לבן - מה חשבת, שלא תשמע ממני על

pinibs

New member
לבן - מה חשבת, שלא תשמע ממני על

שיעור הבוקר
הי בן, שוב שיעור שונה ומדהים ככל קודמיו. זה התחיל בתרגיל הראייה המרחבית. האמת, אחד התרגילים הקשים שקיבלתי ממך. לנסות לראות כמה אצבעות מרים הפרטנר באוויר היה עוד איכשהו אפשרי, אבל לנסות להרגיש באיזו נקודה הפרטנר מתמקד – אוי, כמה שזה עוד רחוק (וגם איזה כיף שזה עוד כל כך רחוק, כי זה אומר שיש עוד כל כך הרבה לחוות ולעבור, ושנכונות לי עוד כל כך הרבה הפתעות בדרך!!!). בתחילת השיעור ביקשת מאחד מאיתנו (היינו שלושה) להעביר את החלק הראשון של החימום. צחקתי על כך ששוב יצא שאני עומד מול התלמידים האחרים, כאילו שזה ברור שאני אעביר את החימום. אתה אמרת שאני גורם לזה לקרות כך, וברור לי שאתה כל כך צודק. יותר מאוחר כאשר ביקשת שכל אחד מאתנו יעביר שני תרגילי גמישות לשניים האחרים, אמרתי לדותן שיתחיל. בכך מנעתי מעצמי כביכול להיות הראשון, אבל בעצם לא, משום שעצם ההערה שלי לדותן הפכה אותי שוב למי ש"גרם" לדברים להתנהל כך. יותר מאוחר בבית חשבתי על זה הרבה. הרגשתי שמצד אחד זה מאד מתאים / נעים / נכון לי להיות זה שמוביל / מנחה. זה מעמיד אותי במרכז, ואני מרגיש שם נוח. מצד שני זה נוגד את השאיפה שלי לצניעות ולהקטנת האגו. אני לא ממש מתאמץ לפתור את זה עכשיו, אלא פשוט מודע לכך ששני הצדדים מתקיימים בכפיפה אחת ויוצרים בכך מתח מעניין. דבר אחרון שקשור לזה הוא שהעובדה שהעברתי את החימום עזרה לי לבצע את סיבוב ה-360 יותר טוב מאשר בדרך כלל. זה ממש שימח אותי. העבודה בשלישייה היתה נהדרת. קודם כל משום שזה שוב ושוב מרתק להרגיש את הגמישות שלך בהעברת השיעור. לא משנה אם מספר התלמידים קטן או גדול, לא משנה אם המספר זוגי או לא, לא משנה אם רמת התלמידים שונה. תמיד אתה מוצא דרך שנראה שהיא ממצה עד תום את היתרונות שבמצב. זה נותן לי המון ופוקח את עיניי לרווחה. השיעור היום היה מאד פיזי. הרבה עבודה על תחושות של מגע מלא, הרבה עבודה על חישול. רגל פוגעת ברגל, רגל פוגעת ביד, רגל פוגעת בבטן ועוד. זה לימד המון על איך לעבוד נכון, על איך לשמור על עצמי תוך כדי שמירה על הפרטנרים שלי, וזה גרם לי להרגיש מאד חזק את הגוף שלי. את זה שהוא שם, ושעוברים עליו כל מיני דברים. משהו בפיזיות של העבודה פשוט עשה לי טוב. העבודה על נגיעה בכתפיים ועל בעיטות מתחת לקו הברך היתה קשה ונהדרת. אותה עבודה בשלישייה היתה עוד יותר קשה ועוד יותר נהדרת. קודם כל זה משנה את כל התפיסה של העבודה. זה אפשר לי להבין קצת במה אני עסוק כשאני עובד עם הפרטנר (כי יכולתי להסתכל על העבודה של השניים האחרים מבלי להפסיק לעבוד בעצמי). זה אפשר לי לראות את נקודות התורפה כמו גם את ההזדמנויות, אם כי התגובות לשתיהן עדיין לא מספיק ממוקדות. למשל, כששני הפרטנרים עסוקים יותר אחד בשני, לפחות אחד מהם "מתפנה" פתאום לגמרי לתקיפה שלי. הוא כל כך עסוק בתקיפה / הגנה של זה שמולו, כך שאני יכול לנצל זאת לטובת התקפה מוצלחת שלי. כל העבודה הזו התקשרה לי לתרגול בחלק קודם של השיעור כאשר עמדתי והייתי צריך להתגונן בו זמנית מבעיטות שהגיעו משני הצדדים, כלומר, לעבוד מול שני "יריבים" בו זמנית. היה ממש ממש נעים לעבוד עם אסף. הוא משדר קשב, קירבה וסוג של עוצמה מתוך בשקט. ולסיום, http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=245&msgid=1376191מהשיעור (נמצא בשרשור סיפורי עוצמה) תודה על הכל, שוב ושוב. פיני

deep ocean

New member
לבן כתבתי משהו בחלומות צלולים

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=27&msgid=1375546 אליך קצת..

deep ocean

New member
סרטן-איך הוא נוצר?!

אני מזמינה את כולכם http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=27&msgid=1379722 איך נוצר הסרטן ועוד. התחלת השרשור מתחילה בנושא אחר http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=27&msgid=1375546זה מתחיל כאן. ולעצלנים אני אעתיק לפה חלק מההודעה בקשר לסרטן: "בקשר לדעה של על כך שאדם יוצר לעצמו את מחלותיו בעקבות לחצים נפשיים, פחדים ומתחים פסיכולוגיים שהוא צבר במשך חייו, אבל מה אני אומרת על מי שצלל בקישון?! אז ככה- עובדה שלא כל מי שצלל בקישון חלה בסרטן אני מניחה שמתוך מי שחלה הוא אנשים עם מצב בריאותי-נפשי-רגשי פחות טוב כל יום הגוף שלך ושל אחרים מתמודד עם גידולים סרטניים ונאבק בהם אני אצטט פה קטע של מהו סרטן ואז תבין אותי למה כולם חשופים לסרטן ולמה חלק לא מצליחים להתמודד איתו. הקטע הזה לקחו מהספר "סרטן כנקודת מפנה" אבל גם בחוברת של האגודה למלחמה בסרטן מוצגת אותה תיאוריה (אך ללא ההרחבה של הסיבות ל"למה" המערכת החיונית נשברת לפעמים) "לפי התיאוריה הטובה ביותר העומדת לרשותנו היום, אצל כולנו מתפתח סרטן פעמיים רבות בכל יום. בשעה שמיליארדי התאים מתחלקים ומתרבים, חלקם מאבדים את הלכידות (Coherence) שלהם עם שאר תאי הגוף, ונהרסת יכולתם לשמור על קשר עם האיבר שהם מצויים בו. כך נוצר בגוף סרטן. תופעה זו מתרחשת בגופנו שוב ושוב, אבל בשרך כלל מטפל במצב זה מנגנון ההגנה בפני סרטן- מנגנון שאיננו יודעים עליו הרבה באופן ספציפי, אך ידוע לנו שהוא קיים. עוצמתו של מנגנון הגנה זה, שהוא חלק מהמערכת החיסונית, נקבעת במקור על ידי התורשה הגנטית שלנו. כלומר, אנו נולדים עם מנגנון הגנה בעל עוצמה מסוימת, אבל מספר גורמים יכולים להחליש את עוצמתו. סוגים אחדים של תוצרי פחם-זפת יכולים להחליש אותו, קרינה יכולה לפגוע ביעילותו, ולפחות סוג אחד של מתח רגשי ארוך טווח יכול גם הוא להפחית מעוצמתו. כיום אנו מכירים רק סוג אחד של מתח רגשי הגורם לכך, והוא כאשר אדם מאבד תקווה שיוכל אי פעם לחיות חיים בעלי משמעות ומלאי התלהבות- שיוכל אי פעם לשיר את שירת חייו ולהיות בעולם, ליצור בו ולהתייחס אליו בדרך המשמעותית ביותר עבורו. כיום שונה מוקד העניין שלנו בתחום זה. ה ´סיבות´ לסרטן כבר מעסיקות אותנו פחות. ידוע לנו שלעיתים קרובות גורמים רגשיים משחקים תפקיד בהתפתחות המחלה, אך אין לנו מושג מה מידת השפעתם. ייתכן שהשפעתם היא בשיעור חמישה אחוזים בלבד (לדעתנו היא קצת יותר גבוהה מזה :) ) ; בכל מקרה, גורמים רבים אחרים, כמו תורשה גנטית וזיהום סביבתי, ממלאים גם הם תפקיד משמעותי. כיום מעסיקה אותנו השאלה מה יכול האדם לעשות כדי לגייס את יכולות הריפוי העצמי שלו לעזרת הטיפול הרפואי, ואיך נוכל להביא את הרופאים החיצוניים ואת ה ´רופאים´ הפנימיים לעבוד יחד ולעשות כמיטב יכולתנו. גם אם התפקיד שהגורמים הרגשיים ממלאים הוא רק חמישה אחוזים, אנחנו הרי יודעים שחמישה אחוזים יכולים להיות גורם מכריע במערכת בחירות צמודה!. ועוד ציטוט מהספר המדהים שחבל שאני לא יכולה להדפיס יותר ממנו (זה קצת מתיש, אתה יודע): "מטופלת עם סרטן שד גרורתי הגדירה את הדברים במילים אלו בסוף פגישתנו השבועית: ´אם אני מבינה נכון, אתה אומר שעד היום חייתי את חיי כאילו קניתי בגדים ישר מן הקולב בחנות כל-בו. הם התאימו לי, אבל אלה בגדים שנתפרו בפס ייצור סטנדרטי. אם אני רוצה לשמש דוגמה למערכת החיסונית שלי, אני צריכה להתחיל לחיות את חיי כאילו שהבגדים שלי נתפרים במיוחד בשבילי בידי מעצב עילית- בגדים וחיים שמעוצבים במיוחד בשבילי, לא בשביל מישהי אחרת שהיא בערך במידה שלי, שרוצה להיות מקובלת על האחרים ולובשת בגדים שנחשבים אופנתיים. אתה אומר שאם אהיה מחויבת לנהוג כך, אז המערכת החיסונית שלי כאילו תביט בי ותאמר: "האישה הזאת שווה שיילחמו בשבילה". למה לא אמרת את זה קודם?!´ אני צריכה לתת לגוף שלי דוגמה בכך שאטפל בעצמי ואטפח את מי שאני, במקום להתאים את עצמי למה שנמצא על הקולבים של החיים". אני פועלת למען האושר שלי חיה כפי שאני רוצה לחיות שרה את שיר החיים נהנית מהכול ויודעת שבאמת הכול קשור לאושר ולאיך אנו חיים את חיינו! ממיכל שמרגישה מעולה כרגעמרגישה שיש בי המון עוצמה ומאחלת לכולם יום מקסים!!!!!!" אתם מוזמנים להגיב או פה או שם :) אם יש לכם בכלל מה להגיב.

deep ocean

New member
אולי עדיף שתגיבו פה ולא שם ../images/Emo37.gif

כי הפורום ההוא עוסק ספציפית בחלומות צלולים, אז אולי עדיף שהתגובות יהיו פה.....

וואו! וואו! וואו! וואו! וואו!

דומה שזה כל מה שאני מצליח להוציא בקרבתך בזמן האחרון... שלך באהבה, בן

למעלה