לבקשת אלי,הנה הקוורטולוגיה בשלימותה

לבקשת אלי,הנה הקוורטולוגיה בשלימותה

* * * באבע מעש´עס, באבע מעש´עס, מעניין, יפה, מושך, זהר, מדרש, גמרות, ברייתות, מהר"ל, רמב"ן, אלשיך! ואס דו וילסט און ואס דו וילסט נישט מספרים הרבנים, הם מקשקשים נון-פיניש, בעלי הדרת פנים... ואס, דו גלייבסט נישט? ואס, דו גלייבסט נישט? אפיקורוס, רשע, כופר! קיין עולם-הבא האבן ועסט נישט, נחלתך גהנם בוער! ...זייער, זייער לאנג רעדן ועט ער, יספר מה טוב, מה רע, ואני אלך לחדר לחטוף תנומה קצרה... * * * לא אשמתי, לא בגדתי, לא גזלתי: בר ותם וזך וצח כבן יומי. מצפון לבן לי, צחור הדגל, לא כתם ולא רבב, ודרכי- לא תכביד עליו: לי עגל לא עשיתי, אשרה ועגל אצבעותיי לא צרו, לא נקרא בם שמי, ועל גויל ספר תולדותיי לא האפלתי. שוא לכם, משכימי קום, להפלילני: כל כלי תצרו עלי- הוא לא יצלח. ודגלי- אל תכתימוהו: בר וצח, תם וזך רוש חיציכם יכרית ממני. לובנו בשחור עיניכם יך! בר ותם וזך וצח... * * * תיתי לי כי נדחתי גרזן על הקדוש, היקר- רמסתי, בלי הבט לאחור יקהת אם מבזה, משתעל, מזורר ויורק אל הבאר שממנה נופת צוף מצתי! יתמו חטאים ========== אשרי תמימי דרך ההולכים בשרירות לבם למען ספות הרווה את הצמאה, אשרי! אשרי יושבי קרנות נאמני בתי זונות, אשרי שאינם יודעים לשאול מהו אשרי, אשרי! סמכוני באשישות חטאם, רפדוני בתפוחי מעשם אשר לא יעשה, כי תם! איתם תהי מנת חלקי ומאדום אהבתם הלעיטוני! כי לא חטאו אלה כי לא צדקו מיום היותם! שלכם, יונה דער רוסישער

מתענין

New member
מה ת´אומר???

ולענין מה אמרת? ממש כל הכבוד כל הכבוד ושוב ילדון מתוק:כל הכבוד!!! משיטוטיי בהאי אתרא דטומאה אני רואה ממש כסילות-אפילו אחי החילוני(!!!) לא ממש מבין את הבורות של הכסילים פה-אף אחד פה לא מדבר לענין!!! כולם עזבו כי קשה להם ישראל סגל עזב כי הוא לא מבין מה זה גזירת הכתוב-נו איך תסביר לאחד קטנצ´יק מה זה גזירת מלך? הרי מבחינה לוגית הדבר בלתי אפשרי אתם ממש משחקים באש! אין לכם קצה חוט של השגה במושגים מהותיים של בחירה וטוב ורע אני אולי נשמע מפגר אבל לדעתי אתם חבורת מפגרים בלי ממש הרבה נסיון אישי אשמח לקבל תגובות עניניות

אלי פלס

New member
תגובה עניינית

אנחנו מגיבים תגובות ענייניות כשהשאלות הן ענייניות. רק מראש אני מזהיר אותך, אל תתחיל לנהל כאן פולמוס כי הוא יימחק. פולמוסים ניתן לערוך בפורומים נטעים/חופש/חילונים-דתיים. לא כאן.

yariv~2

New member
אלי, לדעתי הודעה כזו

צריכה להיכנס לפינת ה"עציץ" בדחיפות!

אלי פלס

New member
יריב, כמובן שאתה צודק

מי אני שאסרב לפניה כה צודקת שבאה אלי, כמנהלו הרם והנישא של הפורום, מ"העם". פינת העציץ המתחדשת ממש מעליכם.

אלי פלס

New member
יונה

אם תכנס למעלה, ברובליקה האפורה ל"מאמרים", תוכל למצוא את השירים שלך.

למעלה