לבנה
החומרים 5 ליטר חלב עיזים או כבשים 1 כוס לבן עיזים מלח ההכנה מסננים את החלב דרך בד לסיר גדול, מביאים לרתיחה ומצננים עד שהחלב פושר. מוסיפים לסיר לבן עיזים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ביריעת בד. משהים עד למחרת ומתקבל לבן. מוסיפים מלח לפי הטעם ומעבירים לשקית בד. תולים בשמש עד שכל המים ניגרים ומתקבלת לבנה סמיכה. מגישים עם שמן זית. ניתן ליצור כדורים (אם מתקשה מספיק) ולשמור בתוך שמן זית.
החומרים 5 ליטר חלב עיזים או כבשים 1 כוס לבן עיזים מלח ההכנה מסננים את החלב דרך בד לסיר גדול, מביאים לרתיחה ומצננים עד שהחלב פושר. מוסיפים לסיר לבן עיזים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ביריעת בד. משהים עד למחרת ומתקבל לבן. מוסיפים מלח לפי הטעם ומעבירים לשקית בד. תולים בשמש עד שכל המים ניגרים ומתקבלת לבנה סמיכה. מגישים עם שמן זית. ניתן ליצור כדורים (אם מתקשה מספיק) ולשמור בתוך שמן זית.