לבנות קשר

SeaHawk

New member
לבנות קשר

אני בחור בן 33 נכה בכיסא גלגלים, נכות קצת קשה. היו לי קשרים עם 5 בחורות נורמליות אשר תמיד נעלמו וניתקו קשר אחרי כמה שבועות. אני בסך הכל רוצה קשר ידידות עם מישהי שהוכל לדבר איתה מדי פעם, להתיעץ איתה או לשתף אותה בכל מיני דברים, או סתם לצאת לסרט שאני מאוד אוהב או מסעדה. יותר מידידות אני יודע שלא יקרה והשלמתי עם המצב וגם משפחה אני יודע שאני לא הקים אף פעם וגם זה כבר בסדר, אבל לפחות ידידות, לפחות לדבר פעם בחודש גם טוב זה כל כך קשה לבחורה? או דוחה או מרתיע אותה? למה אני צריך להיות תמיד עצבני וכועס על העולם בגלל שיחה פשוטה של כמה שעות בחודש? ואולי זה נורמלי וזה מה יש ואין טעם להלחם מלחמה אבודה מראש?

נכות, אישיות ואנושיות.....

שלומלום לך, אני עונה לך בתור אדם שיש לו נכות אורטופדית קשה וכמה דברים לי אליך. שאלתך זו נוגעת במגוון של נושאים חלקם אישיים לגביי איך אדם עם נכות תופס את עצמו וחלקם חברתיים לגביי הסטריאוטיפים של החברה על אנשים עם מוגבלות. מה שהכי חשוב לי להעביר לך זה את המסר שאדם הוא לא הגוף שלו אלא הנשמה שבו ואני אנסה להסביר לך את כוונתי. תחשוב שניה על אדם כלשהוא שאתה מאוד אוהב, זה יכול להיות בן משפחה או כל אדם אחר. עכשיו תאמר לי, אם חלילה אותו אדם יאבד חלק מגופו יד למשל, האם תאהב אותו פחות? אני מתאר לעצמי שתשובתך היא: "לא". אם כך הרי לך הוכחה שאדם איננו הגוף שלו. לגבייך אישית אינני יודע במה מתבטאת נכותך חוץ מהעובדה שאתה משתמש בכסא גלגלים. גם אני הייתי תקופה מסוימת מרותק לכסא גלגלים ואני מכיר אישית נכים אחרים שמרותקים לכסא גלגים ויש להם בני זוג ומלא חברים סביבם. כך שהנכות איננה הסיבה להיותך ללא חברה או בת זוג. הסיבה נמצאת כנראה במקום אחר, אני מצטט ממכתבך "יותר מידידות אני יודע שלא יקרה והשלמתי עם המצב וגם משפחה אני יודע שאני לא אקים אף פעם וגם זה כבר בסדר". צרם לי מאוד המשפט הזה שכתבת. אם אתה יודע מראש שיותר מידידות לא יהיה וכבר גזרת על עצמך גזר דין של עריריות מה אתה כועס ועצבני על העולם? מה שאתה מאמין בו זה מה שאתה יוצר בחייך והתוצאות בהתאם. אני מצרף לך קישור לדיון על סקס ונכות שהשתתפתי בו שווה לקרוא שם את כל התגובות. עכשיו מה ביכולתך לעשות? כמה דברים: ראשית אני ממליץ לך בחום לעבור טיפול שכולל שילוב של בת זוג חליפית (סרוגייט). בטיפול זה תוכל ללמוד איך ליצור זוגיות וחברות בכל השלבים הרלוונטיים החל מהשלבים החברתיים וכלה בתחום המיני. ד"ר רונית אלוני היא המומחית מס´ אחת בארץ לטיפול זה ויש לה נסיון עצום בעבודה עם נכים. היא היחידה בישראל שמוסמכת על ידי משרד הביטחון לטיפול מסוג זה והיא עובדת באופן קבוע עם נכי צה"ל ונכים אחרים. אני גם מצרף לך את מכתבה המרגש של סרוגייט אישה שעובדת במרפאה של ד"ר אלוני ממנו תוכל ללמוד עוד קצת על הנושא. אני יכול להבטיח לך שטיפול כזה כשהוא נעשה ע"י איש מיקצוע יוכל לפתוח בפניך דלת לעתיד חדש ומאושר. אני מקווה שיתקבלו כאן עוד תגובות שתוכל ללמוד גם מהם, בהצלחה לך, שלומלום

רותה 1

New member
הצרפתים היו אומרים לשלומלום:"שפו!"../images/Emo25.gif

שלומלום, לפעמים אני פשוט גאה בך ומאושרת שאתה קיים בכלל. השבוע מטופלת שלנו רצתה לדעת אם אתה אמיתי או וירטואלי... קשה היה לה לתפוס לדבריה שיש איש עם רוחב לב כה גדול !כמה היא שמחה שמאחרוי השם שלך יש אדם אמיתי.. וכדי לחזק את התשובה האישית שלך אני מוכנה לשלוח בדואר לך, sea hawk ,כתבה שהתפרסמה בזמנו על המרפאה בנושא מיניות של אנשים עם נכויות שכותרתה הייתה "גם נכים יכולים".

אמיתי או וירטואלי?../images/Emo5.gif

שלומלום לך, מה זאת אומרת אמיתי או וירטואלי, מה כשצובטים אותי אני לא נצבט? כשמנשקים אותי אני לא מנושק.... (´
´) את יכולה בכייף לומר לאותה אחת שאם היא רוצה לבדוק את ממשותי היא מוזמנת לקפה, דרך אגב מתי את באה או שעוד פעם רק תציצי לראות אם אני בבית? שלומלום

גלית34

New member
שלומלום מה שלום הicq ../images/Emo35.gif ../images/Emo20.gif

אתה יודע שאני חייבת לך סיפור

את באמצע הופא די נא נאיי נאיי? ../images/Emo9.gif

שלומלום לך, אכן חייבת לי סיפור, והנה רצתי ל- ICQ, ואת אינך. כנראה ש.... לבריאות לך
. שלומלום

doe2

New member
תגובה מבת זוג של גבר מוגבל פיזית

קיבלתי את השאלה שלך ישירות בדואל האישי שלי משלומלום שיודע שבן זוגי ישוב בכסא גלגלים,והתבקשתי על ידיו להגיב,אז בהחלט מגיעה לו תודה על האיכפתיות. ולענייננו: ניסיתי לחשוב כל השבת מה לכתוב ואיך להגיב, והיה לי די קשה. אני גם לא בטוחה שעכשיו אני יודעת מה לכתוב, ובכלל התשובה של שלומלום נראית לי מקיפה ויפה. ובכל זאת אנסה.לא ברור לי מהשאלה שלך מה אתה עושה בחיים. הרי נכות עם כל הכבוד לה אינה עיסוק מרכזי. כשהכרתי את בעלי ומאז עברו כ 9 שנים, פשוט לא ראיתי את הנכות שלו. הבן אדם היה כ"כ עסוק ופעיל, שפשוט ראיתי מול עיני אדם ש´יושב´ את החיים ולא ´הולך´ אותם. ומדובר בנכות מאוד קשה. בעלי קואדרופלג, קרי, משותק ב4 גפיים וזקוק למלווה צמוד. עם זאת הנכות שלו נדחקה לשוליים בתאוותו לחיים. הכרתי בחור שהציע לי עניין בחיים, לא הכרתי בחור שעיקר חייו סבב סביב הנכות שלו, וזה מה שעניין אותי. אני לא יודעת מה היתה הסיטוציה שלך עם הנשים אותן הזכרת, אני לא יודעת על מה נסבו שיחותיכם, ואם היה עניין כל שהוא מעבר לנכות עצמה, יכול להיות שכן ואני לא מתכונת חלילה לפגוע, פשוט אני חיה עם אדם בעל נכות מאוד קשה כאמור, שנופל לעיתים קרובות למשכב עקב סיבוכים רפואיים הקשורים לנכות, ועם זאת למד שני תארים במקביל, בנה בית בבניה עצמאית, הוא צולל, מבלה וכו´. עוד משהו שאני יכולה לספר עליו שהוא מקפיד שלא להתרועע עם נכים אחרים, והסיבה לדבריו (ואני מסכימה עימו) היא שנכים כשנפגשים בדר"כ מדברים על נכות. והוא פשוט לא רוצה לדבר על זה, מבחינתו אין מה לדבר על זה, יש הרבה יותר דברים מעניינים בעולם לדבר עליהם עם חברים, אז למה להגביל את עולמך? אני לא אתיימר ואומר שאין קשיים, ושקל לחיות עם מישהו נכה, אבל זו בחירה שעשיתי כי היה לגבר הזה המון דברים להציע לי, דברים מתוך הפנימיות שלו, האופי שלו, שהנכות בכלל לא קשורה אליהם. ועוד דבר כתבת שהכרת בחורות נורמליות, האם הכוונה שאתה לא נורמלי? אני לא מסכימה עם המונחים האלה נורמלי ולא נורמלי, אני יותר מסכימה עם המונח ´שונות´. מישהו פעם אמר לי משפט מאוד חכם: אין אנשים שהם לא נכים, יש אנשים שפשוט לא רואים את הנכות שלהם. כך למשל אדם קמצן בצורה חולנית אינו נכה? פשוט לא רואים את זה עליו ממבט ראשון. ודבר נוסף הכרתי הרבה אנשים בכסאות גלגלים שהתחתנו והולידו ילדים, אני מאמינה ולמעשה גם יודעת מהיכרות עימם, שהשאלה אף לא עלתה, כלומר היה להם ברור שהם יכירו מישהי וכו´... ואני מאמינה שהצורה בה הם תופסים את עצמם היא הצורה בה הזולת תופס אותם. ועצה אחרונה, כדאי לך לשאול את שלומלום על הסדנאות אותם הוא מעביר, לדעתי הן אדירות ועוזרות מאוד לגיבוש המחשבות והרגשות. אתה יכול לשאול אותי כל שאלה (בפורום או בפרטי), גם אישית אם אתה חש שהתשובה חשובה לך, ואני אנסה לענות במידת האפשר. בהצלחה.

תודה לך נשמה יקרה../images/Emo25.gif

שלומלום לך, תודה שנענית לבקשתי להגיב ל SeaHawk. אני משוכנע שהשיתוף שלך יכול להראות לו שזה אפשרי להיות בחברות ואפילו בזוגיות עם אדם שיש לו נכות גם אם היא קשה מאוד כמו של בעלך למשל. אני יודע על האהבה השורה בביתכם ואני מאמין שהיא תתן השראה גם לאחרים. באהבה, שלומלום.

SeaHawk

New member
מצבי די דומה למצב בעלך

גם אני משותק בארבע הגפיים וזקוק פה ושם למלווה צמוד. שאלתי במה אני עוסק אז אני תכנת, הקמתי לפני כמה שנים חברה לפיתוח תוכנה ומנסה לשרוד כמו כל אחד היום בשוק ההיטק. כמו בעלך גם אני לא מתראה עם נכים אחרים, כל החברים שלי הם "נורמלים" אבל בעיני נשים כנראה אני לא נורמלי. כמה שאני לא מנסה להיות נחמד ובכלל לא מדבר ומזכיר נכות הן מתרחקות ונעלמות אחרי כמה שבועות.

בוא נעשה תרגיל קטן ....

שלומלום לך, אני רוצה לעשות איתך תרגיל קטן דרכו תוכל ללמוד משהו. בבקשה אל תחשוב אבל ממש אל תחשוב על עגבניה אדומה!. מה עבר לך בראש או מול עינייך? נכון, עגבניה אדומה. מה רציתי לומר לך? אתה כותב: "כמה שאני לא מנסה להיות נחמד ובכלל לא מדבר ומזכיר נכות הן מתרחקות ונעלמות אחרי כמה שבועות". אינך צריך לדבר על הנכות, היא נמצאת שם כל הזמן! ומי שמביא אותה לשם זה אתה!. אני אומר משהו יותר חריף ותבדוק אם הוא נכון מבחינתך, נראה לי שחלק גדול מהגדרתך העצמית היא "אני נכה" ואינך צריך לדבר על זה אתה פשוט משדר זאת החוצה. אולי גם העובדה שאינך מדבר על הנכות מגבירה עוד יותר את הבעיה, זה רק טבעי שבנאדם ידבר על מה שמציק לו. ההרגשה שלי היא שהנכות שלך היא משהו שאתה "פוחד" ממנו ומנסה כאילו להתעלם ממנו. מה שביכולתך לעשות לשיפור המצב זה עבודה רגשית ורצוי עם איש מקצוע או במסגרת אחרת שם תלמד לחוות "קבלה עצמית". ללמוד איך אתה במצבך הספציפי יכול לקבל ולאהוב את עצמך בדיוק איך שאתה ואז גם אחרים יוכלו לאהוב אותך חזרה. שלומלום

עמוק בפנים

מסכים עם כל מילה של שלומלום, עיקר העבודה היא ברמה האישית, הפנימית אח"כ, בחוץ הדברים מסתדרים אם אנחנו רק מרשים לעצמנו.
אחד ל-Seahawk ו..
אחד לשלומלום

למעלה