לבל שוקי וכל היתר

maya11

New member
לבל שוקי וכל היתר

רציתי לדעת אם נתקלתם באנשים שלא מגמגמים אבל יש להם פחד לגמגם (כמו החבר של אפרים בשיר ששוקי שירשר)וכמוני? גם לי יש חברה שבגיל מבוגר קרו לה אפיזודות של גמגום והיא סיפרה לי את זה וזה מאד הלחיץ אותי . אני לא סתם מפחדת לגמגם. מה שלי הורס את החיים הוא הרעיון שנכנס לי שאולי עצם הפחד עצמו מהגמגום והמודעות לכך יגרמו לי לגמגם וזה מכניס אותי למין מעגל קסמים. (קראתי אפילו פה בפורום מניסיונם של אנשים שהפחד מלדבר והמודעות לגמגום מגבירים מאד את הגמגום). בל, את כותבת שאני יכולה להיות מאושרת אם אני לא מגמגמת. זה כל כך לא נכון אני חייה תחת מטרייה של פחד למרות שאני לא מגמגמת. לעומת זאת מגמגם שמקבל ולא מפחד מהגמגום שלו בפירוש יכול להיות מאושר כך נראה לי ויש לכך הרבה דוגמאות. בבקשה תתייחסו ותגיבו על מה שכתבתי.

b e ll

New member
מאיה יקירתי, אני לא יודעת איך לאכול

אותך. אנחנו המגמגמים מפחדים מגימגום אמיתי ממשי, כזה שרואים ממש. יש לי הרגשה שאת פשוט מנסה למשוך אותנו לדבר על דברים פילוסופיים שאינם מעניינו של פורום זה. אם יש לך פחדים ממשיים מדברים שלא קורים לך, אולי תפני לפסיכולוג או פסיכיאטר ותבררי מהשורש מה פשר העניין? אנחנו בוודאי שלא הכתובת לדברים מקצועיים מהסוג הזה.

shuky63

New member
מאיה אני בטוח שאם היתה לך נטיה לגמג

לגמגום כבר היית מתחילה לגמגם.הרבה אנשים בסטרס מאד חזק מגמגמים במידה זו או אחרת אבל הגימגום חולף כשהם נרגעים.צריך את המשהו הנוסף,הנטיה הגינטית כדי שהגמגום יכה שורש.

shoshyyy

New member
היי מאיה ....

בואי נדבר על הדבר הכי גרוע שיכול לקרות. את תתחילי לגמגם. זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות ועם זו לא כל כך גרוע. למה את חיה תחת מטריה של פחד ? זמעניין אותי. אולי את משתמשת בגימגום כתירוץ ? תירוץ ללא להגשים את עצמך ? תירוץ למשהו עוצר אותך ? תירוץ להצלחה ? אז מקסימום התסריט הגרוע יתגשם .... נראה לי שגם זה יהיה בסדר. מה את חושבת ?

למעלה