לבקר את הקיסר

marklogon

New member
לבקר את הקיסר

שלום לכולם. אני ואחי רוצים בקרוב לטוס ליפן ויש לי מספר שאלות. 1) מה הם התנאים והתהליכים לקבל אישור כניסה ליפן למטרת טיול. ראיתי באתר השגרירות של ישראל ביפן כי לתקופה של 90 יום אין דרישה מישראלים לאשרה, אך איני רוצה לקחת סיכונים. 2) כמה כסף ( ין יפני ) לדעתכם כדאי לקחת איתנו לטיול של בואו נאמר בין חודש ל 3 חודשים? ( חשבתי על 5000 שקלים [ 117,675.17 ין ] לתקופה של חודשיים ). 3) מה אתם ממליצים לעשות ואיפה לשהות בטיול? חשבנו על טוקיו ( כמובן ), אוסקה, קיוב ( רשמתי את זה נכון? ), נגסאקי, וכמה מקומות שנרצה לבקר בהם אם התפתחות הטיול. 4) מה עוד יש לכם לומר ולהמליץ על יפן? תודה רבה לכל מי שיענה ויעזור.

ישראל1948

New member
ב -5000 שקל לחודשיים ביפן , כולל טוקיו

אתה תחיה כמו חתול אשפתות מורעב

christina100

New member
מישהי שגרה ביפן בעבר

כמה דברים: 1. ויזה ליפן אפשר לקבל רק בכניסה ואין אפשרות לקבל אותה בארץ. 2. 5000 ש"ח יספיקו לבן אדם אחד לשבועיים בערך, וגם זה לא בטוח. יפן מאוד יקרה וזה לא טיול של מה בכך. צריך הרבה מאוד כסף כדי לטייל שם 3 חודשים (אלא אם מתכוונים לעבוד שם, אבל יש לקחת בחשבון שזה לא חוקי). להערכתי לשלושה חודשים תצטרך (לבן אדם) משהו כמו 25,000 ש"ח לפחות בלי קניות מי יודע מה. לי ולבן זוגי עלתה שם המחיה בסביבות 3000 דולר בחודש, וזה כששכרנו דירה (2 חדרים- 1200 דולר לחודש) ואכלנו בעיקר מבישולים שלנו וקניות בסופר. בתי מלון וארוחות בחוץ יעלו הרבה יותר 3. בטוקיו לא הייתי אבל היא חובה לכל מבקר, אוסאקה (שם גרנו) מדהימה ומומלצת, קובה נחמדה, קיוטו גם (טיול ליום אחד) ויש עוד הרבה מקומות יפים... 4. צא מהסרט. לא נראה לי שתוכל להרשות לעצמך טיול שם בסכומים שאתה מדבר עליהם, אלא אם אתה מתכוון לישון על קרטון ברחוב עם ההומלסים... לעוד שאלות, אשמח לסייע

christina100

New member
רק לשם ההבנה

כרטיס רכבת מאוסקה לטוקיו עולה (או לפחות בזמנו) משהו כמו 350 דולר שזה שליש מהתקציב שלך

marklogon

New member
לשני העונים

תודה על התגובות. אוקיי הבנתי, זה למה שאלתי. אני לא הייתי ביפן ולכן שאלתי. 5000 ש"ח שווים 117,675.17 ין. אם אתם אומרים שזה לא מספיק אז זה לא מספיק. אתם יודעים יותר טוב ממני. הסכום הוא כמובן היה לאדם. מבחינת שהייה היא תהייה באכסניות מטיילים ולא בתי מלון ( לא מספיק שהאכסניות יקרות אני לא חשבתי אפילו על מלון ). מבחינת אוכל, אני לפחות, זה לקנות מצרכים ולהכין. בקשר לטוקיו לצערי אני לא מוותר על המקום וגם לא אחי. אחרי הכל, זה טוקיו. ואחרי שכל זה נאמר, מה לדעתכם הסכום שרצוי להביא לחודש של טיול ובבקשה ברצינות עם הערכה מנסיונכם. לchristina100 למה אמרת שקובה זה יום אחד בלבד? אין שם מה לראות? כמו כן טיול של חודש נראה לי מספיק לפעם אחת ועוד כשזה מדובר בסטודנטים אחרי צבא שמוכרים את התחת ברחוב כדי לממן את הטיול והלימודים ( כולל מחייה בארץ ). תודה רבה לעונים ( וגם לאלה שלא )

Ludwig

New member
המלצות לתקציב ומקומות...

לטיול של זוג שחולקים חדר הייתי מקציב לפחות US$100 לאדם ליום. מקומות מומלצים מנסיוני הדל: טוֹקְיוֹ, נִיקּוֹ, מַצוּמוֹטוֹ, קַמִיקוֹצִ'י, טַקַיַמַה, אוֹגִימַצִ'י, קְיוֹטוֹ, נַרַה, הִימֶגִ'י. טוקיו, קיוטו ונרה הם חובה לדעתי גם לטיול קצר. אם אין מספיק זמן אוֹסַקַה וקוֹבֶּה אינן הכרחיות לטעמי.

../images/Emo45.gif

אחחח... כל-כך רוצה לסוע שוב ליפן ולהיות בכל המקומות שלא הספקתי להיות בהם... וגם להיות שוב בטוקיו כמובן.

christina100

New member
תשובות:

א. בקובה אין כ"כ מה לראות חוץ מכמה מקדשים נחמדים, אבל את זה אפשר לעשות בעוד מקומות ביפן ולאו דווקא שם. נחמד. לא שוס ב. טוקיו זה המקום הראשון שהייתי הולכת אליו (למרות שלא הייתי). כי זוהי התמצית של יפן המודרנית, המטורפת, המגניבה והצעירה (כמובן שיש את זה גם באוסקה, אבל בטוקיו זה הרבה יותר חזק). ג. להערכתי, אחרי צמצומים קשים (לישון באכסניות עם חדרים משותפים, לבשל ובילויים ממש מינימליים כולל נסיעות פנימיות בטוקיו ברכבת)- בסביבות 70$ ליום (בהערכה שאכסניה עולה משהו כמו 3,500 יין). אני חייבת לציין שמאוד מבאס להיות ביפן בלי לבזבז, אבל אפשר להסתפק בקניות לא יקרות וגם במסעדות ואוכל מהיר לא יקר. בגדים, גאדג'טים מהממים, שטויות מהיקו ין (רשת חנויות כמו כל דבר בדולר, אבל שווה פי מיליון עם מבחר עצום של פיצ'פקעס שווים) ומשחקי מחשב במשחקיות הן חובה לכל מטייל וזו רק ההתחלה... לכן הסכום שציינתי הוא רק לשינה, אוכל (שאתה מבשל, או קונה ארוחות מוכנות וטעימות להפליא ב-AM;PM בזול או ברחוב בדוכני אוכל) ומעט מאוד בזבוזים. בשביל לחיות טוב ביפן צריך משהו כמו 120$ ביום וגם זה לא למען חיי דבש, אלא בשביל טיול מגניב וממוצע שכולל קניות פה ושם. כמובן שכל הסכומים מדברים על אדם אחד... ד. יפן מ-ד-ה-י-מ-ה ואני כל כך מתרגשת בשבילך רק מלכתוב לך את הטיפים האלה. אתה לא תצטער. תגלה עולם מדהים וכל כך מודרני ומגניבבבב שתחשוב עלינו שאנחנו מדינת עולם שלישי. תהנה ותזכור שהטיול הזה שווה כל שקל. אין דברים כאלה, ותזכור, שברגע שתהיה שם, יפן לא תצא לך מהראש וכל הזמן תרצה לחזור. אני בכל אופן, מכורה ומפנטזת בכל יום על היום בו אחזור לבקר... מטורףףףף!!!! נ.ב. אם אתה מתכוון לבקר בעוד מקומות כדאי שתברר את עלות הנסיעה, כי כמו שאמרתי לך זה מאוד יקר (גם ברכבת) ויכול להגיע למאות דולרים... תהנו!!!!

marklogon

New member
אוקיי אז...

תודה ל-Ludwig ול- Christina100 על התגובות. אז בין 100 ל 120 דולר ליום לאדם כדי לחיות חודש ביפן באופן שאפשר יהייה להינות ולא להצטער על בזבוז הכסף. המחיר הכי נמוך שמצאתי לאכסנייה הינו 2100 ין וזה בטוקיו ולכן מחוצה לה זה יהיה זול יותר כך שזה אפילו זול יותר ממה שchristina100 רשמה. ( טוקיו הינה מקום 4 בערים היקרות בעולם ). תודה לך קריסטינה100 על ההתרגשות. אני חושב על לטוס ליפן כבר ( ללא הגזמה ) 7 שנים, כך שהטיול הזה זה הדבר היחיד שיש לי בראש כרגע. אני כמעט כל יום בודק עוד משהו קטן על יפן כדי לדעת עליה עוד ומה לעשות בה. תרשמו לי חוויות וכל דבר שיש לכם לומר על יפן. תודה רבה לכל המגיבים ועל כל התגובות שלכם. *מנוסך בלשון זכר אך מופנה גם לנקבה*

christina100

New member
מאיפה להתחיל?

שוב, לא הייתי בטוקיו אז אני לא יודעת להגיד לך מה הולך שם, אבל אם להסתמך על אוסקה: חובה מצלמה טובה, כי אתה לא תפסיק לצלם. רק משיטוט ברחובות אתה תתפעם ממה שיש ליפן להציע: נגני רחוב מוכשרים בטירוף, אנשים בעלי מראה ייחודי (בלשון המעטה), דוכני רחוב של אוכל טעים מאוד, מכוניות מטורפות (וביניהם ביגפוטים מרשימים מאוד ועוד מכוניות עתידניות מרהיבות), רצוי לדעת כמה מילים בסיסיות ביפנית למרות שנראה לי שבטוקיו יש יותר ידע באנגלית, אבל בכל זאת, זו לא האנגלית שאנחנו מכירים (חחח, מבטא מוזר שצריך להתרגל אליו), אני ממליצה על אוכל בחנויות כמו AM;PM יש שם סנדביצ'ים ומגשיות מוכנות של ארוחות שלמות (טעים מאוד מאוד ולא יקר יחסית. בסביבות 400 יין בזמנו לארוחה מלאה ו-200 לסנדביץ' עסיסי), בטוקיו יש את איזור השיבויה (SHIBUYA) שחובה לבקר בו (איזור בילויים). באוסקה יש את אמריקה מורה (או AMEMURA בקיצור)- אזור מקביל לשיינקין בת"א, אבל אין מה להשוות בכלל... בכלל רצוי לשהות הרבה ברחובות המרכזיים ובאיזורים השוקקים כדי לעכל את יפן. היפנים ברובם אנשים מדהימים שששים לעזור לכל אחד (למשל, אם תשאל מישהו ברחוב איפה זה X וזה באיזור, הוא ייקח אותך עד לשם), הסבווי קצת קשה להבנה בהתחלה, אבל אם תמצא איזה גייג'ין שיעזור לך (תייר זר) בפעם הראשונה, אח"כ זה די ברור וזהו... את השאר תצטרך לגלות בעצמך... תיקח לונלי פלאנט ותיעזר בפורומים כמו למטייל שנותנים טיפים מעולים ועדכניים (בכל זאת חזרתי לפני 8 שנים- הייתי שם אחרי הצבא שנה וחצי ועבדתי בבאסטות ובאירוח). ואגב, לא חסר מה לעשות ביפן, אפילו סתם לשבת ברחוב זה מעניין... מתי אתה מתכוון לנסוע? תיקח בחשבון שעכשיו זו תקופה מאוד קרה (אפילו קפואה!!!) וזה ממש לא הקור שאנחנו רגילים אליו בארץ. פשוט קפוא, אז תצטייד בהתאם. ובקיץ חם פצצות, אז גם את זה תיקח בחשבון (העונות מקבילות לעונות שלנו). יש ב-AM;PM (אני כל הזמן מציינת את הרשת הזו אבל יש הרבה רשתות אחרות דומות כמו סוון אילבן או קיי-מארט ועוד ועוד...) חממיות כאלה שקונים בכמה שקלים (או יינים) ושמים בתוך הבגדים או הנעליים והם מחממות טוב (אם כי לא מספיק, כי כמו שאמרתי- קפוא שם).

marklogon

New member
טוב לדעת

קניתי מצלמה חדשה לא מזמן 10MP וכרטיס זכרון נוסף. אני גם אלך על המלצת הסכום שלך והתחלתי לחסוך.

airdene

New member
בניגוד לכל המגיבים האחרים

הייתי מעז ואומר שעם קצת התפשרות והתכלבות זה דווקא אפשרי. אז ככה - לינה בדורמיטורי תעלה לכם כ1000-1200 יין לאדם בטוקיו (ישנם כיום המון גייג'ין האוס'ז בטוקיו, רובם על סקייפ ואת מספרי הטלפון שלהם תוכל למצוא בטוקיו קלסיפייד'ס, Tokyo YY ושאר אתרי המידע.) את פשוט צריך להתקשר (בחינם, בסקייפ) למספיק מהם ולבדוק את מצאי החדרים לתקופה המבוקשת), תנועה ביפן - אכן כפי שציינה המגיבה המגניבה נסיעה ברכבת המהירה (היקארי, שינקאנסן) מטוקיו לאוסקה תעלה לך כ300 דולר, אך היא שכחה לציין שנסיעה באוטובוס תעלה לכם רק שליש ואפשר לחסוך גם במחיר זה אם הולכים לבקט שופ וקונים כרטיס מוזל. אגב תנועה ביפן, נסיעה בטרמפים עולה כמעט כלום, הכמעט הוא עלות הנסיעה לתחנת הרכבת/אוטובוס הקרובה לאחת מיציאות ההייווי הקרובות ליעדכם. בצעירותי נסעתי לא מעט בטרמפים ביפן ואלו היו מן המפגשים המפתיעים והמעניינים שחוויתי במשך שנות מגורי הרבות שם. אם אתם נוסעים בעונת האביב והקיץ וברצונכם לחסוך בדמי לינה, הצטיידו באוהל מתקפל קל, במרכזי רוב ערי השדה ישנם פארקים או מקדשים המוקפים בפארקים, בכל אחד מן המקומות הללו יש שרותים וברזיות. אם לא תהפכו את המגורים בפארקים אלו למנהג קבע המקסימום שיקרה לכם הוא שצמד שוטרים מופתע ינסה עליכם את שלשת המילים שהם עדין זוכרים באנגלית (this is a pen) ןלאחר שיבינו שאתם תיירים עניים המתכננים להעלם מהנוף למחרת יאחלו לכם כל טוב וימשיכו לדרכם. אמבט ושטיפת הגוף תוכלו לערוך בכל סנטו מקומי (בית מרחץ שכונתי) וישנם המון כאלו. האוכל ביפן זול. אפילו זול מאוד. יפן היא המדינה הבטוחה ביותר בה שהיתי אי פעם והייתי בהרבה אחרות. וזו יכולה להיות הרפתקה ממדרגה ראשונה. תהנו

marklogon

New member
תודה רבה

תודה רבה על המידע הזה. אם אכן כך הדבר אז יצא שאפילו יהיה כסף לפינוקים פה ושם. תודה על התגובה.

guanyin

New member
ד"א

קיוטו שווה הרבה יותר מטיול יום! המקום הכי אהוב עלי ביפן, ואחת מהערים הכי מקסימות בעולם! ועוד טיפ - אפשר לקנות מראש כרטיס לרכבות המהירות JRP שמוריד עלויות (אם כי לא כמו טרמפים). אוטובוסי לילה חוסכים כמובן גם אכסניה ללילה.

marklogon

New member
כסף

הייתה לי שיחה עם אחד העובדים אשר לפני חודש היה ביפן לתקופה של חודש ו הוא עשה את הטיול עם 90,000 ין בלבד. מה שאני הקצאתי לעצמי יוצא 117,685.17 ין ( +/- 100 ין ), כך שאני חושב שאני די בסדר. ולא הוא לא חי כמו חתול רחוב. הוא ישן באכסניות כמו שגם אני תכננתי והוא קנה אוכל להכנה כפי שכבר אמרתי שאעשה. והוא גם טיילה בכל מיני מקומות כולל 4 ימים בטוקיו. כיוצא מזה שלמרות התגובות הראשונות אשר אמרו שאחייה כחתול זבל אם הקצבה שלי, מסתבר שלא כל כך נכונה. כנראה דברים רבים השתנו מאז שהייתם שם חברה. אנא אל תקחו את דבריי כזלזול או ביקורת, אני כן לוקח את דבריכם ברצינות ומשתמש בהם בתכנון הטיול. תודה רבה לכולכם ושכולנו נוכל לטייל שם עוד הרבה.

marklogon

New member
נכון אבל אחרי זה סגרתי על חודש.

אך אין זה משנה כי אני עדיין חוסך 100-120 $ ליום כדי שאם ארצה אוכל גם "להתפרע" על משהו אם אראה כי יש כסף. עכשיו גם חבר משותף לי ולאחי רוצה להצטרף אלינו למשך שבועיים. הקבוצה גדלה מרגע לרגע. אולי אצליח לשכנע עוד חבר שיקח חופש מהעבודה ויצטרף.

למעלה