לבני רביד,מאחר ואתה מרושת לנעשה

avi9

New member
לבני רביד,מאחר ואתה מרושת לנעשה

בתחום מחקר הגימגום בעולם. אולי תיתן סקירה על המחקרים הנעשים בעולם? האם הם מחקרים אקדמים מקומיים? בתקציבים מוגבלים? האם יש התענינות של חברות ה"גנום" בנושא? האם ניתן להצביע כיום על הסיבות שבגינן אין התקדמות במחקר? תקציבים? חוסר במועמדים למחקר? עדין לא נמצאה הסיבה הפיסיולוגית? קראתי פעם שיש כנס שנתי עולמי של מגמגמים,אני מניח שבפורום כזה מציגים את מצב המחקר! אודה לך אם תשתף אותנו במצב המעודכן להיום, או תפנה אותנו למקורות. לגבי פגישה של 10,20 מגמגמים בישראל לדון בנושא?להזיז את המחקר? זה לא רציני! הנושא חייב להיות מועלה בכנס השנתי העולמי,שיש לו בודאי כיסוי עתונאי,כללי ומקצועי ובודאי נוכחים בו חוקרים בנושא. האמת, כפי שכתבתי בעבר, הכסף הוא הגורם הראשוני המניע השקעות ומחקרים,ומציאת פתרון ולו חלקי לבעיית הגימגום, יכולה להפוך את החברות שימצאו את הפתרון לעשירות יותר ממיקרוסופט ואינטל ביחד.

hilgol

New member
ל AVI 9 ולכולם

כפי שאתה ודאי יודע, אין אפשרות לגייס משקיעים לאף סטרט-אפ, ללא תכנית עיסקית הכוללת רעיון מגובש, מודל ראשוני והערכת עלות פיתוחו וסיכוייו. מישהו חייב "להתניע" מהלך של העברת תקציבים ציבוריים (בארץ ובעולם) מהתחום הטיפולי לתחום המחקר על מנת שזה יספק קצוות חוט "השוים משיכה" ע"י משקיעי סטרט-אפ. אם למשל היו מועברים תקציבים כאלה לגופים בסדר גודל של מכון ויצמן למדע, או לטכניון בשילוב עם ביה"ס לרפואה, בטוחני שהיו נימצאים קצוות החוטים, והסטרט-אפים בעקבותיהם. צריך להיות מאד תמים כדי להאמין שאופטומטריסט ייזום מחקר שיוביל לפיתוח ציוד ניתוח לייזר שיחסל את בעית קוצר הראיה, או שפיזאוטרפיסט יביא לפיתוח בתחןם האורטופדיה שיהפוך את עיסוקו למיותר. למיטב הכרתי, נוצר מצב שבו תחום הגימגום בעולם נימצא בידי קלינאי תקשורת (הפיזאוטרפיסטים של הדיבור), ולכן התקציבים הולכים למקומות הלא נכונים (ראה תגובתי מיום 14/11 ). הסיבה העיקרית לכך היא "שתיקת הכבשים" שלנו, ציבור המגמגמים בעולם. אנחנו רואים שאינם ניראים,חוששים להזדהות, להחשף, לדרוש מידע, לשבת בצומתי החלטה, ולהתנהג כציבור לקוחות נורמלי השופט לשבט או לחסד את ספקיו. צריך להיות בידינו הכח לכוון את הדברים במקום לשבת דוממים ופסיביים כשתקציבי עתק בעולם זורמים ל"טיפולי קביים" וסטטיסטיקות למיניהן. בניגוד אליך, אני חושב שפגישה כזו חשובה מאין כמוה, מעצם היותה הפגנת נכונות להחשפות ומעורבות אקטיבית שלנו בקביעת גורלנו. ככל שמספר המשתתפים יהיה גדול יותר, כך יצבור הנושא מומנטום. בפגישה כזו ניתן לשלב סקירה מקיפה של חוקרים מהשורה הראשונה (אם יש כאלה). כדי לעודד האנשים להגיע ולהיות מעורבים, אני מציע להצהיר ולפרסם כי: 1.לא תהיה חובת הזדהות או דיבור. 2.ניתן יהיה להעלות שאלות/השגות בכתב, שיוקראו ע"י אחרים. בהמשך למפגש כזה, ניתן יהיה ליצור קשר עם אירגונים/פורומים אחרים של מגמגמים בעולם, לעודדם לתהליך דומה, ולשלב כוחות בקנה מידה עולמי.

bravid

New member
אפשר להזיז דברים עולמיים גם בארץ

חברים אינני מרבה להיכנס לפורום. לא שזה לא מעניין אותי, פשוט קשה לי למצוא את הזמן. לכן במידה ויש למישהו שאלות, עדיף לשלוח אותן ישירות אלי. בנוסף לכך בבקשה עדכנו אותי אם יש משהו חשוב הדורש את ההתערבות שלי. לעצם השאלה: יש בעולם מספר פורומים בהם מוצגים המחקרים בתחום הגמגום. הפורום החשוב ביותר הוא כנס IFA שנערך כל שלוש שנים ולאחרונה נערך בחודש אוגוסט האחרון במונטריאול בקנדה. אולי קשה להאמין אבל בכנס IFA האחרון הוצגו כמה מחקרים ישראליים. הפורום השני הוא הקונגרס הבינלאומי לאנשים מגמגמים הנערך גם הוא כל שלוש שנים כאשר הכנס הקרוב יערך בפרט, אוסטרליה בפברואר הקרוב (אתם מוזמנים). בקונגרס הקרוב אני הולך לתת שתי סדנאות ונציג גם את הסרט של נועם נבו "נקמת הילד המגמגם". הפורום השלישי שחשיבותו עולה מידי שנה הוא הכנס און ליין אותו תוכלו לקרוא ב- www.stutteringhomepage.com הכנס נערך כל שנה בן ה-1 וה- 22 לאוקטובר וניתן לקרוא את ההרצאות של כל הכנסים שהיו בעבר (תוכלו לראות שם גם כמה כתבות שלי). אתה גם רוצה סקירה על מחקרים... זה לא פשוט ואי אפשר לעשות את זה על רגל אחת. תכל'ס. לפי שעה הבשורה הגדולה היא שהולכים ומתרבים האישורים לכך שהגמגום הוא פגם פיזיולוגי במקורו והוא גנטי. הדברים קיבלו אישורים במחקרים של תפקוד המוח אצל המגמגמים ובמחקרים גנטיים. אגב המחקרים של תיפקוד המוח זוכים לתאוצה הודות למיכשור חדיש (שהופיע לאחרונה) המאפשר מיפוי טוב יותר של המוח. הדבר מעורר את התקווה שקרב היום בוא תימצא תרופה לגמגום. משהו כמו כדור אותו אתה או את לוקחים לפני השינה ומתעוררים בלי לגמגם... נקווה שזה יבוא בקרוב. ולאלה שחושבים שישראל קטנה מידי. ישראל היא מדינה קטנה, אבל היא גדולה במונחים של מחקר בכלל ומחקר הגמגום בפרט. אפשר להזיז דברים עולמים גם בארץ. אם ניצא עם רעיונות טובים, הגויים יהיו מוכנים לקנות ולשלם עבורם (כפי שזה קורה בהי טק). אז בואו לא נשקע ברגשי נחיתות. חברה לעבודה

RobinhooDw

New member
למה שלא תפתחו פורום ?

תפתחו פורום אקטיבי, אנשים שמוכנים לתמוך ולעזור... פה מדובר בפורום "תמיכה" ... אני מוכן לפתוח פורום כזה, אין לי בעיה..

למעלה