לבני - רשימת ניצולים מבנדין

elib33

New member
לבני - רשימת ניצולים מבנדין

שלום בני, אני מגיע מפורום שורשים משפחתיים. לאחרונה חיפשתי חומריםי ב"משואה" והעלתי רשימה של יהודים שחזרו לעיר בנדין לאחר המלחמה; ברשימה גם שם אבי. ידוע לי שברשותך רשימה של ניצולי בנדין וסוסנוביץ שמקורה במוזאון השואה בוושינגטון. האם שתי הרשימות זהות ? ואם כך מה מקורן; מי הכין אותן? ואם לא כך הוא האוכל לראות את הרשימה שברשותך ? תודה: אלי

רשימת ניצולים מבנדין

לפני כ 9 שנים קבלתי ממוזיאון השואה בדיטרויט רשימה של ניצולי בנדין. הרשימה צריכה להיות אצלי (אני צריך לחפש בבית בכל החומרים שיש לי), אז היה במאגר כ 100,000 רישום של ניצולים. מאגר זה עבר לרישום הניצולים במוזיאון השואה בוושינגטון כשחיפשתי ניצולים עם שם משפחה שחשבתי שהם משפחתי, כתבתי למוזיאון וושינגטון. הם היו אמורים להעביר לנמען. אם הנמען (הניצול) ראה שיש טעם לענות אז ענו. מרגע זה המוזיאון הוריד ממנו את האחריות. ברישמות אן כתובות רק שמות ניצולים ומוצא עירם באירופה. נראה לי היום הם הגדילו את המאגר ואולי כבר ממוחשב. מצורף קישור. גם הורי ז"ל חזרו לבנדין לאחר המלחמה ולא היו רשומים במאגר זה, שהיה אפשרות לרשום, הם כבר לא היו בחיים. .

elib33

New member
רשימה

תודה בני. אודה לך מאד מאד אם תאתר את הרשימה שברשותך ותאפשר לי לקבל העתק ממנה. מי הכין אותה ? זו בוודאי לא הרשימה ממשואה - שיש בה רק כמה עשרות שמות. אלי

גם אצלי כמה עשרות שמות

פעם כל שמות היו רשומים הספר, קבלתי צילום של הדפים של הערים שהיה לי קשר. לכל עיר לא היה יותר מדף או חלק ממנה. הערים שביקשתי הם: בנדין, סוסנוביץ וסטופניצה (ליד קילץ) אני צריך למצוא לסרוק ואולי אפרסם כאן בפורום.

מצאתי את הדפים

מתוך הספר, גירסה 1996 בנדין עמ' 9, 10, 11 הספר בהוצאת מוזיאון השואה בוושינגטון. אצלי רק צילומי הדפים ששייכים לי. (הסורק אצלי בבית לא עובד) אנסה לסרוק במשרד בשבוע הבא.

מצאתי עוד דפים מספר אחר

הספר "שארית הפליטה" הוא יצא בשנת 1946 במינכן גרמניה. כתוב באנגלית, מסודר לפי שמות משפחה שם פרטי, עיר מוצא, תאריך לידה ומחנב ריכוז. הדפים שנמצאים אצלי רלוונטים לשמות משפחה שאני מחפש. לצערי לא מצאתי שום קרוב משפחה. אני מחזיק בדפים אלה כ 10 שנים.

למעלה