לביטוח לאומי צריך חוות דעת רפואית

estihuber

New member
לביטוח לאומי צריך חוות דעת רפואית

אני שלחתי עם הטופס את כל הדוחות של הרופאים שהיו ברשותי כולל בדיקות למיניהם וקיבלתי 30% שלא נותנים לי עזרה כלכלי. בשיחה ראשנוה עם עו'ד שמטפל בעירעורים לביטוח נאמר לי שצריך חוות דעת מקצועית ותענוג כזה יכול לעלות כ-3000 ש"ח ואני שואלת האם זה חוות דעת מיוחדת שבזכותה ניתן לעלות את אחוזים? מה בדיוק צריך להיות מצויין בחוות דעת כזאת כדי שהביטוח באמת יאמין לי שאין לי יכולת התפרנסות מכובד (אני נעדרת מהעבודה 5-15 יום)? רציתי לציין בידי יש מכתב של דר' מדר מעפולה שקובע כי אני הכן סובלת מפיברו'. א

ר י י ק י

New member
לדעתי קיבלת מעל המקסימום.

אם חוות דעת של בוסקילה של 80% מקבלים 10-20 אחוז בועדות בטל"א

tiaa1

New member
ביטוח לאומי: הגדרת נכות כללית

מתחלקת לשני תת סעיפים,: נכות פיזית אבדן כושר השתכרות. על מנת לקבל קיצבת נכות צריך לפחות75% נכות פיזית. מחלת התשישות הכרונית לכשעצמה אינה מזכה באחוזי נכות שעולים על 30% שילוב של כמה מחלות? תלוי בחוות הדעת של פרופסורים שמכירים את הנוסח המקובל בביטוח הלאומי וגם מסכימים לצבור אחוזים של מס' מחלות למשל: גם פיברומיאלגיה שגורמת לאבדן תפקוד רציני(וזה נבדק הן בבית והן בועדה)זה לכשעצמו לא נותן 75% ואם אדם לוקה במחלות נוספות יתכן שביום טוב יקבל 75 וגם זה זמנית לשנה . אחוזי נכות לצמיתות מעל 75% מקנים הקלות מס הכנסה והנחב בארנונה. הידע שלי הוא מעבודה עם חולי סרטן שמגישים בקשה לנכות. "הזכות" להגיש בקשה היא למי שירד ביכולת ההשתכרות לפחות ב50%(למשל ירד ממשרה שלמה לפחות מחצי) אז בשנה הראשונה יש לו אחוזי נכות מלאים לשנה זמנית, בתום 11 חודש עושים הערכה מחדש על מצב תפקודי,פיזי וכושר השתכרות...במידה והחולה ברמיסיה-אינו מקבל טיפולים,אין סימני מחלה, ישאך אינו יכול לחזור לסוג עבודתו הקודמת(למשל אישה שעברה כריתת שד+טיפולים,מוגבלת ביד עקב ניתוח, ועבדה עבודה פיזית קודם בדוכן פרחים)זכאית בשנה השניה לחצי מגובה הקיצבה ,או קורס הסבה מקצועית שבאותו זמן שהיא לומדת על חשבון הביטוח הלאומי היא גם מקבלת חלק מקיצבה. מסובך? זה לא הכל... יש אתר של הביטוח הלאומי:http://www.btl.gov.il בהצלחה(אפשר גם להתקשר,עדיף לסניף ברחובות),ולבקש חוברת מידע....

מיששש

New member
תיקונים:

המידע שטיה מסרה לא כל כך מדויק, וגם ככה חולי סרטן מקבלים את הנכות בקלות (יחסית אלינו) אז חשוב לתקן: (וד"ש טיה, גם לחתולים...) כדי לקבל קיצבת נכטון יש שלושה מבחנים: 1. ירידה של 50% בהכנסות ועוד תנאים... - אז כנראה עברת אחרת לא היו מעבירים אותך למבחן הבא 2. נכות רפאית של 40% לפחות (אצל עקרות בית - 50%) 3. אובדן כושר עבודה של 50% לפחות. הבעיה היא שאנחנו לא תמיד מצליחים לעבור את המשוכה של מבחן מס' 2, ולכן התביעה נדחית. בניגוד למה שטיה כתבה, לא מקבלים 30% על CFS. אפשר גם לא לקבל אחוזים בכלל ואפשר לקבל 100%, הכל תלוי ברופא הועדה. במקרה שלך, קיבלת רק 30% נכות רפואית ולכן נפסלה הבקשה שלך ולא עברת למבחן הבא. הסיבה לכך היא בד"כ חוסר מודעות של הרופאים בועדות (ואפילו התעלמות ממכתבים של הרופא המטפל). הדרך לטפל בבעיה היא להביא חוות דעת משפטית של הרופא. ההבדל בין חוות דעת למכתב רגיל הוא שחוות הדעת כתובת לפי נוסח משפטי מחייב והיא קבילה כעדות של הרופא בבית משפט. חוות דעת היא מכתב ארוך שמפרט בדיוק כמה אחוזי נכות הרופא ממליץ שתקבלי ועל איזה סעיפים. לכן גם חוות דעת עולה לפחות 3,000 ש"ח (ובד"כ יותר)... אז למה צריך מכתב כל כך יקר? פשוט מאוד, בגלל שמרגע שיש חוות דעת, הועדות הרפואיות בד"כ נותנות אחוזים דומים למומלץ בחוות הדעת, ואם הם נותנים פחות, יש לך בסיס לערעור בפני בית הדין לעבודה ושם הם יצטרכו לנמק מדוע הם חושבים שמגיע לך פחות (ובד"כ אין להם הימוקים מספיק טובים כי הם פחות מומחים מהרופאים שלנו). ואגב, אני מכירה כמה אנשים שקיבלו חוות דעת של פרופ' בוסקילה, ובביטוח הלאומי נתנו להם את מה שהמליצה חוות הדעת. אני ממליצה בכל מקרה לפנות לעמותת אס"ף - יש להם חוברת הנחיות בנושא שיכולה לעזור. רק בריאות! מיה

מיששש

New member
ועוד דבר

עכשיו שמתי לב שאת כותבת שאת עובדת - שזה נהדר, אבל זה בהחלט מעיד על יכולת תפקוד גבוהה יחסית לחולי פיברומיאלגיה מסוימים ויכול להיות שהמצב שלך הוא פשוט לא מספיק גרוע כדי לקבל 40% נכות רפואית. רוב החולים שפונים לביטוח הלאומי לא עובדים בכלל ובכל זאת לעיתים קרובות מדי לא מגיעים לסף הזכאות לקצבה. כדאי לך פשוט לפנות לרופא לצורך חוות דעת ולשאול מראש כמה אחוזים הוא ממליץ לך, כי אם הוא חושב שמגיע לך פחות מ-40% אין טעם לשלם לו כסף. ואגב, אמנם 30% לא מזכים בקיצבה, אבל הם כן מזכים בשיקום מקצועי - את יכולה ללמוד מקצוע חדש ולקבל קיצבה בזמן הלימודים. יכול להיות שזה שווה לך אם קשה לך להתמודד עם העבודה הנוכחית.

estihuber

New member
תודה ../images/Emo51.gif

מיששש נכון אני עובדת אבל בקושי 3 שעות ביום טוב אני מצליחה להחזיק מעמד 4 שעות כך שיום עבודתי דל ביותר וגם אותו אני מושכת בציפורניים ובשינים ותוחנת חצץ. זאת דרכי לא לשקוע כי (לי) מאוד קל לשקוע לתוך הפיבר' ולצוף הרבה יותר קשה לי. לגבי שיקום מקצועי. אני לא מקירה עבודה קל מעבודתי שכן אני עובדת עם קשישים בתעשוקה, כלומר אצלנו בקיבוץ האנשים המבוגרים עצמיים (כאלה שעוד יכולים לחיות בביתם) וסיעודיים אנחנו מספקים להם תעשוקה למשך כמה שעות ביום כדי שהיה להם בשביל מה לקום בבוקר, האנשים באים אלינו מתוך בחירה אישית, ומה שאני עושה עבורם זאת הדרכה בכל מיני מלאכות יד, אז אני לא יודעת אם קיים משהוא קל יותר מזה?! אחד התחביבים שלי כיום זה צורפות כאן הרבה יותר קשה לי למרות ההנאה והסיפוק המלווים ביצירה. שוב תודה לך על התיחסותך אני למרות כל התיחס והשקול את הצעתך תודה גלולה .א.

tiaa1

New member
ותודה למיה על התיקונים....אני מתמצא

מתמצאת בעיקר בתום של חולי סרטן, ושל חוק סיעוד...ושלא נדע...

מיששש

New member
זה לא מידע שכיף ללמוד...

לפחות בתחום הזה, חולי סרטן במצב טוב מאיתנו - יש אותך כדי לספק להם מידע וארגונים שהגיעו עם הביטוח הלאומי להסכם שכל חולה סרטן יקבל 100% נכות בזמן הכימותרפיה. אצלנו שום דבר לא ברור ואין ודאות שאחרי כל הטרטור נקבל אפילו אחוז אחד... ובכל זאת הצרות שלי ממש מספיקות לי, לא רוצה סרטן... אני שמחה לשמוע שאת עדיין עובדת. אולי זה הזכרון הדפוק שלי, אבל נדמה לי שחששת שלא תוכלי להמשיך לעבוד בפעם האחרונה ששמעתי ממך? אני אפילו לא זוכרת מתי. ד"ש לחתולים...

tiaa1

New member
בוקר טוב מישש אכן יש לי קושי לעבוד

אבל יש לי גם הרבה תמיכה בשבועות הקשים,ויחד עם התמיכה של דר' רהב ברור שאשאר בעבודה. כל הסיכוים שאחליף את המחלקה בעעבודה יותר משרדית. בשבוע הבא נשב עם המנהלת המדהימה שלי ונתכנן. כבר עכשיו אני עונה באינטרנט לשאלות בנושאים סוציאלים. יש למקום עבודתי אתר גדול ומפותח...עוד קצת למידה ואני אקבל שעות על הפעילות שלי שם. כרגע אני יכולה לעבוד מעט שעות מהבית, זה לא ממש מקובל. אני שואפת ורוצה להקים קבוצת תמיכה אינטראקטיבית של חולים שאינם מגיעים כבר לבית החולים אבל צריכים מידע, אוזן קשבת, תמיכה.משהו מקביל לטחתמיכה של האגודה למלחמה בסרטן. הנה עכשיו שהתעוררתי מוקדם מידי(לפחות ישנתי) אנינ כבר מתכננת. מוכנים אפילו להשאיל לי את הלפטופ כדי שאהיה מחוברת למרכז המידע...(אני מדברת ברמזים)אבל לי אישית חשוב הקשר הישיר עם החולים...נראה ,עוד כמה לילות ונגבש תכנית שתתאים גם לקשיים שלי. הנה התעוררו החתולות...שתים מחכות לאוכל ואחת עושה רעש עם פקק של קולה. עוד רגע אם לא אשגיח היא תקפוץ על ידית השרותים ,תפרוץ פנימה ותכלה את יצריה האפלים בגליל ניר טואלט....היא קטנה-4.5 חדשים אבל עם אופי ושיניים של גור רוטווילר....סתאם, חמודה דניאלהג'וחה, מלתעות) אלו שמותיה. בוקר טוב ישראל. כן ואגב והכי חשוב...לא להזדקק לביטוח הלאומי. המוסד הכי בירוקרטי שקיים. אפשר ללמוד סוציולוגיה ולהביאו כדוגמא(רעה) אנחנו והאגודה למלחמה בסרטן מנסים להקל על החולים...אבל הב.הלאומי....ממש לא אוהב חולים. הכל היה איתם בסדר לולא החולים .שרק נהיה בריאים.

ornelia

New member
טיה - סליחה שאני מתפרצת לדלת פתוחה

קראתי באחת מהודעותייך את הידרדרות המצב, לחץ הדם והדיאטה? מכיוון שאת צמחונית יש לי שאלה ואני מקווה שאני לא חצופה - מדוע את לא פונה לאתר של בועז (בתהליך הבראה מוחלטת ממחלה ארורה זו ממצב שבקושי קם ממיטתו) היום מדווח על עבודה פיזית בגינה ושיפור כמעט מוחלט. הוא שולח ברצון חומר לכולם במייל על התזונה שלו שברובה אורגנית ומעבר לשיפור מצבו הפיזי הוא גם איבד משקל מיותר? אם תרצי הפנייה לאתר שלו או את המייל שלו אעזור לך בשמחה

tiaa1

New member
אורנליה תודה, אני תמיד שמחה לעזרה

ואשמח לקבל קישור או כתובת מייל על מנת לקבל את הדיאטה שלו. אחת הבעיות שלי בדיאטה היא חוסר בתחליפים,כי אינני אוכלת דגים או אפילו טופו. בעיה שניה-אני ערה עד שעה מאוחרת ונהיית רעבה. אבל אשמח ללמוד את הדיאטה שלו תמיד יש מה ללמוד. עד לאחרונה הייתי מידי פאסיבית לגבי המצב-חוסר האנרגיה שלי התבטא אפילו בקשיים להכין אוכל ואז כמובן סנדויצ'ים זה הפתרון...כעת נראה לי שאני יותר מוכנה לפחות לנסות...אשמח למידע ותודה

ornelia

New member
טיה - הינה לך הכתובת

http://clubs.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=club/club_index&forum_id=6999 זו הכתובת של האתר והוא אדם מקסים שתמיד נכון לעזור

למעלה