לבן

HelterSkelter1

New member
לבן../images/Emo173.gif

היי. אני חדש בפורום אבל לא בעניין של הביטלס. הנה ביקורת חפיפניקית משהו שלי על ה White Album שלדעתי הוא הטוב ביותר של ה Fab Four. The Beatles – The Beatles (The white Album) האלבום הכפול הזה, שנודע בכינויו "האלבום הלבן" היה המגוון והמרתק ביותר של הביטלס, לדעתי (כן, אפילו יותר מסמל פפר ולהקתו), והוא כולל בלוז, רוק כבד כמעט, בלאדות פסנתר, אוונגארד ביזארי, פולק – רוק, פארודיות מיוזיקולז וגוספאל ועוד הרבה, וניתן לשמוע בבירור את ההשפעה הגדולה של ג'ורג' מרטין, המפיק האגדי, על כמעט כל קטע של ארבעת המופלאים מליברפול. החלק הראשון של האלבום כולל כמה מהשירים המפורסמים ביותר של הלהקה, כמו "Back in the USSR", "Ob-La-Di, Ob-La-Da","While My Guitar Gently Weeps" שבו אירח ג'ורג' האריסון את חברו הטוב והמפורסם, אריק קלפטון ועוד. לצד הלהיטים, ישנם שירים מצויינים כמו Happiness is a Warm Gun"" שמכיל כמויות גדולות מאוד של רעיונות מוסיקליים שנדחסים לשיר אחד קצר, בדיוק כמו שהביטלס יודעים לעשות, מתחיל בשקט יחסי, מתחלף לנגינה קשוחה ובלוזית - רוקיסטית עם טקסט שלא משתמע לשני פנים I Need a Fix 'Cause I'm Going Down")") ועם טקסט מצויין, ולאחר מכן הופך פתאום לפארודית גוספאל הומוריסטית, שחותמת את השיר הגאוני הזה. בנוסף, ישנו גם השיר Revolution 9"" (טוב, לא בדיוק שיר, יותר קשקוש אוונגארדי מוזר) באלבום, שהוא צירוף באורך של כ – 8 דקות של דגימות מהבי.בי.סי, דבר שיוצר קטע מוזר ללא בסיס מוסיקלי כל שהוא, אבל אם לא מתייחסים אליו כמשהו מוסיקלי אלא כניסיון אופייני של יוקו אונו (ובעיקר לנון שהתעקש להכניסו לאלבום), הוא בהחלט מעניין. באלבום כאמור, ישנם שירי שקטים, כמו "Martha My Dear" החינני,"Black Bird" שיר פולקי שקט ויפיפה, "Julia" שלנון כתב כזכר לאמו או Long, Long", "Long שכתב האריסון. אחד השירים השנויים במחלוקת של הלהקה, הוא כמובן השיר Helter Skelter"", שמקבל קונוטציות לא נעימות במיוחד בקשר שלו לצ'ארלס מאנסון ו"המשפחה" הטורפת שלו, שנהגה לשרבט את שם השיר עם דם הקורבנות בזירת הרציחות המזוויעות שלהם בשלהי שנות השישים. אך מאנסון המטורף לא "נטפל" במקרה לשיר הזה. "Helter Skelter" הוא שיר שהג'אם סשן שלו נמשך במקור כ-25 דקות וקוצר בסופו של דבר לכ – 4 וחצי דקות (בגלל הסשן הארוך, צועק רינגו סטאר בסוף השיר, שיש לו "שלפוחיות על הידיים" עקב זמן התיפוף הממושך) כאשר חברי הביטלס, ככל הנראה, ניסו ליצור את השיר ה"כאסחיסטי" וה"כבד" ביותר שניתן, ותוצאה מעניינת ביותר, במיוחד בהתחשב בשנת כתיבתו. באלבום מופיע גם השיר "Revolution", שיר שבעצם מזלזל (זאת לפחות הפרשנות שלי) בניסיון המהפכה ההיפית של סוף שנות השישים, שכשלה (חלקית) בסופו של דבר. באלבום ניתן לשמוע גם שימוש נרחב באפקטים (שתפס תאוצה, בעיקר אחרי האלבום המהפכני של הלהקה, שנה קודם לכן – סארג'נט פפר) כמו נחירות חזיר, רעשי מטוס ועוד. שיר נוסף בעל משמעות ייחודית, הוא "Sexy Sadie" שנכתב כאכזבה של חברי הלהקה (בעיקר לנון והאריסון שמשכו את הלהקה לכיוונים הללו) מהגורו שהלהקה נסעה אליו בהודו, שם נכתב רוב החומר לאלבום זה. האלבום נחתם בקטע "Good Night" המקסים שהוא ממש סימפוני ו"קלאסי" ונותן תחושה רגועה ונעימה לסופו. אפשר להמשיך ולשבח כל רצועה ורצועה ביצירת המופת הזאת של הביטלס עד אין סוף, ולדעתי ארבעת המופלאים הגיעו בשלב זה לשיא היצירתיות המוסיקלית, זאת למרות שהיחסים בין חברי הלהקה החלו להתקלקל, דבר שהביא כידוע לפירוק הלהקה שנתיים מאוחר יותר.

HelterSkelter1

New member
מצטער

על הקפיצות והרצף הדפוק של השורות, משהו נדפק :\ אולי יהיה לי כח מחר לסדר את זה.

Tomer 123

New member
בהחלט!

קודם כל, ביקורת אולי לא מפורטת, אבל באמת נהנתי לקרוא! ובקשר לאלבום עצמו, אני מסכים שזה האלבום הכי טוב שהלהקה יצרה. כל כך הרבה סגנונות מוסיקליים שנדחסים לאלבום אחד (טוב, כפול), יוצרים אלבום מופת, שבו הביטלס בהחלט בשיאם. כל שיר באלבום (ואמרתי שיר, אז "Revolution 9" לא נחשב) הוא פנינה של ממש.

נכון, אבל...

עדיין בתור אלבום (כלומר גוש של שירים שיש ביניהם קשר מסויים) אביי רוד וראבר סול הם הכי טובים.

Tomer 123

New member
ברור

שהלבן הוא לא אלבום מגובש, ואני מסכים ש"Abbey Road" ו"Rubber Soul", ואני מצרף אליהם גם את "Sgt. Pepper", הם אלבומים מגובשים, עם צליל אחיד, אבל הקסם של האלבום הלבן הוא בגיוון, ביצירתיות ובסגנונות הרבים שמעורבים אחד בשני.

הממממ...

קודם כל להודאה אישית: sgt. pepper's הוא לא בדיוק האלבום האהוב עליי... לגבי האלבום הלבן: הוא אכן דיסק מדהים, ואם ניקח ונבדוק שיר-שיר נגלה כנראה שהוא אכן יותר טוב מכל אלבומי הביטלס האחרים, אבל עדיין... שמיעה של abbey road ו- rubber soul... אני לא יודע להסביר את זה... זה נותן לך הרגשה שהדיסק עצמו טוב. באלבום הלבן כל שיר גורם לך להרגיש שהוא עצמו טוב, אבל לא בהקשר של כל הדיסק. לסיכום, אני יודע שאתה תגיב ותגיד כמה זה לא נכון, וככה הלאה, ולכן אני חותם את הוויכוח ב: על טעם ועל ריח אין להתווכח. (למרות שאני בהחלט חושב שהאלבום הלבן הוא דיסק חביב ביותר)

Tomer 123

New member
צודק

הויכוח הזה באמת מיותר, ונסכם אותו כמו שהצעת... נ.ב. sgt. pepper הוא גם לא ממש האלבום האהוב עליי...

John LennonS

New member
מעניין, יפה!

האמת שהאבלום הזה לטעמי הוא מצד אחד באמת מענין בכך שהוא כולל הרבה סוגים של מוסיקה והוא מעיין שיא מוסיקלי באופן מסוים, ואני מתייחס בעיקר לחלק הראשון שלו. אבל אני חושב שמצד אחר הוא אלבום בעייתי נורא, ולי ולפחות יש תחושה שיש בו בניגוד לאבומים אחרים (שכמעט ואין בהם דברים כאלו) המון Fillers. זה מאוד מפריע לי. ואישית זה לא האלבום האהוב עליי, הוא אחד מאותם שנויים במחלוקת יחד עם אבי רואד לדעתי אצלם.

Tomer 123

New member
דווקא Fillers?

אם יש משהו שאין באלבום הזה, זה Fillers. Fillers, למי שלא יודע, הם שירים שנכתבים במהירות כדי למלא אלבום שמתבסס על מספר מסוים של להיטים. ב"Please Please Me" ואלבומים מוקדמים נוספים של הביטלס, לדוגמה, היו כאלה. באלבום הלבן הם פשוט היו עם מטען אדיר של שירים, ולמרות ההתנגדות של ג'ורג' מרטין, שחשב שהאלבום הלבן יכל להיות אלבום יחיד מצוין, הם התעקשו להוציא את כולם. אז חשוב להבדיל, ולשים לב שהלהקה לא כתבה במיוחד שירים כדי להשלים את המספר ל 30 בדיוק (שזה, אגב, מספר שירי האלבום), אלא פשוט הקליטו מה שהיה להם...

John LennonS

New member
בחייך...

אתה רוצה לאמר לי ש Revolution 9 הוא לא פילר? אלא מה זה? זה גבוב של קולות שלקחו כאילו מהרחוב. הדבר היחיד שמקשרים את השיר הזה אליו עד כמה שידוע לי הוא עניין מותו של פול כאשר הזמר אומר Number Nine. ואני חייב לאמר שהלטר סקלטר (ויסלח לי הלטר שלנו...) הוא שיר שלא היה מבחינתי נכנס לאלבום למרות שהוא סגנון מוסיקה מיוחד... פשוט לא עושה לי את זה וממש לא מתאים לביטלס. חוץ מזה למשל Wild Honey Pie למשל הוא ממש חרטה, אם כל הכבוד, שיר של 30 שניות בערך וחסר כל ערך מוסיקלי אמיתי, זה בסך הכל מעיין מעבר קליל לשיר הבא לדעתי (ואתה מכליל אותו ב30 השירים, זה לא בדיוק שיר...) מה לגבי Good night? זה כאילו שיר שהביאו משנות ה-50.... אני אוהב את הביטלס מאוד, אבל עם כל הכבוד לשיר הזה הוא לא מתאים להם ובטח לא לתקופה. אולי זמרת כמו Brenda Lee תרצה לשיר אותו (ואני אוהב אותה דרך אגב...) אבל הוא לדעתי פילר או בסך הכל ניסיון להראות את ההבדל בין רבולושיין 9 לשיר הזה, כשהם אחד אחרי השני. חוץ מזה יש לך את Why don't we do it in the road? זה שיר לא ממש רציני, אם כל הכבוד שוב פעם, ואני אוהב את המוסיקה של הביטלס, אבל זה לא רציני... זה סתמי לדעתי. אז הגעתי עד כה ל-4 שירים שעונים להגדרה פילרים. זה די הרבה לטעמי דווקא אני ממש חולק עלייך בעניין של פליז פליז מי. אולי במקור שאר השירים של האלבום נועדו להיות פילרים אבל הם ממש ממש לא, לדעתי לפחות. אני אישית מאוד אוהב אותם. תן לי שיר שלדעתך הוא פילר מהאלבום הזה, מה למשל? Boys? Chains? I saw her standing there? a taste of honey? twist and shout? Do you want to know a secret? הם כולם שירים מעולים לדעתי לא פחות מהשיר הנושא...

HelterSkelter1

New member
חולק

עליך. לדעתי כל השירים בווייט אלבום הם לא פילרים. אבל עזוב, זה די שטויות להתעסק בזה. אגב, פילירים, אני זוכר ברור מאוד את מה שרינגו אמר באנטולוגיה של הביטלס. שאלו אותו על סרג'נט פפר, והוא אמר שהיה לפול את הרעיון של שיר הנושא, ואחריו With a little help. לאחר מכן, כדבריו, הם "סתם הקליטו שירים". האם גם אלו פילרים? אני מבין שאתה לא אוהב חלק מהשירים הווייט אלבום, אבל מכאן ועד פילרים, הדרך ארוכה.

John LennonS

New member
אני שמח שאנחנו חלוקים ../images/Emo45.gif

אם לא היינו חלוקים לא היה על מה לדבר... שמע, באמת כל אחד וטעמו שלו. רק כדי להבהיר את עצמי: אני אוהב את האלבום הלבן. הבעיה היא שאני אוהב בעיקר את חלקו הראשון, את השירים: Back in the USSR The continuing story... dear prodence While my guitar... Ob-la-di-ob-la-da Julia I will Glass onion וכן הלאה לגבי הסמל, יתכן שהם הקליטו את השאר סתם ברצף, למרות שזה נשמע לי קצת מוזר, בכל אופן אני לא מכיר את הסיפור האמיתי אז קשה לי לחוות דעה. אבל שיר כמו Lucy in the with diamonds לא נשעמ כמו משהו מהשרוול, או it's getting better ובעיקר A day in a life, שאולי משהו שהוא הזוי ייתכן שהוא נעשה במהירות אבל הוא שיר מעולה בכל מקרה

HelterSkelter1

New member
זה הגדולה שלהם

הם לא הקליטו את השירים ברצף כרונולוגי כמו שמופיע באלבום, אבל שאר השירים לא קשורים לקונספט, והם הקליטו אותם ללא כל קשר, ו"במקרה" יצא להם מאסטרפיס
בווייט אלבום אני דווקא מעדיף את הצד השני (ואת (Happiness is a warm gun)

Tomer 123

New member
אני חושב שלא הובנתי כהלכה...

ב"Please Please Me" התכוונתי שהשירים היו אמורים להיות פילרים, ויצאו, גם לדעתי, מצוינים ומופלאים, אז באמת לא צריך להתעצבן... ובקשר לאלבום הלבן, אין שם אפילו פילר אחד. "Revolution 9" הוא הרבה דברים (שליליים ברובם...) אבל לא פילר. זה ניסיון אוונגרדי די מטופש של ג'ון ובעיקר יוקו. "Wild Honey Pie" הוא אכן קטע קצר וטיפשי, וככה גם "Why Don't We Do it the Road", אבל "Good Night"?!?! באמת... ועל "Helter Skelter" יש הרבה מה להגיד, אבל פילר הוא באמת לא. הוא באמת לא מתאים לביטלס, בעיקר כי הוא מעין פאנק מטורף שמקדים את זמנו. בקיצור, עומס של חומר לא אומר שיש שם הרבה פילרים, ולא צריך לכתוב תגובות כל כך מתלהמות...

Miss CB

New member
"קשקוש אוונגרדי"? מחמאה מרחיקת לכת

אבל לא נכנס לזה... לומדים משהו חדש כל יום! באמת תהיתי מי זה הסיסי שחייב להודיע לכל העולם שכואבות לו האצבעות...
סתם סתם! האמת הייתי בטוחה שזה דווקא ג'ון באחד מהמלמולים האופיינים, סטייל לט איט בי (האלבום לא השיר ספציפית). אחלה ביקורת אבל!
למרות שזה לא היה על כל שיר בנפרד.

HelterSkelter1

New member
לדעתי,

ביקורת שמפרטת על כל שיר היא ביקורת גרועה ומאולצת. אין טעם לפרט על כל שיר, באמת, זה לא אלבום של 3 שירים, זה אלבום של 30 שירים לעזאזל!
למה "מחמאה מרחיקת לכת"? זה קטע אוונטגארדי, והוא די מקושקש. לא מצאתי פה את המחמאה.

Miss CB

New member
גם נכון

(על הביקורת) אבל הכוונה לא הייתה לפרט על כל כל כל שיר. אלא שיש ביקורות שמפרטות יותר, וזה היה פחות, והייתה ממש ביקורת טובה. זהו. על האוונגרדי - ג'יז, אי אפשר כבר לצחוק בלי שיקחו אותך בקלילות...

למעלה