לבעיה האקוטית מכולן...גמילה מחיתולים...

semes100

New member
לבעיה האקוטית מכולן...גמילה מחיתולים...

הבן שלי עוד מעט בן 4 והבנו שאין לנו ממש ברירה אלא לגמול אותו איכשהו. הוא לא מבין את השפה
עדיין למרות שהוא מוגדר ברמה בינונית, אולי קצת גבוהה. הוא מוריד את החיתול כשיש לו פיפי.
אנחנו מאוד בחרדה לפני תקופת הגמילה שעומדת להתחיל אוטוטו בתיאום עם הגן. יש לנו עוד 2 ילדים
קטנים ואנחנו פוחדים שכל הבית יתמלא פיפי וקקי כי הוא כבר גדול לסיר. אני מבינה שאין ברירה וזה יהיה סיוט של
חצי שנה, שנה אולי יותר אבל איך מתמודדים עם העניין? איך אתן התמודדתם? תודה.

אז ככה....

אני חושב שעניין הפיפי יותר קל כי לוקחים אותו כל חצי-שעה שעה לעשוץ פיפי. עד שהוא מבין את העניין ומתחיל לבצע זאת לבד.
אז נגיד ייקח לו כמה חודשים אבל זה פחות מטריד. לגבי קקי הייתי ממליץ גם לנסות להושיב אותו כמה שיותר תוך כדי עידוד קריאת ספרים ומשחקים בחדר השירותים... וגם להפעיל קצת לחץ וכוח במידה והוא מתנגד... בעיקר כאשר אתם מצליחים לתפוס את הנקודה שהתהליך הזה מתרחש. נגיד יכול להיות שאם תתחילו לשים לו תותונים רגילים אז יהיה לו קשה יותר לשחרר ואז השחרור ייעשה רק בשירותים. צריך לבדוק כל מיני דרכים ולפתח כל מיני רעיונות.... ובוודאי שילוו אתכם....
בהצלחה...
ולדעתי זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים.... העיקר שתאמינו בו...

TikvaBonneh

New member
אני חכיתי עם הגמילה וקיויתי לטוב

נדב בגיל הזה גם כן לא הבין שפה, אבל אני האמנתי שיש לאן להתקדם מכאן, ואכן כשהוא היה בן ארבע וחצי הוא כבר הבין ותקשר הרבה יותר טוב וגמלנו אותו בקלות.

לדעתי, זו טעות להתחיל בלי שהילד מוכן

ועדיף הכנה ארוכה מאשר תקופה קשה. זו דעתי.

לדעתי, לקנות לו ישבנון ולהתחיל להרגיל אותו לשבת שם מדי פעם. כל פעם שיושב לתת פרס גם אם לא עשה משהו.

לאט לאט לשים לב אם יש זמנים קבועים, שבהם הולך להתפנות, ולהושיב אותו מיד כשמתחיל או כשרואים שצריך. לא בכוח, אלא רק עם פרס.
וכמובן, שאם עשה משהו בשירותים לשבח אותו מחר.

אם יש אופציה שיראה אחרים משתמשים בשירותים - גם יכול להועיל.

אפשר להביא סיפורים וסרטים על גמילה מחיתולים, זה גם יכול להסביר לו מה עושים בשירותים ולמה זה נועד.

אצלנו הגמילה הייתה קשה מאוד, ולדעתי בעיקר בגלל שהתחילו אצל כל הילדים במקביל בגן בלי שהילד שלנו היה בכלל מוכן לזה.

SMADAR55

New member
הרצאה מטעם אלו"ט- איך לגמול ילד על הספקטרום האוטיסטי

להלן פרטים על הרצאה בנושא. הרצאה זו מתקיימת במועדים שונים.
המועד הקרוב ביותר הוא בתאריך 21.6.15 בשעה 19:45:

הרצאה ביבנה: איך לגמול ילד על הספקטרום האוטיסטי?
גמילה מחיתולים הוא שלב התפתחותי משמעותי לכל ילד, הדורש הבנה, היערכות והתגייסות. ילדים על הספקטרום האוטיסטי מתמודדים בתהליך הגמילה עם אתגרים מורכבים עוד יותר.
הרצאה זו תעסוק בקשיים הייחודיים האופייניים לילדי הספקטרום סביב גמילה, תוך מתן כלים יישומיים לתחומי קושי:
התעסקות בהורדת המים, משחק בנייר הטואלט , שחרור, יזימה ועוד..
ההרצאה מיועדת להורים לילדים בכל הגילים ובכל רמות התפקוד.
מרצה – הילי סיטון-גשר, מנתחת התנהגות מוסמכת ובעלת M.A בחינוך מיוחד, עם התמחות באוטיזם.
מתי – יום א', 21/06/15, בשעה 19:45
איפה – יבנה.
עלות – 25 ₪ למשתתף.
פרטים והרשמה – נא ליצור קשר עם המרכז למשפחה בטלפון:03-6703077,
בין השעות 10:00 – 16:00.
אנא מהרו והירשמו, מספר המקומות מוגבל!

SMADAR55

New member
אצלינו התהליך היה ארוך .

ניסינו כשהיה במשפחתון רגיל קצת אחרי גיל שנתיים. זה היה מוקדם, הוא לא היה בשל לכך.
לאחר מכן, התחלנו בערך בגיל 3 כשהיה באלוטף, תחת הדרכתם . השתמשנו הרבה בפרסים- שיטת הפיפי - פרס.
אני חושבת שכשהתחיל גן תקשורת בגיל 3.5 הוא כבר היה גמול אך היו פיספוסים.
אפילו בכתה א' היה צריך להזכיר לו ללכת להתפנות - הוא היה מתאפק כי לא רצה להפסיק פעילות , רץ ברגע האחרון ואז מפספס.
לגבי גמילה בלילה - זה היה תהליך מאוד ארוך . תקופה ארוכה היה עם חיתולי לילה (מכנס תחתון), אח"כ הורדנו והיו פספוסים ,החזרתי , הורדתי . גם אחרי שנגמל (בגיל מאוחר יותר) היו תקופות שברח לו בלילה עד כדי שהלכתי להתייעץ אם יש בעיית הרטבת לילה וכמו שזה בא כך זה נעלם.

winterfell

New member
אולי שווה לקרוא

שיטות לגמילה של צעירים יותר (בניה שנה+) שאצלם לא מצפים לעצמאות בגמילה, למשל הטורים של דפנה תייר בווינט.
לי זה מאוד עזר.
הגמילה לא חייבת להיות סיוט, מצד שני לדעתי גם לא נכון לעשות "זבנג וגמרנו" - עדיף לעשות גמילה הדרגתית כמו שהציעה אמא חמסה.
אצלנו היה ככה: קודם להרגיל אותו לשבת על ישבנון (אצלנו היינו מושיבים לפני האמבטיה). אח"כ אפשר מדי פעם, כשנוח לך, להוריד חיתול בבית ולהשאיר אותו עירום חלק מהזמן - זה חוסך לך את הבלגן של הכביסות. בזמנים האלו תראי מתי בערך הוא עושה. בד"כ זה יוצא כל 20-30 דקות, אז אפשר לקחת אותו באופן יזום. כשמרגישים עם זה נוח, אז להוריד לגמרי את החיתול זה כבר פחות מלחיץ...
אצלנו הוא עוד לא הולך עצמאית לשירותים וגם לא מבקש, גמול כבר כשנה. אנחנו לוקחים אותו פעם בשעה-שעתיים.

למעלה