לבקשתתכן אוסובוקו של אקס ניו יורקית

michalgad1

New member
לבקשתתכן אוסובוקו של אקס ניו יורקית

הופיע בשרשור המקורי של אמרלדה.

אוסובוקו של אקס ניו יורקית
5-6 נתחי אוסובוקו – לייבש עם נייר סופג וקשורים בחוט מסביב
קמח לקימוח הנתחים
כ 7 כפות חמאה או לפי הצורך ראי הערה למטה
3 כפות שמן זית או לפי הצורך
1.5 כוסות יין לבן
1 כוס בצל קצוץ
חצי כוס גזר חתוך קטן
חצי כוס סלרי חתוך קטן
קופסת עגבניות חתוכות או כוס וחצי עגבניות קלופות חתוכות
בוקה גרני: 6 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, 1 עלה דפנה: קשורים או בתוך בד.
½ כפית מלח

לגרמולטה:
½ כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
1 כף גרידת לימון
1 כף גרידת תפוז
¼ כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
להמליח ולפלפל את נתחי האוסובוקו. לקמח את הנתחים משני הצדדים. לנער עודפי מלח. בסיר/מחבת גדולה להמיס 3 כפות חמאה ו 3 כפות שמן זית בחום גבוה יחסית. להוסיף את נתחי הבשר בקבוצות אפשר. להוסיף חמאה ושמן זית אם יש צורך. לטגן כמה דקות מכל צד. להוציא לצלחת. להוסיף את היין ולהרתיח את התערובת תוך גירוד "תוצרי" טיגון נתחי הבשר עד שהתערובת מגיעה לכדי חצי כוס בערך. לשמור בקערה נפרדת.
בסיר או מחבת חסין אש לתנור ושיכול להכיל את נתחי האוסובוקו רצוי בשכבה אחת, לטגן בשאר החמאה את הגזר, סלרי, בצל ושום באש יחסית נמוכה עד שהירקות מתרככים מעט. להוסיף את נתחי האוסובוקו מעל ונוזלים שהצטברו בצלחת האוסובוקי. למרוח את העגבניות על נתחי האוסובוקו ולהוסיף את הבוקה גרני, מלח ופלפל לפי הטעם. להביא לרתיחה עדינה ואז להעביר לתנור חם של כ 170 מעלות לשעתיים או עד שהבשר רך (אפשר יותר).
להכין את הגרמולטה בזמן שהבשר בתנור: לערבב את החומרים בקערה קטנה.
להגיש עם גרמולטה מעל הנתחים.

הערה: אם שומרים כשרות אפשר להשתמש רק בשמן זית.
 

michalgad1

New member
רציתי להודות לך על שתי המלצות שהבאת

הכנתי את עוגת הפרות שהבאת ולמרות שלא שמתי מחית פיסטוקים ושמתי מעט מידי פרות יצאה מאד טעימה והחצי מאוהב.
עוד הכנתי לשיעור את פשטידת הבצל ( הוספתי רצועות בטטה) והבנות נגנבו לגמרי ( לדעתי יצאה רטובה קצת אבל זה לא שינה להן והיא חוסלה)
 
למעלה