לבן - מה חשבת, שלא תשמע ממני על
שיעור הבוקר
הי בן, שוב שיעור שונה ומדהים ככל קודמיו. זה התחיל בתרגיל הראייה המרחבית. האמת, אחד התרגילים הקשים שקיבלתי ממך. לנסות לראות כמה אצבעות מרים הפרטנר באוויר היה עוד איכשהו אפשרי, אבל לנסות להרגיש באיזו נקודה הפרטנר מתמקד – אוי, כמה שזה עוד רחוק (וגם איזה כיף שזה עוד כל כך רחוק, כי זה אומר שיש עוד כל כך הרבה לחוות ולעבור, ושנכונות לי עוד כל כך הרבה הפתעות בדרך!!!). בתחילת השיעור ביקשת מאחד מאיתנו (היינו שלושה) להעביר את החלק הראשון של החימום. צחקתי על כך ששוב יצא שאני עומד מול התלמידים האחרים, כאילו שזה ברור שאני אעביר את החימום. אתה אמרת שאני גורם לזה לקרות כך, וברור לי שאתה כל כך צודק. יותר מאוחר כאשר ביקשת שכל אחד מאתנו יעביר שני תרגילי גמישות לשניים האחרים, אמרתי לדותן שיתחיל. בכך מנעתי מעצמי כביכול להיות הראשון, אבל בעצם לא, משום שעצם ההערה שלי לדותן הפכה אותי שוב למי ש"גרם" לדברים להתנהל כך. יותר מאוחר בבית חשבתי על זה הרבה. הרגשתי שמצד אחד זה מאד מתאים / נעים / נכון לי להיות זה שמוביל / מנחה. זה מעמיד אותי במרכז, ואני מרגיש שם נוח. מצד שני זה נוגד את השאיפה שלי לצניעות ולהקטנת האגו. אני לא ממש מתאמץ לפתור את זה עכשיו, אלא פשוט מודע לכך ששני הצדדים מתקיימים בכפיפה אחת ויוצרים בכך מתח מעניין. דבר אחרון שקשור לזה הוא שהעובדה שהעברתי את החימום עזרה לי לבצע את סיבוב ה-360 יותר טוב מאשר בדרך כלל. זה ממש שימח אותי. העבודה בשלישייה היתה נהדרת. קודם כל משום שזה שוב ושוב מרתק להרגיש את הגמישות שלך בהעברת השיעור. לא משנה אם מספר התלמידים קטן או גדול, לא משנה אם המספר זוגי או לא, לא משנה אם רמת התלמידים שונה. תמיד אתה מוצא דרך שנראה שהיא ממצה עד תום את היתרונות שבמצב. זה נותן לי המון ופוקח את עיניי לרווחה. השיעור היום היה מאד פיזי. הרבה עבודה על תחושות של מגע מלא, הרבה עבודה על חישול. רגל פוגעת ברגל, רגל פוגעת ביד, רגל פוגעת בבטן ועוד. זה לימד המון על איך לעבוד נכון, על איך לשמור על עצמי תוך כדי שמירה על הפרטנרים שלי, וזה גרם לי להרגיש מאד חזק את הגוף שלי. את זה שהוא שם, ושעוברים עליו כל מיני דברים. משהו בפיזיות של העבודה פשוט עשה לי טוב. העבודה על נגיעה בכתפיים ועל בעיטות מתחת לקו הברך היתה קשה ונהדרת. אותה עבודה בשלישייה היתה עוד יותר קשה ועוד יותר נהדרת. קודם כל זה משנה את כל התפיסה של העבודה. זה אפשר לי להבין קצת במה אני עסוק כשאני עובד עם הפרטנר (כי יכולתי להסתכל על העבודה של השניים האחרים מבלי להפסיק לעבוד בעצמי). זה אפשר לי לראות את נקודות התורפה כמו גם את ההזדמנויות, אם כי התגובות לשתיהן עדיין לא מספיק ממוקדות. למשל, כששני הפרטנרים עסוקים יותר אחד בשני, לפחות אחד מהם "מתפנה" פתאום לגמרי לתקיפה שלי. הוא כל כך עסוק בתקיפה / הגנה של זה שמולו, כך שאני יכול לנצל זאת לטובת התקפה מוצלחת שלי. כל העבודה הזו התקשרה לי לתרגול בחלק קודם של השיעור כאשר עמדתי והייתי צריך להתגונן בו זמנית מבעיטות שהגיעו משני הצדדים, כלומר, לעבוד מול שני "יריבים" בו זמנית. היה ממש ממש נעים לעבוד עם אסף. הוא משדר קשב, קירבה וסוג של עוצמה מתוך בשקט. ולסיום, http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=245&msgid=1376191מהשיעור (נמצא בשרשור סיפורי עוצמה) תודה על הכל, שוב ושוב. פיני
שיעור הבוקר