לבנות על גל פרידמן ופחות על לי

לבנות על גל פרידמן ופחות על לי

"הסיכויים של קורזיץ למדליה הם נמוכים" מאמן נבחרת הגלישה, גור שטיינברג מציע לנו לבנות על גל פרידמן ופחות על הגולשת הצעירה יום חמישי, 22 ביולי 2004, 7:57 מאת: עומר רפפורט, הארץ שלושה שבועות לפני האולימפיאדה, החליט גור שטיינברג, מאמן נבחרת הגלישה, להוריד את רף הציפיות שנבנה סביב לי קורזיץ, אלופת העולם ב-2003 בגלשני מיסטרל. "מדובר ביהירות ישראלית לחשוב שקורזיץ יכולה להביא מדליה", אמר אתמול שטיינברג. "אנשים בוועד האולימפי מדברים על מדליות כי קל להם לדבר, אבל קורזיץ עדיין לא פיתחה את עצמה כאלופה מסורתית. הסיכויים של קורזיץ למדליה הם נמוכים". שטיינברג, שכיום מאמן באופן אישי את קורזיץ וגל פרידמן, טוען ש"המיקום הריאלי שלה הוא 6 עד 10. היא עדיין לא כמו גל פרידמן או ניקוס קקלאמאנקיס, שעברו שתיים או שלוש אולימפיאדות ויש להם את הניסיון הדרוש. קורזיץ צעירה, ורק אם הכל יתחבר, זה יכול לקרות. נבנה סביבה רף ציפיות מוגזם, גם על ידי התקשורת". גל פרידמן מוביל בתחרות אימון באתונה בה משתתפים מיטב הגולשים בעולם. מדובר בתחרות לא רשמית אותה מארגנים הגולשים בעצמם. אתמול זכה פרידמן לסיבוב דאווין בעיר, כאשר ניקוס קקלאמאנקיס המקומי לקח אותו לסיבוב בפורש החדשה שלו. אודי גל וגידי קליגר, צוות שייטי ה-470 מדורגים בתחרות דומה באתונה במקום הרביעי. רק שאצל השייטים בתחרות יש גם קצת כסף על השולחן והמנצח יוכל להביא מתנות לחברים לאחר שיזכה ב-500 יורו. התחרות תסתיים היום.

למעלה