לבעלי קיבע מברזל

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
לבעלי קיבע מברזל

מדי פעם תוקפת אותי תחושת זעזוע עמוקה כלפי כל האנשים המיניים. לרוב זה קורה שכאני כבר עצבנית באופן כללי מדברים אחרים (ותמיד אפשר למצוא כמה מאלו מסתובבים בחוץ) ומתווסף לזה איזו שטות ששמעתי או ראיתי איפה שהוא (שקשור למין בצורה כלשהי כמובן). ואז אני מוצאת את עצמי נואמת לעצמי (כן, זה קורה מידי פעם) על אותו דבר שטות, ומטילה זאת על טמטומם של האנשים המיניים שלא רואים את דרכם הנלוזות. ואני מסוגלת להמשיך כך שעות (בזמן סובייקטיבי, במציאות עוברת שנייה). כמובן שבשלב כלשהו אני עוברת לנאום על כמה טיפשית היא עובדה שאנשים מיניים מתקשים שקבל את קיומם של הא-מיניים, כאשר הם הזן המוזר וחסר ההיגיון (ועכשיו אני יעצור בעד עצמי בלהמשיך בנאום). ואחרי כל זה אני מנסה להזכיר לעצמי שזה לא מכובד להתייחס כך לאנשים בעלי מום. טוב, טוב, האמת, זו הסיבה להודעה שלי מלכתחילה, אני גם זמן רב לא מצליחה להתנער מהתחושות שתיארתי קודם (ואני כבר לא זוכרת מה עורר את זה מההתחלה). אנשים צריכים לקבל אחד את השני אם כל השטויות שלהם (כל עוד הם לא פוגעים באחרים). אני חושבת שאנחנו מסכימים שזה המוטו של הפורום. ואני משקיעה מאמצים רבים לקבל את כל הסקרנים, לענות בנימוס ולעניין, לנסות להסביר ולקבל גם את הצד שלהם. אבל נמאס לי, כן, אין דרך אחרת להגיד את זה. נמאס. בשלב מסוים הם התחילו פשוט להישמע לי פתטים. טבעי להיות מיני? טוב להיות מיני? על מה אתם מדברים לעזאזל? אי אפשר להדליק את הרדיו בלי לשבוע על עוד מקרה אונס זה או אחר. ועכשיו זה מגיע לדברים פשוט מזעזעים - ילדים בני 13 מתעללים בילדים בני חמש וכהנה. ואל תספרו לי (המיניים שקוראים את זה) שזה לא קשור למין, זו מחלה. אתם חושבים שאדם א-מיני יחשוב על להתעלל מינית במישהו? ואחר כך יש לכם את כל האנשים שלא מסוגלים להתקרב לאנשים אחרים כיוון שההורים שלהם גוננו עליהם או היו פתוחים מידי, או משהו אמר משהו למישהו אחר, או 101 הדברים המתוסבכים שמקושרים למין ואני משארת שתסכימו איתי - הופכים אף את חייו של הא-מיני ליותר קשים ללא שום סיבה. ונאומים בעד ונגד לדבר על מין אם נוער, שלא יחשבו לרגע שמעודדים את זה, או אנשים שמקיימים יחסי מין לא מוגנים ואחר כך שואלים את עצמם למה מגיע להם לחלות באין ספור מחלות טיפשיות. מה הבעיה שלהם? הם כל כך טיפשים שהם לא מסוגלים אפילו לבצע את הדבר הבסיסי ביותר כדי לשמור על עצמם? כן, כן, אתם חושבים שהרגע שמעתם את הנאום. אז לא, הנאום שלי ארבה יותר מקיף. לא חשבתי שאני יכתוב אותו כאן, לא לזה התכוונתי כשהתחלתי לכתוב, אבל אולי אחרי שאני יוצא קצת קיטור, אני יהיה מסוגלת לסלוח לבעלי המום בינינו שסובלים ממחלה קשה, שהפכו את העולם שאני צריכה לחיות בו ליותר מכוער אפילו מהסטנדרט הבסיסי של בני האדם. מה שכתבתי כאן לא מייצג את מה שאני חושבת רוב הזמן, אבל לפעמים, רק לפעמים, זה מה שאני חשה. כל הרצון לקבל ולהבין, לשמוע ולהקשיב, פשוט נמס, נוטף ומתפוגג. ומה שנשאר זה כעס. אין ארבה אנשים שמסוגים לגרום לעצמם לכעוס כמוני. כעס זה לא דבר בריא, הוא מערפל את הראיה, ומבלבל. אבל הוא אינו יש מעין. יש לו מקורות ויש לו סיבות, וכל עוד אנשים לא יהיו מוחנים לדבר על זה ולפתור את זה, הוא ישאר שם מתחת לפני השטח ויפרוץ מידי פעם. ובשביל זה אנחנו פה, לא?

תשובה

אני חושבת שכמו שיש מיניים שיתעללו מינית בחסרי ישע, יש א-מיניים שיתעללו פיזית בחסרי ישע, במקום לאנוס יכו אותם. המיניות נותנת למופרעים דרך נוספת להתעלל, אבל גם שרירים נותנים דרך להתעלל. שרירים וחוזק לא גורמים לנו לחשוב שכל העולם חולה, כי הם משמשים כנשק רק אצל המופרעים, וכך גם מיניות. אני חושבת שאם מישהו הוא חולה נפש זה לא קשור למיניות, אלא לנפש שלו. זה נכון שיש הרבה מיניים שהם עדיין עקשנים ואטומים, אבל לאט, לאט הם יפחתו. ראית שהעיתונאים באו ביחס מאוד חיובי, בהרבה פעמים אמרו שזה ממש מעניין, ואף אחד לא לעג. אנחנו בתחילת או אמצע הדרך, לא בסופה. בסוף הדרך, כולם יקבלו אותנו. עד אז מסתפקים בחצי הכוס המלאה, שמתמלאת עוד ועוד. אני לא חושבת שהם או אנחנו בעלי מום. כמו שאמרת, ואמרת יפה, בתוכנית הטלויזיה, זה כמו צפיה בכדורגל. זה תחביב שונה. יש שלוקחים אותו לקיצונויות, יש שעוסקים בו בצורה שניה, יש שמקבלים את מי שלא אוהב את התחביב, ויש שלא. אנשים מתחילים לקבל אותנו יותר ויותר.

מריונט

New member
../images/Emo45.gif אהבתי

גם את הקיטור וגם את התשובה. אגב כעס הוא לא בהכרח דבר שלילי כמו שהרבה נוהגים לחשוב. השאלה איזה שימוש עושים בו, אפשר לנתב כעס למקומות חיוביים. למשל אומץ. מצב כעס מאפשר לאדם להעיז לעשות פעולות מסויימות (שהן נכונות עבורו), פעולות שבמצב רגיל הוא לא ירשה לעצמו לעשות מכל מיני סיבות כמו רגש נחיתות, בושה, ותרנות וכו'.

p019

New member
כל עוד במידע

אני לא טוענת שכעס זה טוב או רע. כמו רוב הדברים, כל עוד זה לא מוגזם, יש בזה צדדים חיובים. משפט בנלי, אני יודעת, אבל נכון במקרים רבים. אני אומרת שכאס לא עושה לי טוב. לפעמים בכי או צחוק משחרר מתחים אצלי (ועד כמה שידוע לי, אצל רבים אחרים). אבל כאס רק נבנה אצלי ומכניס אותי ליותר לחץ. במקרה שלי, אני מסוגלת לחשוב ולהגיב בצורה ארבה יותר טובה כשאני לא כועסת. ארבה פעמים כעס נבנה אצלי כמנגנון הגנה מפני פגיעה. אם משהו ינסה להגיד לי דבר מעליב אני לא אפגע (לרוב) אלה אני אכעס. כך שכן, יש לו צדדים חיובים, אבל הייתי מעדיפה שלא לכעוס ולא להיפגע.

p019

New member
שיחרור לחצים

דבר ראשון, מה שכתבתי זה כמובן רק חלק ממה שאני חושבת. היה לי overload והייתי צריכה לפרוק אותו. אני חושבת שדווקא לקרוא את התשובות שלכם הרגיע אותי יותר מהכתיבה שלי. אז תודה. אני חושבת שהoverload נבע דווקא מהפורום, או העיתונאים והצורך להימנע לחלוטין להגיד כל דבר שעלול להישמע כאילו אני חושבת שלהיות א-מיני זה יותר מתקדם אבולוציונית או משהו בסגנון. והאמת? כן, אני חושבת כך. אני חושבת שהתירוץ של פרו ורבו איבד מזמן מהמשמעות של מין. וכן השינוי האבולוציוני הבא צריך להיות הקטנת היצר המיני. אני חושבת שמישהו כאן כבר הביא סימוכין שזה אחד הדברים שקרו במהלך ההתפתחות האנושית, הגיע הזמן לקפיצה נוספת. אני לא רואה יתרון לעולם מיני, אני כן רואה יתרונות לעולם א-מיני. זה לא שאני חושבת שלא יהיו מלחמות או לא נצליח להמציא דרכים נוראות לפגוע אחד בשני. אבל עדין יהיו פחות סיבות לעשות זאת, וזה שיפור. בקשר למחלה נפשית. לא יודעת, זה כבר מתחיל להיראות לי יותר ממחלה נפשית. זה כמו להגיד שכל מי שרוצח סובל ממחלה נפשית. אנחנו נותנים להם יותר מידי הנחות. מישהו מרגיש חזק על אחרים וחושב שמותר לו הכל - אז הוא לוקח בלי לחשוב. מין זה פשוט דבר נוסף. ובניגוד ללהרביץ למישהו, יש בהתעללות מינית פן נפשי. אדם שנאנס, חוץ מהפגיעה הפיזית, יש יותר סיכוי שהוא יפגע גם נפשית. באופן כללי בחברה האנושית מתעלמים קצת מפגיעות נפשיות שאינם מלוות בפגיעות פיזיות. אבל אני חושבת שכולנו מודעים לזה ברמה כלשהי, אבל ברגע שזה לא בא עם כתם סגול על הגוף, אנשים נוטים להפחית מהחשיבות של זה. ואפילו אין לזה עונשים בחוק. טוב, אני חושבת שסטיתי כאן קצת.

גם חשיבה היא בעיה נפשית

כי אם לא היינו חושבים אולי היתה פחות שנאת חינם. היינו שונאים את מי שלקח לנו את האוכל, אבל לא היו אנשים ששונאים מאות מליוני בני אדם רק בגלל שהם ערבים. גם חשיבה, גם מיניות הם דברים שמשתנים בין אדם לאדם, ונשפוט את האנשים לא לפי הדחפים והיכולות שלהם, אלא לפי מה שהם עושים איתם. האם אדם עם נטיות פדופיליות שהולך לטיפולים ביוזמתו ומונע מעצמו ליישם את הדחף הוא אדם טוב או רע? הטבע שלו רע מאוד, אבל הוא כובש את יצרו. את צודקת בקשר לעונשים בחברה והעוצמה של אלימות נפשית. קשה יותר לזהות אלימות נפשית, קשה לזהות מי מזייף ומי לא, אבל לא צריך לזלזל בגלל זה. שמחה שהתשובות הרגיעו אותך ובכלל שהכל טוב יותר

ריק בש

New member
אם היה היפוך

בעולם שבו הא-מיניים היו הרוב המוחלט (לא הגיוני מבחינה אבולוציונית...), מסתבר שהיה מנגנון דיכוי מאוד קשה ואכזרי כלפי המיניים. מיניות היא דבר מאוד מסוכן, מוזר ומלוכלך למתבונן מבחוץ. בהיסטוריה היה דיכוי נוראי כלפי המיניות, למרות שגם מפעיליו היו מיניים בעצמם. תארו לעצמכם מה היה קורה אם הם היו א-מיניים.

למעלה