לבני האדם הפשר לקרוא בני גורל

moonflim

New member
לבני האדם הפשר לקרוא בני גורל

לבני האדם הפשר לקרוא בני גורל בני האדם נידונו לגורל מדין שמים מהאלים (אלה) לשמש בתפקיד על אדמה זו חלקכם לא יסקים איתי אבל לאלה שכן אני שואל את השאלה הבאה לדעתי תפקידו של המכשף הוא להגן ולהדריך את האנושות להגן גם על האנושות מעצמה אם צריך מה היה דעתכם ? (מצטאר אם יש אל שגיות הכתיב)

Bastat

New member
כן לבני אדם אולי אפשר לקרוא בני

גורל......אבל דעתי בעניין היא שאנחנו אחראיים לגמרי לגורלנו. התכנון הגדול בנוגע לגורל אני חושבת שקצת סטה מהתוצאה שהבאנו עצמנו אליה.... תפקיד כולנו (השאלה מי עושה מה זה כבר דיון אחר)הוא להגן ולהדריך אחרים, לא צריך להיות מכשף בשביל זה,רק להיות אדם אכפתי

moonflim

New member
כן אבל

היכולת של מכשפה לטוות מחדש את המציאות מגדיל את גודל האחריות ואת היכולת להגן על האנשות

RainBird

New member
אחריות ויכולת הם מושגים אנושיים אני לא חושב שהיקום ובטח שלא האלוהות רואים את זה ככה. בקצרה- אם זו תפיסה שאתה רוצה לאמץ- נהדר. אבל אתה לא יכול להכליל.

PurpleFilth

New member
והפשר גם לא לקרוא להם.

בוא נזרום לרגע עם ההנחות שלך, שאכן ישנם אלים (או אלה, שזה לא אותו דבר), ושכל אדם נברא כדי למלא חלק במזימותיהם, ואתה, המכשף יחיד הסגולה, נועדת להגן על האנושות מעצמה. אם כל זה נכון, למה נועדה שאר האנושות? לספק לך תעסוקה? ועכשיו ברצינות. אם אתה מחפש משמעות לחיים, אתה חייב, בשלב הראשון, להבין שהחיים הם חסרי משמעות. אם אתה מאמין שהכוחות שלך ניתנו לך על ידי האלים ואתה מנסה להבין למה... אלוהים יעזור לך.

RainBird

New member
נו מה את רוצה? זו הייתה התחלה נהדרת לכמה מנביאי ישראל... ולכמה רוצחים סידרתיים.

PurpleFilth

New member
לא ממש ברור לי

מה זה ה"זו" שהייתה התחלה נהדרת, אבל האמת היא שמה שהרבה יותר מטריד אותי בהודעה שהתחילה את השרשור הזה, זה הקישור האוטומאטי בין מאגיה לפגניות, או אפילו סתם אלוהות באופן כללי. מכשפים ומכשפות אתאיסטים, הרימו את קולכם! או שתפסיקו להתפלא על ההשוואה שאנשים עושים בין מאגיה לתפילה.

RainBird

New member
"זו" התפיסה שזה שיש לך כוח, לפיכך נותן לך סמכות אלוהית על כל האנשים שאין להם. אילן פעם ציטט ציטוט ממש נחמד בפאגניזם מHat full of sky- אם אני אמצא אני אביא.

moonflim

New member
מה אתאיסטים?

מה ? מימתי מכשפה היה אתאיסטית סלחילי אבל מכשפות הן יצור דתי (אפילו מאוד) ואילו שלא יש בעיה באגדרות התוכנה שלהן וכן אני רואה כך את הדברים שהאלה יצרה את המכשפים והקסם לעזרת בני האדם ואת בני האדם היה יצרה לתעסוקת המכשפים (זה שהם טיפשים ומנסים לעלות את כולנו אל המוקד זה לא עיניין פה כי זו אשמתינו שלא הדרכנו אותם נכון) מכשפה = מאגית +כוהנת כהנת =\=אתאיסטית מכשפה =\= מאגית+אתאיסטית אתאיסטית לא יכולה להיות מכשפה
# & @

PurpleFilth

New member
אז אני מניחה שיש לי בעיה באגדרות.

לא באגדרות התוכנה, כי אותי אף אחד לא תכנת וטוב שכך. עזוב את המשוואות, כשכתבתי "מכשפה" או "מכשף" התכוונתי לכל מי שמתעסק במאגיה, על צורותיה. עכשיו, אני יודעת שזה ישמע לך מוזר כי דחפו לך למוח המון שטויות אחרות, אבל יש כאלה שעובדים ישירות עם חומרי הגלם שמהם עשוי הקסם, בלי לבקש טובות או לחתום עסקאות עם ישויות אחרות (ויהיו אלה אלים, מלאכים, שדים, רוחות, או כל אגרגור אחר). זו כוונתי בכישוף אתאיסטי. אבל עזוב, תתעסק אתה בלהדריך את האנושות. ובבקשה תמנע מהטיות מכלילות כמו "אשמתינו" או "הדרכנו", כי לי אין שום שאיפה להדריך אף אחד.

arafell

New member
מה זה?(סימן שאלה אחד-אתה רואה ארדן)

מכשפות הן יצור דתי? האלה יצרה את המכשפים והקסם? יצרה את בני האדם לתעסוקת המכשפים? באיזה ספר פנטזיה אתה חי? כוח מאגי או קסם כפי שאתה קורא לו הוא דבר טבעי לחלוטין שקיים ביקום אני אתאיסט ומתעסק במאגיה כמדע ולא כדת את האלה אני לא מכיר לשמחתי, אין לי מה לעשות איתה ואת בני האדם יצרה לתעסוקתי? למה מי שם "ז...." על שאר האנושות שמיצידי תשמיד את עצמה או כל דבר אחר שבא לה, אני עוסק בעינייני והם בעיניינם, אולי אני מייעץ ועוזר אך לא כל עיסוקי נוגע לשאר בני האדם, ואני לומד ומתעסק בתחום ללא כל קשר אליהם ומי שמך מדריך לאנושות? ומי לימד אותך את צרור גיבובי השטויות האלו? ערפל

Monsieur D

New member
דווקא ברעיון הכללי-שמכשפה היא יצור

דתי, אני מאוד מסכים. הרי שאם דת מורכבת מאמונה ומאורח חיים העובד לפי האמונה הזאת- הרי גם אטאיסט הוא דתי! דת היא לא בהכרח אמונה באלוהים\אלים\כוח עליון כלשהו, גם מדע הוא דת. דווקא מה שאתה ערפל כתבת מעניין אותי, רובנו מכניסים הרבה אמוציה וכוחות מנטליים בעבודה המאגית שלנו - הדברים האלו קיימים אצלך? תספר לנו בבקשה על דרך העבודה שלך כי מעניין לראות דרכי עבודה שונות.

RainBird

New member
תזהר שהמדענים לא יהרגו אותך בפעם האחרונה שאמרתי שמדע הוא דת כמעט נרמסתי על ידי עדר קנפים חובבי פיסיקה ../images/Emo13.gif

אורי רז

New member
איך אתה מגדיר דת ?

יש כל מיני הגדרות נחמדות לדת דוגמאת זאת שאפשר למצוא בויקיפדיה, אבל לדעתי הן תמיד מצליחות לפספס איזה אלמנט קריטי במהות הדת. אם ניקח את ההגדרה של ויקיפדיה בצורה הפורמלית -
A religion is a set of beliefs and practices generally held by a human community, involving adherence to codified beliefs and rituals and study of ancestral or cultural traditions and mythology, as well as personal faith and mystic experience. The term "religion" refers to both the personal practices related to communal faith and to group rituals and communication stemming from shared conviction.​
אז אפשר לטעון שאנשים שחושבים שגורמים עלומים מחפשים את רעתם, שלוקחים תרופות בתקווה שהם יפסיקו לחשוב שגורמים עלומים מחפשים את רעתם ונפשים על בסיס קבוע עם אנשים שאיתם הם חוקרים את עברם, ועוברים חוויות כעין טרנס או אקסטנזה הם בני הדת המוכרת כ'סכיזופרניה פאראנויה' ב DSM IV. אני מעדיף את ההגדרה המילונאית הבאה -
a set of beliefs concerning the *cause*, nature, and *purpose* of the universe, esp. when considered as the creation of a *superhuman* *agency* or agencies, usually involving devotional and ritual observances, and often containing a moral code governing the conduct of human affairs. סקוד| אז כן, למדע יש אוסף בסיסי של אמונות, לדוגמא שהיקום מתנהג בצורה קונסיסטנטית לפי סט חוקים מסויימים, אבל אין באמונה הזאת אלמנטים כמו ישות עילאית \ אלוהים, סיבה לקיום היקום והאדם, ומטרה לאותו הקיום - ואני מבדיל בכוונה בין המטרה של האמונה ובין האמונה במטרה. [לא, אני לא חושב שההגדרה המילונאית מושלמת, אבל הדפקטים שלה אינם ממין הטיעון שאני מנסה להביא.]​

RainBird

New member
יש לי הגדרה אישית שאולי לא תאהב. דת היא דבר שרוב תושבי אוכלוסייה מסויימת מגדירים כדת (ולא אני לא חסיד של כן או לא מוחלט- קרא לי פוסט מודרניסט- לי ממש לא מפריע) זאת אומרת- רוב תושבי ישראל מגדירים את היהדות כדת ואת הוויקה הם לא מגדירים כלל. לפיכך בארץ ישראל יהדות היא דת- ווויקה היא לא דת (לפחות לא במובן החברתי והחוקי של העיניין- במובן האישי של חסידי הוויקה זה משהו אחר אבל הם מיעוט ולא משקפים תופעה חברתית רחבה מספיק כדי להכלל בהגדרה עצמה).

אורי רז

New member
למה אתה מצפה שיקבלו הגדרה אישית ?

אגב, לפי ההגדרה שלך, המדע אינו דת.

RainBird

New member
אני לא שופט הדור וכן, לפי הגדרתי מדע אינו דת מכיוון שהוא אינו נתפס על ידי רוב החברה כדת. זאת אומרת אין לך דתי לאומי, דתי חרד,י דתי מוסלמי, דתי שיעי ודתי מדעי.

אורי רז

New member
אז כנראה פיספסתי משהו

אם אינך חושב שמדע הוא דת, מדוע אמרת כך והסתכנת בדריסה על ידי עדר וגו', וכו', וכיוב' ?

למעלה