לבעלי שרשראות סראם

timon1

New member
לבעלי שרשראות סראם

מישהו נתקל בחוליית הזהב שנפתחה לו תוך כדי דיווש או אולי היו לו החלקות שרשרת לא ברורות [ואני נוטה לשייכן אצלי לחולייה הזו]? היו לי יותר מדי צרופי מקרים מוזרים מאז שעברתי לסראם וכל מערכת ההינע שלי חדשה למדי כך ששחיקה נפסלה מבחינתי. אשמח לשמוע על מקרי סראם לא מוסברים נוספים [כלומר לא שאשמח אבל לפחות יהיה לי קצה חוט], תודה.

yrp

New member
גם אני חוויתי חוויות שהחזירו אותי ל

גם אני חוויתי חוויות שהחזירו אותי לשימנו... למרות שהנעילה שלהם נוחה (עבורי בכול אופן) קרעתי שרשרת 3 פעמים, מה שאף פעם לא קרה לי במהלך שנות הרכיבה שלי (אחד מדגמים היקרים שלהם אם אני זוכר נכון PC990) עברתי לאחר כבוד לשימנו דורה אייס... והשקט חזר לשכון אצלנו. מערכות ההילוכים נותרו סראם. ירון

ממה שנראה לי.....

החוליה לא נסגרה כראוי בהרכבה שלה, ידוע שיש בעיה עם חוליה(ולא חשוב איזו שרשרת) השרשרת קופצת ומחליקה, אז שוב ממה שנראה לי החוליה לא נסגרה כראוי וגרמה לקפיצות ולבסוף השתחררה.

Yaron d

New member
אין שום בעיה

אני משתמש עם שרשראות סראם מעל שנתיים ולמעט מקרה אחד (שהיה קורה לי עם כל שרשרת) לא נתקלתי בשום בעיה ,רק צריך לזכור שלא משנה מי היצרן, שרשרת זקוקה למעט תשומת לב ואהבה. ירון

timon1

New member
את סגירת החוליה וידאתי מספר פעמים

ולו רק מהסיבה שזה בדיוק הדבר ממנו חששתי. לפי מה שנראה בשרשור הזה, יש תנאי מסויים שכאשר הוא מתקיים החוליה כושלת כי עובדה שאני לא היחיד שחווה כשל כזה, האם מישהו יכול לנסות לשים אצבע על הסיבה המדוייקת לכך?

nintense

New member
טימון... אני שמעתי על מקרים כאלה...

רובם קרו לאחר שהרוכב התעסק עם השרשרת, מה שמוביל אותי להסיק שאולי זה קורה מהתקנה לא נכונה של הלינק, או שרשרת ארוכה מדי. אני באופן אישי עברתי 7 שרשראות סרם ב 3 שנים, 4 PC99 HOLLOW ו 3 PC99, אחת נקרעה (לא בחוליה) לקראת סוף חייה בשל טעות בהילוך ונסיון לתקן ברגע האחרון, כל השאר מתו מזיקנה. לפני כן (לא שמעתי עד אז על השרשראות המופלאות של סרם) היו לי שרשראות שימנו ,מ LX ועד DURA-ACE ואף אחת לא הגיעה לזיקנה.

עי יד ן

New member
החוליה דפוקה 100%

גם לי היה את זה מיספר לא קטן של פעמים אני מציע לך ליקנות חוליה חדשה למרות מחירה היקר זה פתר לי את הבעיה ועכשיו לא היו לי בעיות שרשרת ב 15 רכיבות האחרונות

Anogs

New member
ואני עם החוליה על שני האופניים..

והרבה מאוד זמן, בלי שום בעיה..

עי יד ן

New member
לא הבנתי מה הקשר רשמתי שיש בעיה בח

בחוליה הספציפית הזאת מאז שהחלפתי אותה אן בעיות

4x4bike

New member
חולית הזהב

מתפקדת מצויין אני רוכב כ500 קמ' בחודש בתנאי שטח הרריים מעולם לא היתה בעיה אני מקווה שמדובר בשרשרת 9 הילוכים עד כמה שידוע לי החוליה לא מתאימה ל8 הילוכים

menzib

New member
אצלי הכל בסדר

וזאת לאחר מספר מקרי קריעה שלא הצלחנו להסיק מהם כלום, ומעבר לשימאנו שגם נקרעו, כבר חודשים רבים ולמעלה מ2000 ק"מ על אותה שרשרת, ורוכב כבד ואגרסיבי אנוכי

menzib

New member
שמעו קטע, הוצאתם עין הרע../images/Emo3.gif

אתמול נקרעה השרשרת בפוואר לינק....קטעים... א. השרשרת הגיעה לזיקנה ב. עליה ארוכה והצלבה לא בריאה (32T-34) ג. דקה להחזרת החוליה למקומה ואודרוב, קדימה לטעמי, הצלבות והתעייפות שרשרת, בפעם האחרונה שנמדדה היא התארכה מאוד. עדיין ממשיך לרכב איתה עד שתשבוק.

oferbic

New member
שרשרת מוארכת הורסת את הגלגלשים

ואז אחרי שתחליף אותה תצטרך להחליף עוד כמה דברים....

menzib

New member
כן נכון

אבל כמעט נכון, בחיים לא הכל שחור ולבן, ומכיון שיש לי שני זוגות גלגלים ואני מחליף אותם בין שני זוגות אופניים יש לי קצת פרספקטיבה ומכיון שכך, שלא אצטרך להחליף כלום. בא נראה עד כמה חכמולוג אני

timon1

New member
אתה פשוט מחלק את הנזק ל2

ומאריך טיפה את חיי הקסטות, וזה לא ממש תופס לגבי הקראנק...

timon1

New member
זה תלוי מאיפה מסתכלים על זה:

בתאוריה הוא מכפיל* את חיי הקסטה רק שבמעשי הוא דופק שתיים
... *כמובן שהחלפת שרשרת בזמן תאריך את חיי שתי הקסטות הרבה יותר, אני מדבר על מצב נתון עם שרשרת גמורה.

shpitzs

New member
גם אני מרגיש שזו "החוליה החלשה"

אני פיצצתי 4 חוליות כאלה ברכיבות במהלך השנתיים האחרונות , כאשר רובן היו שהחוליה פשוט לא עמדה בעומס, עם זאת אני תמיד מחזיק חוליה ספייר או שתיים בתיק, מחליף תוך 30 שניות לחוליה חדשה וממשיך ללא דאגות :) אגב הייתי קורע שרשראות שימנו בתדירות פחות או יותר זהה עדי

Yaron d

New member
עדי אצלך הבעיה ברגליים

כנראה שאתה מוציא יותר מדי כח לגלגל והשרשרת לא עומדת בזה
ירון

למעלה