לביבות וסיפור, ספינ'ג חלומי... חג השמן

mumfor4

New member
לביבות וסיפור, ספינ'ג חלומי... חג השמן

סופגניות יש כאן כול השנה , בדרך כלל אני מכינה ספינ'ג
למרות שזה אולי נשמע מסובך , זה לא !
ולביבות ירק שמזכירות לי את חמי ז"ל איש יקר וחכם .
כשהייתי כלה צעירה , הלכתי לביתה של חמותי לעזור לה , קילפתי תפוחי אדמה. חמי , שלא הרבה לדבר , ישב בצד והסתכל ואז אמר לי : " בפולין היו מתחתנים עם מי שידעה לקלף דק דק את הקליפה של תפוחי האדמה " נו ? שאלתי , היה לי סיכוי להתחתן בפולין ?
הוא חייך : " יש לך מזל שאת יפה , כי לבשל אני לא יודע לגבייך "
שני המתכונים כולל צילומים משלבי ההכנה נמצאים כאן
נכנסתי לאחל חג אורים שמח .
http://mum4four.com/?p=1794
http://mum4four.com/?p=1191

השבוע אין ממש מה לספר, רוב הזמן הבחור שכח את האוכל

שלו, או אכל אוכל מהעבודה אז די היה לי פטור

אני אכלתי בעיקר טוסטים עם גבינת עיזים מהארץ שמצאתי בחנות שמביאה דברים מישראל
מרוב התלהבות חיסלתי את הגליל של הגבינה תוך יומיים

&nbsp
אנחנו מארחים זוג חברים ועוד חבר אצלנו לחנוכה לארוחה קלילה ביום שבת, עדיין בהתלבטות מה להכין.
חשבתי על לביבות גבינות שאני מכינה ותמיד יוצאות מעולה (בני סיידא), מאוד מתחשק לי להכין גם לביבות בטטה (אני חושבת להכין לפי המתכון של אורנה ואלה).
חוץ מזה, אני רוצה להכין סלט עגבניות שרי וצנוברים, סלט חסה וסלט פסטה קר/סלט יווני
חוץ מזה -חשבתי להכין פשטידה/מיני קישים אולי פטריות...
&nbsp
החבר מביא לחם שהוא מכין, כך שנראה לי שאני גם אקנה איזה 2-3 סוגי גבינות.
יש עוד רעיונות למנות שיכולה להוסיף? נראה לכם שריזוטו פטריות ופרמז'ן יתאים?
&nbsp
לגבי הקינוחים- אני מתכוונת להכין דונאטס אפויים מצופים, אולי אכין במקום מיני סופגניות במולטי קייק-לא בטוחה וקינוח כוסות כלשהו...
&nbsp

חזרתי לוודא שקראתי נכון:

"אנחנו מארחים זוג חברים ועוד חבר אצלנו לחנוכה לארוחה קלילה ..."
קלילה??????

כל הכבוד לך

חחח אצלי זה קליל

הבטחתי לבחור לא להשתגע ולא להוציא יותר מידי כסף סביב האירוח הזה כי הוא מכיר אותי.
הוא לא אוהב שאנחנו מארחים כי יודע כמה אני משקיעה בזה מכל הבחינות ויוצאת מזה גמורה.
&nbsp
הפעם מנסה באמת שזה יהיה קליל ולא יותר מידי עבודה כי אני אהיה אחרי שבוע מטורף בגן...
&nbsp

משל333

New member
אצלי אירוח לחנוכה הוא כזה

הכי חשוב לאטקס (ובצד שמנת ורסק תפוחים) וסופגניות ביתיות. חנוכה, לא

מעבר לזה עוד 2 פשטידות, למשל אחת בצל ואחת קישואים, או לזניה במקום.
מהנסיון שלי ממש לא צריך יותר מזה.

חח כשאני מארחת אני ממש גרועה

מפחדת שיחסר ,מכינה אוכל לגדוד ואז מתבאסת כשנשאר הרבה כי אנשים כבר התפוצצו מכל האוכל. בזה אני ממש דומה לאמא שלי

alphadelta

New member
אישי תמיד משועשע כש

אני עושה לאורחים הכרות. עם האוכל. זה לחם, זה חומוס , זה סלט חצילים. כאילו הם לא ראו אוכל מימיהם. לא יודעת מאיפה ולמה זה התחיל אצלי. אבל אני לא מצליחה להגמל מזה.

תעברי לפתקים

פשוט לשים פתק מעוצב ליד כל מנה- זה נראה ממש מיוחד ותוכלי לוותר על סיבוב ההיכרות עם האוכל

בילבי75

New member
אני בדיוק כמוך

גם אני לא יודעת מאיפה זה התחיל ולא יכולה להיגמל מזה. המצחיק הוא שכיום כבר האורחים יודעים על ״ההפרעה״ הזו שלי והם מצפים ממני להסביר על האוכל. לפני שבוע אירחתי את הדודים שלי וכולם (היו בערך 10 אנשים) התאספו מסביב לשולחן וחיכו להסברים שלי

mumfor4

New member
��הוי את הורסת חחחח צחקתי בקול

יש מצב שאני כזאת ?

למעלה