לבקשת אנשי הפורום-

saar7650

New member
לבקשת אנשי הפורום-

ומתנדב- שלא יהיו נושאים מעורבבים אחד בתוך השני אני פותח שרשור חדש כהמשך לשרשור הזה. מתנדב- עכשיו אחרי שאני מתחנף אליך, בטוח אני זוכה, הא?...
ועכשיו לגבי התגובה עצמה: מה עם עניין לעמוד בצפירה- אז בסעיף הזה, התכוונתי להראות שגם אתם, החילונים מנסים להכתיב לאחרים איך לחיות (לא באופן חוקי אבל...) וזה עונה לך על השאלה ששואלים חלק מאנשי הפורום: "מה מענין אותך שאני מחלל שבת?! אתה רוצה- תשמור שבת, ואני אמשיך לחלל בכיף"! אז הבאתי את הפן השני שבו אתם הנפגעים ממעשה של החרדי. שלדידכם הוא אינו מכבד את זכר הנספים בשואה ו/או חללי צה"ל. "רק אחרי תקופת מאסר ארוכה והרבה מאבקים הם מקבלים את הפטור החוקי שלהם". אם אפשר לקרוא לזה פטור... שהרי הצבא נאלץ -לאחר שהוא רואה שפשוט אין לו טעם להחזיק את סרבני הגיוס- להעניק להם פטור. "להביא לינקים מ"מנוף" זה לא מכובד. למיטב ידיעתי אין דבר כזה "עבודה שבה צריך לעבוד 7 ימים בשבוע-יש חוק נגד זה." לא מכובד????!!!! מה רע? אם הם נותנים הוכחות לכך (והביאו מקרים) אז זה מאוד מכובד! ואגב- לגבי החוק... אתה יכול לבדוק בשטח, כמה אנשים מפוטרים בגלל זה! "אבל בכל מקרה הקניון באיזור חילוני לגמרי ואני לא מבין את ההגיון שבעניין"- הוא זכה במכרז כי הוא נמצא המתאים ביותר להקים קניון. זה ההיגיון שבעניין. אבל מה דעתך לגבי מאבקם?! כרגע לצערי אני לא מוצא לינק. "אתה מוזמן להגיב לי בשרשור חדש." הנה- ההצעה שלך התקבלה פה אחד...

טוב.

"מה עם עניין לעמוד בצפירה- אז בסעיף הזה, התכוונתי להראות שגם אתם, החילונים מנסים להכתיב לאחרים איך לחיות (לא באופן חוקי אבל...) וזה עונה לך על השאלה ששואלים חלק מאנשי הפורום: "מה מענין אותך שאני מחלל שבת?! אתה רוצה- תשמור שבת, ואני אמשיך לחלל בכיף"! אז הבאתי את הפן השני שבו אתם הנפגעים ממעשה של החרדי. שלדידכם הוא אינו מכבד את זכר הנספים בשואה ו/או חללי צה"ל."-אין בכלל מקום להשוות. ממש לא אכפת לי שלחרדים יפריע והם יזעמו על כך שאני מבלה בשבת\אוכל אוכל לא כשר וכו'-כל עוד העניין לא יהיה מעוגן בחוק. אגב, רוב האנשים לא טוענים שאתם לא מכבדים את זכר הנופלים(כי למיטב ידיעתי יש תפילה מיוחדת במיוחד בשביל זה שקוראים כל בוקר) אלא שאתם לא מכבדים את רגשות החילונים, אבל לדעתי האישית אי העמידה בצפירה היא רלוונטית לגמרי, כל אדם יכבד את זכר הנופלים איך שבא לו, העיקר שיכבד את זכרם... "אם אפשר לקרוא לזה פטור... שהרי הצבא נאלץ -לאחר שהוא רואה שפשוט אין לו טעם להחזיק את סרבני הגיוס- להעניק להם פטור."-הצבא נאלץ לשחרר המון אנשים בגלל שפשוט אין לו מה לעשות איתם. הצבא הוא גוף ששואף לפעול ביעילות(למרות שלרוב זה לא ממש קורה) ולכן אין שום הגיון בלהחזיק אוכלי חינם בכלא הצבאי, דבר שפוגע בכלכלה ובתקציב הצבא. שמים אותם בכלא כדי "לשכנע" אותם להתגייס, ולרוב הם כן מתגייסים לבסוף, אבל יש את הגרעין הקשה שגם אם הם ישבו שנתיים בכלא הם לא יתגייסו-אין מה לעשות נגדם. "ואגב- לגבי החוק... אתה יכול לבדוק בשטח, כמה אנשים מפוטרים בגלל זה!"-לא יודע מה בקשר לשטח, יש חוק נגד אפליה על רקע דתי, ויש חוק המחייב יום מנוחה אחד בשבוע לבחירת העובד. "בשטח" גם ערבים רבים מופלים לרעה, אם טענתך היא אכן נכונה אז יש לפעול בעניין, בכל מקרה זאת לא אפליה המעוגנת בחוק...(להיפך, החוק אפילו מגן על הדתיים בקטע הזה..). בקשר לקניון, אני לא חושב שפנייה לבית המשפט הנושא הזה היא ממש חכמה. שהחילונים באיזו פשוט יחרימו את הקינטיון ואחרי זמן מסויים הוא יסגר ויפתח מחדש גם בשבת או שיפתח בשבת תחת הלחץ...

למעלה