לבקשתה של אישה 10 מעט על שוויץ אקוטאליה

לבקשתה של אישה 10 מעט על שוויץ אקוטאליה

אני אתחיל במה שעורר סערה מאוד גדולה פה לפני בהצבעה על המסגדים בברן בירת שוויץ סמלה של העיר הינו דוב, וכך שמה (ברן - דוב) ( מקור השם אחרי שהקימו את העיר חשבו על שם לעיר שניבנתה ע"י רוזן כמתנה לאביו ולהכן החליטו לצאת למסע צייד החיה שיצודו על שמה תקרה העיר והם צדו דוב ... ) היו 5 דובים על חורבות הטירה הראשונה כסמל של העיר עד לא מזמן והם מתו מזיקנה ובסיבה טובה האחרון מת לפני כמה חודשים בשעת השיפוצים של המקום, למה שיפוצים? המקום קרוב לאארה הנהר המקיף את ברן והחליטו שזה לא יפה כלפי בדובים שהם יכולים לשמוע את המים אך לא לרחוץ בהם לכן השקיעו כ24 מליון פרנק לבנות להם את ביתם המורחב שמגיע עד לנהר, והסיתו מעט את הנהר כדי שהדובים יוכלו לרחוץ בו אך לא ללכת לאיבוד בו לאחר תום השיפוצים ראש ערית מוסקבה טרם לברן 2 דובים חומים מתוקים שיאכלסו את המקום החדש ועכשיו לבלגן אדם שהיה אחראי על הדובים (אומרים שהיה גם מעורער בנפשו) ניכנס לכלוב בטוענה ששכח את התיק שלו בכלוב הדובים. כמובן ללא הנהלים הדרושים אחד הדובים שמח מאוד על הארוחה שקפצה לבקר והתחיל לאכול את הבחור. כוחת חילוץ בשן ועיין משו את הבחור, הישר לבית החולים במצב קשה עד אנוש. הבעיה היתה שהדוב שהוא אגרסיבי מטבעו לאחר שטעם בשר אדם הוא יהיה אגרסיבי יותר ולא ניתן לשליטה, ולכן חשבו להרדימו לצמיתות הדוב ניכלא בנתים והיה צעקות וקריאות נירגזות לשחררו לאלתר . סוף טוב הכל טוב, הדוב לאחר מחאה ציבורית שוחרר והוחזר למקומו האיש בבית החולים עדין (אבל חיי ומצבו יציב) ויש לו כאבים חזקים ברגל ומטופל ע"י משכחי כאבים היום חוקרים האם הוא באמת שכח את התיק שלו בכלוב הדוב או שסתם המציא סיפור *** חשוב לי לציין שהפארק החדש משתרע על 6000 מטר מרובע והדובים חופשיים שם לחלוטין לעשות מה שעולה על רוחם

לנו יש "דובים" אוכלי אדם על הכבישים

היום למשל בבוקר בדרכי לעבודה חצה את הכביש מולי ערסון לבוש גופיה ושרשר , ותוך כדי הליכה באמצע הכביש לבש לאיטו חולצה.
הוא נאבק קשות עם השרוולים ,כי בידיים החזיק את צרור המפתחות של האוטו , את הפלאפון ואת קופסת הציגריות , אז גם לחצות כביש, גם ללבוש חולצה ,וגם לא לאבד את כל הציוד לערס המצוי זה דורש התרכזות נכון?..... הוא נעצר באמצע הכביש , כי יכול מאד להיות שהכביש של האבא שלו ,העביר חפצים מיד ליד וניסה להתלבש ,ובנתיים טור ארוך של מכוניות כבר התחיל לצפרר , כי בכולזות מישו צריך לעבוד כאן.
פיתום האשה שאיתו צעקה לו מפתח הבית שהוא שקח משו ושיבוא לקחת...והוא שאג עליה בחזרה שהיא תביא לו את מה שהוא שקח ...והוא חיכה ככה באמצע הכביש והמשיך בנתיים לנסות להשחיל את הידיים לשרוולים.......אתם חושבים שהיא לא הגיעה? אז מה עם חכינו ונשרפו לנהג או שניים פיוז , ולי זזו הרהיטים כי כמעט אחרתי לישיבה
......האשה הגיעה והביאה לו כסא לאמצע הכביש ...בנתיים הוא התרגז על הנהגים החצופים האלה שנוסעים לו ככה בשעות הבוקר מול הבית, בדיוק שהוא ממהר ויש לו קשיים בהתלבשות, והאשה עוד אומרת לו שהוא שקח ושיעבור שופם את הכביש....
מיד הוא עבר לנוהל "תרגילי הרגעה" לנהגים הצופרים ועשה תנועות מגונות ...למה מה? ....תקפצו לי כולכם וגם סימן למהססים את המיקום המדוייק על המכנסיים שלו.
נו טוב, כמובן שאפחד לא קפץ , כולם נראה לי נשמו לרווחה שהוא הצליח להכניס את הידיים לשרוולים , שמחו שסוף סוף הוא עבר לנהל מאבק חדש כדי לפתוח את הדלת של המכונית שלו , ונסעו במהירות
אבל אני, צפיתי במחזה וממש כבר לא התאפקתי ,נסעתי לאיטי עד שעצרתי לידו ,פתחתי את החלון ואמרתי לו "טגיד , זה נכון שאומרים עליך שיש לך
קטן !קטן!? וסימנתי לו בזרת את הגודל..... לפי פרצופו ההמום ראיתי שלקח לו כמה שניות לקלוט מה ישישה כמוני שואלת אותו ........ הוא פתח את הדלת כנראה לבדוק את השערתי, אבל אני נתתי גז נסעתי .........
אתה רואה .....אתם מחזיקים את אוכלי האדם בכלובים אנחנו אומה הומנית וסובלנית יותר, אצלנו הם על הכביש.......

פה זה לא יכול להיות

ניראה אותו ב 3- מעלות יוצא החוצה עם גופיה
בנושא הדוב אומרים שהשומר (זה שניכנס פנימה) היה מרוח כולו דבש והריח כמו כוורת וכן הדוב תקף אותו

פייטוש

New member
בואי הנה שעה אני לא מפסיק לצחוק והפיפי

קשה לצעיר כמוני להתאפק די מספיק

w o m a n 10

New member
../images/Emo6.gif הרגת אותי עם התיאורים שלך../images/Emo6.gif

זה בבון לא דוב
תשמרי על עצמך.

בחייאת שוקולד תרגעי ../images/Emo88.gif

דחוף, תעזבי את עיר הפשע ותעברי לגור לידי

מגיע לשווצרים ולאירופה בכלל

ההיסטוריה חוזרת על עצמה מסתבר, תחילה נותנים למהגרים להגיע ליבשת , מתוך כוונה ברורה להעסיקם בכל העבודות המלוכלכות ונחותות שהם עצמם לא רוצים לעסוק בהן. אחר כך כשמתברר שהמהגרים הללו שומרים על זיקתם הדתית ועל הפולחן הדתי בין היתר בבנית מסגדים, לפתע מתעוררים ויוצרים חוקים גזעניים. מה קרה? במה שונה צריח מסגד מצריח של כנסייה למשל? מחר יכולים להגביל את ציורי מגן הדוד על בתי הכנסת של היהודים ואז מה ? אני חושבת שהמסגדים לא הבעיה , אני חושבת שהאסלם כפי שהוא מצטייר עכשיו בעולם במיוחד אחרי פגועי ה 11 בספטמבר , העובדה שלא לכדו את בן לאדן ומנהיגי אל קעידה שממשיכים בשם הקוראן לבצע פיגועים , הם הם שמפחידים את האירופאים שהכניסו אליהם סוס טרויאני ועכשיו מחפשים דרכים לפרק אותו. הנוכחות של הערבים מקוממת אותם , כיוון שהם מזכירים להם שהם מתנשאים, שהם יצרו מעמדות, המוסלמים כמעט ולא ויתרו על תלבושתם , על מנהגיהם, על החיים שלהם בתוך רבעים שלמים מבודלים מהמקומיים , המוסלמים לא נטמעו בחברה האירופית, והשנאה אליהם רק תגבר .

לא היתי אומר שההיסטוריה חוזרת

זה לא שאסור לבנות מסגדים, אני רואה את זה שאסור לעושות פרובוקציה, ללא ספק יש בעיה עם המוסלמים את המוסלמים לא ממש הביאו לאירופה כדי לעבוד בעבודות המלוכלכות, לזה לפחות בשוויץ יש איטלקים יש ספרדים ויש יוצאי אקס יגוסלביה שאומנם הם מוסלמים אך הם בד"כ לא במסגדים ולא צריכים צריחים של מסגדים המוסלמים הם מארצות ערב שהגרו לפה לרוב כפליטים מסיבה זו או אחרת אילו אנשים שלא טורמים למדינה אלא חיים על קיצבאות ועובדים בשחור

הם נותנים פשוט לוקח 10 שנים

היום בשוויץ חיים עובדים ונהנים כ 20 אחוז זרים, אז כניראה שהם נותנים
הי אני אחד מהזרים פה

אתה מוכן לראיון בלעדי?../images/Emo132.gif

להלן שאלון מסקרן ,אתה מוזמן לענות על מה שתמצא לנכון.......
1.איך הגעת לשוויץ? 2. כמה שנים אתה שם? 4. במה אתה עוסק שם? 3. האם השתלבת במנטליות השווצרית ? ( מה זה בעצם?) 4. האם חסרה לך לפעמים הסחבקייה הישראלית? 5. נשארת ישראלי , או אמצת גינונים ותרבות שווצרית? (דוגמאות ווקשה....מישו ספר לי שיש חוק שווצרי שאסור להוריד מים באסלה בין השעות 16-14 , כי השאלף שטונדה הוא מוסד מקודש אצלם) 6. איך אנחנו הישראלים מצטיירים בעיניהם ? 7. יש לך חברים שוויצרים או אתה שומר קשר עם הישראלים שם? 8. איפוא אתה אוהב לבלות ולטייל? (המלצות ומקומות מענינים יתקבלו ברצון) 9. איזה מאכלים יש לשווצרים חוץ מהפונדו והרשתי? 10. מה אתה עושה כשעולים בך געגועים לחומוס? ואחרונה..... האם אתה מתכוון לחזור לישראל?

רק בגלל שזה בלעדי .... ../images/Emo6.gif

1.איך הגעת לשוויץ? ת- שאלה מצוינת ... אני אקדמאי וגם כך אישתי, ותמיד רצינו לנסות ולטעום מחו"ל ככה לשנה או שנתיים המקום הטיבעי לעובדי היי טק זה ארה"ב אלא שאני לא ממש אוהב את אמריקה כלומר אין לי העיה לטייל שם אבל לגור זה עניין אחר. קנדה ואוסטרליה זה היה רחוק לי מידי כדי לשמור על קשר עם המשפחה וחברים, נישאר אירופה אבל איפה זה היה שאלה טובה. יש לי אזרחות אירופאית אז שנניך אנגליה/גרמניה/הולנד/צרפת לא היתה בעיה רק ששוב מקומות מדהימים לטייל אבל לא לחיות ואז נפל לי פרייקט מטעם חברה ישראלית בשוויץ, אני חיייב לציין ששוויץ היתה אחד המקומות האחרונים ברשימה איפה לטייל באירופה ולא היתי פה לפני הפרוייקט ותשמעו פשוט התאהבתי, בנוף באנשים בהכל הרגשתי פה הכי שנוח בעולם. הסתיים הפרויקט שהיה ניצול ענקי מצד החברה היה פשוט גועל נפש היו תקופות שאני נשוי + 2 ילדים קטנים בבית שהיתי בשוויץ חודש שלם ואז צעקו עלי שאני מדבר יותר מידי עם המשפחה מותר רק 3-5 דקות ליום !!! וכמובן יום אחרי שהפרוייקט הסתים זרקו אותי מהחברה הזו אבל לענינינו התחלתי לחוש שזה אוטו טו הסיכוי האחרון שלנו לעשות את השינוי או את המעבר והסיבה שבני הבכור עמד לפני סוף השנה ואחרכך גן חובה וכיתה א ואז אני כבר היה מאוחר מידי , מה עוד שהמצב בארץ החל להציק מלחמת לבנון השניה שאני עד היום לא מבין למה ואיך יצאנו לזה, בני סלע, המיסוי על הליסינג ועוד הרגשנו שדי מאסנו ולא סמכנו על מערכת המשפט, משטרה, צבא, ממשלה, בריאות חינוך וכו וזה נתן לנו את הכוח לנסות בשויץ 2. כמה שנים אתה שם? ת- התחלנו את המעבר במאי 2007 אז התפטרתי מעבודתי וטסתי לשוויץ עם המון חלומות ומעט הבטחות ובטח בלי שום מוסג מה ואיך יהיה פה לקח לי בדיוק חצי שנה למצוא עבודה, להסדיר את השהיה פה ולהרשם כבעל אישור B 4. במה אתה עוסק שם? ת- אני עובד היי טק כבר למעלה מעשור ואיש עשקים ממש בימים אילו אני פותח חברת נדל"ן בשוויץ 3. האם השתלבת במנטליות השווצרית ? ( מה זה בעצם?) ממממ שאלה טובה, כשמהגרים רואים היטב את ההבדלי התרבות בין מה שיש בארץ למה שיש באירופה ושויץ בכלל. אני מניח שלעולם אני לא יהיה שווצרי אבל אני הרבה יותר קרוב לזה משאשר להיות ישראלי, טיולים בארץ ומפגשים עם ישראלים פה מזכירים לי כמה קשה לי עם התרבות והאופי הישראלי אני מניך שהיום אני משהו באמצע, ילדי בעלי מנטליות שווצררית לחלוטין 4. האם חסרה לך לפעמים הסחבקייה הישראלית? ת- לא, אנשים שווצרים הם פחות פתוחים מישראלים ושומרים על דיסטנס מסויים אבל שהם ניפתחים הם חברים של אמת רמת חברים כזו שלא הכרתי בארץ וטוב לי עם זה וחוץ יש לנו חברים ישראלים לשעבר ויש קהילה ישראלית ויהודית עם המון מפגשים 5. נשארת ישראלי , או אמצת גינונים ותרבות שווצרית? (דוגמאות ווקשה....מישו ספר לי שיש חוק שווצרי שאסור להוריד מים באסלה בין השעות 16-14 , כי השאלף שטונדה הוא מוסד מקודש אצלם) ת- כמו שאמרתי כודם אני משהוא באמצע, מי שלא השתנה ונישאר ישראלי ורואים כאילו פה הוא או חוזר לארץ במוקדם או מאוחר או חיי בשולי החברה השווצרית, מקים אזה עסק קטנטן ליבא משהוא מישראל ובקושי חי מזה ואצלי זה לא המקרה לגבי המים בשעת הצהריים ואחרי 10 בלילה זה חוק מאוד ישן שנוגע לבתים ישנים ששם מערכת המים והביוב הרעישה מאוד, אני חי בבית מודרני ואין לי בעיה עם המים ואני כן מנסה לחסוך אפילו במים על אף שאני לא משלם מים אני מכבה את האוטו ברמזורים, אני אוחל פונדו שינוו ב24 לדצמבר אני זורק בפחי המחזור וממחזר זבל אורגני. אני לא קונה ג'יפ טוארג כי הוא בזבזן דלק 6. איך אנחנו הישראלים מצטיירים בעיניהם ? ת- השווצרים לרוב מאוד מעריכים ואוהבים ישראלים לא סתם אלפים מהם התנדבו ומתנדבים לקיבוצים הבעיה היחידה היא הישאלים עצמם יש פה יותר מידי מקרים של זיופים ורמאויות וקומבינות של ישראלים 7. יש לך חברים שוויצרים או אתה שומר קשר עם הישראלים שם? רוב חברי הטובים הם שווצרים, יש לי 3 חברים טובים ישראלים ואני הולך מידי פעם לנפגשים של המועדון הישראלי 8. איפוא אתה אוהב לבלות ולטייל? (המלצות ומקומות מענינים יתקבלו ברצון) מממ שוויץ מהממת , אני יכול ימים לספר על מקומות אבל אם משהוא צריך משהוא יותר ספציפי אני אשמח לעזור 9. איזה מאכלים יש לשווצרים חוץ מהפונדו והרשתי? ת- המטבח השווצרי שלי זה בשר רצוי צייד(חזיר בר/ אייל / סוס) ולצידו בצקניות (שפיצלי) ומשהו מתוק איזה מוס תפוחים, ארמנים מגורדים מבושלים בויין הם אוהבים לשלב מתוק בארחה עיקרית כמובן רושטי פנדו או רוקלט ותקבלו בברכה קרדון בלו זה גם שווצרי יש נקניקיות מיוחדות לשוויץ כמו הסרבלך וכו ולכול קנטון (מחוז) יש את האוכל המיוחד לו 10. מה אתה עושה כשעולים בך געגועים לחומוס? ממממ פשוט רץ לחנויות מיחדות וקונה חבילה
האמת שעם הזמן החשק לחומוס הולך ופוחת אולי לשוארמה ישראלית טובה לא היתי מתנגד ..... אבל אני פעמיים שלוש בשנה בארץ אז אני די משלים את החסר מה שאני לא מוותר עליו זה קוסקוס, ג'חנון עם בחודש, מרק קובה, סחוג, ופיתות ואת כול המאחלים הללו למדנו להכין לבד ואחרונה..... האם אתה מתכוון לחזור לישראל? שאלה מצויינת, כל ישראלי שתשאלי את השאלה הזו יעצר ויחשוב .... כרגע חזרה לא עומדת על הפרק אבל לעולם אי אפשר לדעת אני אוסוף עוד שני שאלות ברשותך מה הכי קשה במעבר כזה ? ת- השפה, לפתוח עיתון ולהבין, ללכת לסופר ולהסביר בדיוק מה אני רוצה, להסביר בדיוק מה אני חושב ורוצה להשתמש במילים עם דו משמעויות לוותר עת ההומור הציני שלי, המקומיים לא ממש מבינים בציניות שאלה מה למדתי מהמעבר הזה? ת- זה לא פשוט להיות עולה חדש, פשוט ללכת ולעזור לכל עולה חדש וישראל לא ממש מקום נחמד ואוהב לעולים החדשים במיחד אילו שלא קוראים עיברית יש עולה חדש עם עיברית קטן קטן? תשאלו אותו עם הוא צריך עזרה להבין את העיתוון, רדיו, תעזרו לו להשתלב לא בטוח שהו יודע איך הוא אמור להתנהג .... וכו וזהו לבנתיים אשמח לענות לעוד שאלות

למעלה