה בארץ. הרמה היא די דומה בכל האוניברסיטאות, רק עם דגשים קצת אחרים. אני חושבת שהכי טוב יהיה אם פשוט תעשי סיור קטן בכל פקולטה ותראי איפה את מרגישה הכי טוב. בנוסף לזה יש את השיקול של מרחק מהבית, שגם לו יש משקל. בקשר לאם לבחור בעתודה או לא, אני ממליצה לך בחום לקרוא את המאמר שכתבו נטי ואורי, שנמצא גם בשרשור שנעוץ בראש הפורום וגם במאמרי הפורום. יש שם את כל המידע על עתודה ברפואה שאת צריכה לדעת. אם אח"כ יש לך עוד שאלות, אני בטוחה שישמחו לענות לך. בהצלחה
אושרית.

ארגינין

New member
עתודה או לא

להמליץ לך כן או לא אני בטוח לא יכול, אני רק יכול להפנות אותך לנק' אחת ששווה התייחסות- תחשבי על זה שכל שנה הסכם עולה, ז"א שאחרי שנתיים שירות צבאי (ונניח עוד חצי שנה נסיעה לחו"ל?) יש מצב שהסכם יעלה ותצטרכי לשפר דברים מחדש. כמו לכל דבר, גם לעתודה יש יתרונות וחסרונות, וזה כבר תלוי בך... בהצלחה

למעלה