לבעלי לב חזק
....

B T1

New member
שלחו אמבולנס! אצלי מפעם לפעם

הלב מפסיק לפעום. (במחשב)
 

ברק 188

New member
ה../images/Emo23.gif מתרגש מהעכבר,שימו../images/Emo23.gif...

ככול שהעבר (אולי עכברית?) קרוב
יותר הלב מאיץ את הדופק. ככול שרחוק
יותר הלב חוזר לרוגע,אילבתי את המצגת.
 

B T1

New member
כנראה שזה לב של עכברה....

כל פעם שהעכבר מתקרב הוא מאיץ את הדופק.
 

עב

New member
איפה היית ומה עשית?

אני זוכרת שלפני פסח אמא שלי קנתה את כל הביצים שהיו בלול ושדה של תפוחי אדמה. כל האוכל היה מבוסס על ביצים ותפוחי אדמה. העוגות התפוררו בגלל קמח תפוחי האדמה. שיעמום אמיתי.
 

אבוטבול

New member
למזלי אימצתי קטניות

אצל משפחת אשתי אכלו קיטניות בפסח וכך ניצלתי מהמשך השענות על תפוחי אדמה וגזר מתוק. למעשה אני גם משתדל את מרבית החג לעשות מחוץ לאזור ההגבלות. בארץ הפפריקה או אצל צאלח א דין בטורקיה בכל אופן המאכל המסורתי הזכור לטוב הוא קפה מצה ביחד.
 

הדוציקם

New member
../images/Emo151.gif שבת שלום לכולם שבוע נסעתי

לאילת היתי בקלב הוטל אבל שבתי לעינין פסח הייתי רוצה להכין שולחן לליל הסדר מאכלים הונגרים בלבד יש לי 25 אורחים ורוצה להיות ממש הונגריה
 

דרדרית

New member
אני דווקא אוהבת את מאכלי פסח. בעיקר

את ה"גומבוצ'" שאמאל'ה הייתה מכינה למרק. ההלם התרבותי שלי היה כשהתחלתי ללכת לסדר פסח לבית של החמות ושם הקניידעלאך היו כ"כ רכים ... וזאת לעומת הגומבוצ' של אמאל'ה שהכניסה לבלילה גם מצות שהושרו במים וניתן היה לחתוך אותן רק עם סכין. גם בשם יש משהו אחר- קניידעלאך - רכים חלשים לעומת - גומבוצ'- משהו שמשדר חוזק. שמתם לב?
 

orlu

New member
דרדרית יפה אמרת../images/Emo127.gifוגם אבוטבול

הקפה שלך זכור לי לטובה בכוס ענקית של סבא שלי עם סוכר שהיה שופך מעל כמובן שיציאת הגבולות גם חביבה עלי
 

ju100

New member
מרהיב!!!../images/Emo70.gif

אחד מפילאי היצירה ..אם תסתכלו טוב טוב תראו את המקום ממנו זורמת האהבה..
 

kropacsek

New member
קציפת יין לפסח

אני חושב שזה נקרא "בור שאטו", יין לבן (מה שנקרא אצלנו בעדה כרמל חוק...) מחומם-מוקצף באיטיות עם חלבונים. הסבתא שלי נהגה להכין את בשנים עברו, אוכלים/ שותים עם פרוסת טורט פשוט (אפשר גם מקמח מצה). אל תנסו בלי מתכון מדוייק כי יש לזה נטייה להפוך לחביתה - חוויה קשה במיוחד לעיכול.
 

דרדרית

New member
הזכרתם לי נשכחות.. ה"בור-שודו" של

פסח עם פרוסת עוגת הטורט.. חלק מארוחת הפסח הביתית של ילדותי
 

B T1

New member
ב"בור שודו" מוסיפים ציפורן...

ומגרדים קליפת לימון. יש להקפיד ששיא ההקצפה והרתיחה (החדפעמית) יהיו בדיוק ביחד. מכמות של כוס אחת יכולים להשתכר שני אנשים אם את היצירה אוכלים לאט עם כפית.
 

B T1

New member
אפשר לאכול רק עם כף (או כפית)

את הקש אוכלים בנפרד. (איתו או אחריו) שמעתי על אנשים שאכלו הרבה קש, אבל שודו לא קבלו.
 
למעלה