לבקשתך עינת הקפצה - שקד ע 22/07/10 13

שקד ע

New member
לבקשתך עינת הקפצה - שקד ע 22/07/10 13

תיכף מגיעה אחות חדשה בני הבכור יהיה בן שנתיים וחצי כשהיא תוולד(עוד כמה שבועות ) . מעבר להכנה - סיפורים ושיתוף ומעורבות בעשייה( עתידית הכוונה להביא חיטול מוצץ וכדו'') , מה אפשר לעשות להקל על המשבר ?אשמח לעצות מעשיות . אני מתכוונת להניק . איך להעסיק אותו / לשמור עליו בזמן הזה שאני למעשה מנוטרלת מתנועה? מה לעשות בלילות כשהתינוקת תקום ובטח גם הוא יתעורר? ונושא אחר - הליכה ביד הוראות בוא אלי , עצור - לא תמיד מקשיב ולפעמים מושך יד - מסוכן מאוד באיזור מכוניות ובכלל ... לאחרונה החלו סצנות השתטחות ובכי בקניון ...נשארתי לידו והסברתי לו שאי אפשר לרוץ אפשר יד ימין או שמאל להחזיק-שיבחר .וכשירגע נמשיך ללכת.היה קשה להתעלם מהמבטים אבל זה עזר... קרה גן בחניות - הרמתי אותו עד המדרכה ושם הסברתי וחיכיתי שירגע תוך הזדהות עם זה שהוא עצוב שאי אפשר לרוץ חופשי והסבר על הסכנה... קשור לעובדה שאנחנו לא מרבים להסתובב בקניונים /חנויות וכשזה קורה זה יותר מדי עבורו ? כיצד נכון להקנות הרגלים של ללכת לידי בלי להחזיק יד , לא להתרחק ולא למשוך ידיים כשמחזיקים ? תודה רבה מראש

איך נבסס בליבו של הבכור את התחושה שהוא ממשיך

להיות אהוב, חשוב ורצוי? שלום רב, אני חושבת שאת מירב ההכנות אנחנו המבוגרים צריכים לעשות. הכנות מנטאליות. ולמה כוונתי? למשל, את שואלת מה אפשר לעשות להקל על המשבר. נכון, הילד עומד לעבור שינוי, מצב של שינוי דורש זמן להסתגלות והתאמה . זה יכול להיות שלב מאתגר. ניתן למנף אותו להתפתחות וצמיחה. הגדרתו מראש כמשבר עלול לפעול במציאות כמו ,נבואה שמגשימה את עצמה" או ליתר דיוק עלול להנפיק מחשבות ותגובות שמייצרות קשיים. כגון: רחמים, תחושות אשמה המובילות לפיצוי... ... עם הצטרפות חבר חדש למשפחה, המשפחה כולה עוברת טלטלה. עבור הילד זהו מפנה משמעותי בחייו . עלייך לחפש דרכים לעזור לו למצוא את מקומו הבטוח: דרכים שיאפשרו לו תחושת ערך, חשיבות, משמעות ומועילות. תוכלי ליצור בועה של זמן אותה תקדישי באופן קבוע רק לו . לתאם איתו ציפיות, לתווך לו את המציאות ולהתייעץ איתו. למשל, למה אתה חושב שיואב בוכה? מה הוא רוצה? בוא ננסה לתת לו מוצץ? אולי הוא רעב? אימא תניק עכשיו את יואב. מה אתה רוצה לעשות בזמן הזה? לצייר, להרכיב פזל? בוא שב לידי בזמן שאניק אותו כך שאוכל לראות אותך מצייר. כשאסיים להניק ויואב יירדם תבוא נילי , היא תישאר עם יואב ואנחנו נצא לקנות גלידה. ילד שמאמין שמקומו לא נגזל, שהוא שותף תורם, שממשיכים לאהוב, להתחשב ולרצות את חברתו, שמתעניינים בו וממשיכים להביע אכפתיות, שממשיכים לראות אותו, להקשיב ולהרגיש אותו ירגיש בטוח וישתף פעולה. שיהיה במזל טוב, בהצלחה ובהנאה, עינת גבע.

למעלה