לבכות בגשם

saribon

New member
לבכות בגשם

ימים כמו היום, בסוף שבוע גשום ואפרורי כזה ,עשויים לשלוח חלק מאיתנו אל נבכי הזכרון ואל מעמקי העצב.
מי בדאגה עצומה לאהוביו החולים ומי בגעגוע עצום אל מי שכבר לא סובל.
אנחנו נוסעים עוד מעט לאזכרה. שנה בלעדיו. הגשם הזה, האפור שבחוץ מתלווה אל האפור של הגעגוע. ובכל זאת -קורים דברים, נולדים ילדים, נוסעים לחופשות, מתחילים כל מיני דברים חדשים. החיים במלוא עוזם ממשיכים. לעתים קשה למצוא נחמה ולעתים מילים יפות של שיר, פרח ריחני או מראה סופת ברקים מרהיבה מרחיבים את הדעת ואפילו מנחמים.
אני שולחת לכל מי שאיתנו ,בסוף השבוע הזה איחולים של חום ונחמה, ותפילות שנדע להתמקד בטוב שיש בכל דבר. בנקודה הטובה, באהבה.
הלילה לא הצלחתי כל כך לישון ובזפזופ בין ערוצי הטלויזיה נתקלתי בראיון עם ספי ריבלין בו דיבר בצורה מאוד גלויה על מחלת הסרטן שלו. הוא אמר שאחד הדברים שהיה לו קשה יותר מהכל היה להפסיק לשיר. הסרטן שלו היה בגרון כמדומני והוא לא יכול היה לשיר או לדבר. אבל השירה, השירה חסרה לו יותר מהכל. וכשיכול היה כבר לשיר -השיר שהתנגנן בראשו היה שיר יפהפה בעיני -אחד היפים ביותר שנכתבו בארץ לטעמי -שיר שהוא כולו הודיה על מה שיש, הכרה במה שטוב, ונחמה על מה שלא.
אני מצרפת את הקישור לשיר "אני גיטרה". שנעמי שמר כתבה לבני אמדורסקי - בביצוע הזה - לדעתי הוא כבר חולה ,לשמוע את השיר, להקשיב למלים ולראות את פניו הרגועות והמחייכות - מחמם לי את הלב היום. ואת התחושות הללו אני מבקשת לשלוח הלאה - לכולכם.
שבת שלום.

LayLadyLay

New member
אני מאד אוהבת את החורף, אבל מאז ומתמיד

הוא היה מלנכולי ואפרפר.
תקופה לא פשוטה- גם כי יש בה נוסטלגיה לילדות ולמה שהיה פעם, וגם (ואולי בעיקר) בגלל שאני זוכרת את ההתרגשות של אבא שלי מהגשמים, במיוחד בגשם הראשון.
היום הוא לא פה כדי להנות מהגשם- אז אני מנסה להנות בשבילו

שבת שלום לכולם!

saribon

New member
גם אני מתה על חורף

גווקא אותי הגשם מאוד משמח וני נושמת עמוק יותר.
מאוד מבינה את ההתרגשות של אבא שלך וזה עוד משהו להאחז בו ולרשום בספר הזכרונות הטובים. בהתחלה זה קשה. קשה מאוד. עם השנים הזכרונות דווקא נותנים נחמה. מעלים חיוך מתוק על הפנים ורגע של חום.

זה צולם שלושה שבועות לפני מותו מסרטן

עשית לי לבכות עם השיר הזה אתמול בלילה ואז חיפשתי קצת פרטים ומצאתי את הסיפור שמאחורי השיר היפה הזה.
בני אמדורסקי הפיק לעצמו מסיבת פרידה שבה הוא שר, יחד עם עוד אמנים שבאו לשיר איתו.
הערב הזה צולם ושודר בערוץ הראשון.
לכבוד הערב הזה נעמי שמר כתבה לו את השיר הזה.
המילים מדברות עליו, על האופי ועל החיים שלו (למשל המשפט - "גם אם זה טריו או קווארטט" - מדבר על זה שהוא היה בשלישיית גשר הירקון ובלהקה נוספת).
אפשר לראות ביוטיוב גם שידור של הערב כולו, כולל ביצוע משותף של בני ואסף אמדורסקי לשיר שנדמה לי שקוראים לו "לחיות את היום".

אמא שלי נפטרה לפני שבועיים. היא נפטרה מסרטן נדיר, אגרסיבי וגרורתי.
כשאמצא את הכוחות והמילים אולי אספר עוד קצת עליה כאן, ועליי ועל תקופת המחלה (טיפולים היא כמעט ולא עברה, מבחירה)
אתמול כשנסעתי הביתה מהעבודה אמא שלי היתה קשת מקסימה בענן שראיתי פתאום מעל כביש 4, בזמן שהיה ברדיו שיר שהזכיר לי אותה.
הכל עוד טרי ועצוב מאוד, וההרגשה הזאת שאני מרגישה, ההרגשה שאמא שלי איתי, עוזרת לי ומנחמת.

הנה עוד שיר שמדבר על האפשרות הזאת, להישאר פה גם כשאנחנו כבר לא כאן:
יוסי בנאי בגלגול הבא

kmiki

New member
מצטערת מאד לשמוע על מותה של אמך

נגע לי מאד מה שאמרת, במיוחד הדרך בה ביטאת, כי "אמא שלי היתה קשה מקסימה בענן", זו דרך יפייפיה להרגיש את אמא איתך עדיין, להמשיל אותה למראות שונים, תחושות שונות, להפוך את האהוב עלינו ואת זכרו לחושים שונים ותחושות שונות.
זה מקסים בעיניי, את כנראה מאד מאד רגישה כאדם, וזה מקסים.
מאחלת לך המון כוח לעבור את התקופה הקשה. ואם תרצי לשתף אותנו בהמשך, אני באופן אישי אשמח לקרוא אותך עוד.

LayLadyLay

New member
היי, הצטערתי לשמוע על אמך,

ואני בהחלט מסכימה עם KMIKI לגבי התיאור המקסים שלך של הקשת שהיא למעשה השתקפות של אמך.
גם אני מחפשת את אבא שלי בכל יום- בין אם אלו המנדרינות הראשונות שנמכרו אצל הירקן, הציפורים הראשונות שמצייצות בבוקר או השיר ברדיו.

אני משתתפת בצערך ואשמח לקרוא את הסיפור שלך כשתרגישי נוח לספר.

saribon

New member
לבי איתך

הכאב כל כך טרי וגם בלי כוחות ומלים את מוזמנת להשאר כאן ולשתף כשתוכלי.
קשת בענן מאוד מרגשת אותי תמיד ואני שמחה מאוד שאת מרגישה שאמא שלך איתך תמיד. אנשים שאנו אוהבים תמיד נשארים איתנו . אני יכולה לספר לך שגם ממרחק שנים רבות - האנשים האהובים נשארים עימנו. אני "בקשר" יום יומי עם אהובי שאינם חיים ונזכרת בהם ללא הרף בכל מיני הזדמנויות. יש פעמים שבהן אני ממש יכולה להרגיש נוכחות או להריח ריח.

תודה על הפרטים בקשר לשיר, משהו היה זכור לי אבל לא היה לי מספיק זמן (סוף שבוע עמוס שהתחיל באזכרה ונגמר בלוויה).

חיזקי ואימצי. אני בטוחה שעברה עליך תקופה קשה ומתישה וכשתוכלי לשתף נהיה כאן לשמוע. אישית אשמח גם לקרוא על בחירותיה של אמך ועל המניעים שלה להמנע מטיפולים.

שלום לך

כואב לי מאד לשמוע על אובדנך.
זה באמת מאד טרי, רגיש, עצוב כל כך, הכל חשוף ורגיש מאד.
אני איבדתי את אבי לפני כמה שנים והוא מלווה אותי כל הזמן.
זה מאד מנחם אותי, למרות הכאב והגעגועים האדירים אליו.
אשמח להמשיך ולהיות כאן איתך ועבורך,
ענבר

למעלה