לבקשת הדיקטטורה - "השיבה הביתה"

לבקשת הדיקטטורה - "השיבה הביתה"

סיכום חווית המעבר מ4700 חזרה לפאלם (UX50): ובכן, לפני כחודש בעקבות האכזבה המתמשכת ממהירות העבודה של ה4700 ובעיקר מזחילתו הבלתי נסבלת אחרי השדרוג לWM5 נפלה ההחלטה להחליפו. במה מחליפים מכשיר ש"על הנייר" הוא מושלם? כיוון שכל מכשירי הVGA הם איטיים וכיוון שלא יכולתי לרדת לרבע רזולוציה (גם לי יש קצת כבוד) חזרה ועלתה אופציית ה"פאלם". בשל קשיים תקציביים וצורך בBT וWIFI רכשתי UX50 משומש. מכירים את התחושה שיש כשחוזרים לנעול את נעלי הספורט אחרי מס' שעות בנעליים אלגנטיות חדשות? הנוחות הטבעית של המוכר והטוב? נתחיל בצורה: טוב, המכשיר הזה לא דומה לכלום, כלומר לאף PDA אחר (אולי קצת ללפטופ) אך הוא בהחלט הפיק ממני "wow efect" ראוי. מדובר במכשיר קטן ומרשים הכולל מקלת ומסך מסתובב וכן מצלמה וכאמור WIFI וBT. הצרות התחילו כשגיליתי שלימודים אינטנסיביים ושנה עם פוקט מחקו את יכולת החשיבה ההגיונית שלי - הידעתם שלא ניתן לסנכן פאלם עם AS? טוב, אז חפשנו דסקטופ להורדה - מתברר שלסוני יש דסק טופ שונה ובכדי למצוא אותו (מאחר וסוני הפסיקה לייצר PDA אין מאיפה להוריד את התוכנה) צריך לפנות לגורו היושב על הר פוג'י אשר ביפן. אחרי המסע המפרך (ובעזרתו האדיבה מאד של udipalm - תודה!) צלחנו את שלב ההתקנות. שלב שני - העבודה: אחרי שהתאהבנו במכשיר ממבט ראשון (בשעתו קניתי את הT3 כי הUX עלה כמו בית קטן בערבה) הגיע שלב המבט השני. אין דבר מעצבן יותר מלגלות בעיות במכשיר חדש (ולי יש טבע מחורבן לגלות בעיות). למכשיר אין מצב אנכי!!! רואים רק לרוחב!!! אין מצב portrait!!! (נגמרו לי הדרכים לאמר זאת). מי המטומטם שהמציא מכשיר שיש בו הכל כולל תוכנה לצפיה בכל סוגי המסמכים, מצלמה כוללת וידאו, ולא חשב שיש צורך במצב צפיה אנכי!?! שוב פניתי לאודי (המדריך היפני) ובעזרתו ובעזרת העכבר האופטימי צלחנו גם מכשול זה (אני חייב להגיד את זה שוב, רק בשביל להאמין - אין מצב אנכי מובנה. רק אופקי!). אם כבר בבעיות עסקינן, פרק נפרד בתחום יוקדש לנושא הסוללה. מדובר בסוללה "קצרה" בכל קנה מידה (קצרה במעט מזו של הT3) אך למשתמש שזה עתה הפסיק את השימוש ב4700 בעל הסוללה הניצחית מדובר בבעיה של ממש, מה גם שלמכשיר, בניגוד לפוקט, אין סוללת גיבויי. לכל דבר מתרגלים ובמידה והמכשיר אינו מעורב בגלישה ממושכת הסוללה מספיקה ליום עבודה הכולל חצי שעת גלישת WiFi שעת משחק וכשעתיים של קריאה. תופעה מעצבנת נוספת היא "סוללה סכיזופרנית" - הסוללה נופלת ב50% בתוך דקות של גלישה ואח"כ, עם הפסקת הגלישה קופצת חזרה למעל 70% ושוב יורדת ועולה ע"פ הפעילות בדומה ל... יוצאים לסרט - לאחר התקנת TCPMP והקרנת מלחמת הכוכבים III ברזולוציית VGA (אני יודע שהמכשיר הוא HVGA)ע"ג המכשיר התברר כי יש מחיר לכך שמהירות המעבד היא 123Mhz ושל ה4700 היא 624 והסרט קירטע מעט (טרם בדקתי סרט המקודד לרזולוציית המכשיר). דברים טובים קורים למכשירים טובים - כזכור סיבת המעבר היתה זחילת ה4700 בעיקר בתוכנות רפואיות הנדרשות לי.אומנם, התקנות לכרטיס הזכרון לוקחות שנים רבות הרי שלמכשיר הן מהירות ונוחות. התוכנות שלעצמן רצות היטב ודורשות ככל הנראה פחות משאבים ליותר תמורה. ביצעתי חיפוש של ערכים איטיים במיוחד בכדי להשוות לפוקט. אושר גדול!!! ערך ארוך במיוחד שדורש מה4700 קרוב לדקה של חיפוש (כשהעברית מותקנת) לקח בדיוק 6 שנ'!!! הופכים את הUX למכשיר עקרי - העברת אנשי הקשר הייתה קלה ופשוטה, חמישה ימים של חיפוש דרך ועוד יומיים של ניסויי וטעיה שהסתיימו בעצה אחת של העכבר האופטימי וב2דק' עבודה ואנשי הקשר עברו. באשר ליומן מדובר במשימה מעט יותר מורכבת אך גם היא תבוצע מתישהו. לסיכום: המכשיר באמת נהדר וכולל הכל, הוא יפה ונוח, הוא מרהיב. המסך מעט קטן והסוללה קצרה אך כרגע לא הייתי חוזר ל4700 או לפוקט כלל. המשך החוויות עוד יגיע...

AYELET1

New member
תן את שם התוכנה למסך פורטרייט בבקשה

איך העברת את אנשי הקשר? ישנן תוכנות, אך הן אינן חינמיות, המסנכרנות גם לדסקטופ וגם לאאוטלוק. בעזרתן?

TulXP

New member
טוב לשמוע שאתה מרוצה

הוא אכן מכשיר טוב שהכשלים המרכזיים הם מסך קטן (אך איכותי) והסוללה (אגב, הופתעתי לראות שאתה יכול לגלוש חצי שעה + 2.5 של עבודה/קריאה , ללא ספק זה די הרבה - לדעתי יותר מהצהרת היצרן) ברוך השב הביתה אל הפאלם , אין כמו מערכת ההפעלה הזו , פשוטה ומהירה.... יום טוב טל

udifpalm

New member
כמה הערות... והפתעה!

התוכנה למצב portrait נמצאת כאן: http://www.mobile-stream.com/landscape_info.html חיי הסוללה אכן קצרים, והיא אכן מתנהגת באופן מוזר - הפסקת השימוש בתכונות "זוללות" אנרגיה "מקפיץ" את האחוז חזרה למעלה. הסבר אפשרי הוא שהפעלת תכונות אלה גורמת למשיכת זרם גדולה יותר, מה שגורם למתח הסוללה לרדת מעט, ומכאן לדווח שונה באשר לקיבולת שנותרה. למכשיר מצלמת VGA שיודעת לצלם סטילס ווידאו, אבל באיכות זוועתית. המצלמה שימושית רק בתור כלי לתעוד (מדי פעם אני מוצא את עצמי מצלם מדפים בחנויות על מנת לחסוך העתקת מחירים). אל תצפו להוציא ממנה תמונות באיכות שתרשו לעצמכם לשים באלבום. מבחינה זו המצלמה מספיקה לי מכיון שבטלפון שלי (Nokia 6310i) אין מצלמה. למכשיר, כמו לכל מכשיר סוני, יש סלוט של Memory Stick ולא SD, מה שאומר שניתן "לשכוח" מ- u-drive על המכשיר, אלא אם כן משה יסדר לנו "הפתעה". (טכנית אין שום סיבה שהתוכנה לא תפעל על ה- UX-50 למעט נושא הגנת התוכנה המבוססת על כרטיסי SD). אני הרצתי את תוכנת TomTom בהצלחה על המכשיר בחו"ל, תוך שימוש ב- GPS עם חיבור BT. חסרון נוסף: אין (למיטב ידיעתי) צרוף מקשים למעבר בין אנגלית לעברית!! שליפת הסטיילוס רק לצורך זה הינה מתסכלת ביותר. כמו כן אין במכשיר 5-way navigator כמו בכל מכשיר של חברת פאלם. במקום זה יש jog dial נוראי ובלתי שימושי בעליל (לדעתי לפחות). ה-form factor של המכשיר פשוט מעולה, ולדעתי טוב יותר מזה של מכשיר הטריאו וה-TC. המכשיר מתקפל ולכן מגן היטב על המסך. אני מעולם לא טרחתי להתקין מגן מסך או case כי מבחינתי המסך מוגן. אני לא מוטרד משריטות זערוריותעל המסך - המכשיר נועד לעבודה ואין לי שום כוונות לחשוב על "ערך המכירה שלו" כמשומש, מכיון שהוא ממילה שרוט חיצונית בגלל שאיני משתמש ב-case. בכל מקרה חלק מהמכשיר עשוי טיטניום וחלק פלסטיק צבוע בצבע כסף. איזה חלק הוא מה? אם תשתמש במכשיר במשך שנה וחצי יום-יום בכיסך ללא case, תגלה זאת בסופו של דבר
בנוסף, למכשיר - כמו למכשירים יפניים רבים, יש לולאת מתכת המהווה חלק אינטגרלי "מהשאסי" המתכתי (טיטניום?) של המכשיר, ונועדה לשרוך אבטחה. אני מחזיק את המכשיר בכיס ומאבטח אותו נגד כיוס/נפילה אל לולאת החגורה הקרובה. חסרונות נוספים - WiFi לא מאד רגיש, תמיכה ב- WEP בלבד, וחוסר תמיכה ב- VPN כמו ב- TC (ו-LEAP עם תוכנת קליינט צד ג'). מצד שני ה- WiFi מופעל וכבה אוטומטית, מה שנוח מאד. התוכנות שמגיעות באופן חוקי עם המכשיר הן netfront 3.0 ו-pixel viewer והן פשוט ברמה אחת לדעתי מעל שאר התוכנות המקבילות בעולם הפאלם. (למי שלא מכיר, netfront הוא browser ו- pixel מציג קבצי PDF ואולי אף word). את pixel לא ניתן היה כלל לקנות עד לאחרונה, ו-netfront עדיין קיימת רק במכשירי סוני, אם כי הובטח על ידי access שהמצב עומד להשתנות. בכל מקרה קיימים hacks המאפשרים שימוד בתוכנות על גבי פאלמים אחרים, אם התוכנה ברשותך. עכשיו להפתעה! ביום שלישי קניתי Tungsten C משומש במצב מעולה. אני רק התחלתי ללמוד את המכשיר, ואין לי כרגע תוכניות לוותר על ה- UX-50. לצערינו בעולם הפאלם, אין מכשיר "על" שיכול להחליף את כל המודלים: ל- UX-50 מסך טוב יותר, תקשורת BT, מצלמה ו-form factor מעולה. ל- TC לוח מקשים גמיש יותר, 5way navigator, סוללה חזקה יותר מעבד חזק יותר, זכרון גדול יותר ,WiFi טוב יותר, וסלוט SD (אם אתפתה לרכוש u-drive). ל-650 יכולת טלפוניה ו-NVFS שאין לאף אחד מהמכשירים הנ"ל. מבחינת גודל, ה- UX קצר יותר, אך רחב יותר ועבה יותר. מצד שני, את ה- UX אני נושא ללא case וללא חשש בגלל מבנה ה-clamshell והמבנה העמיד שלו. עובי ה- TC כולל כיסוי המסך הבסיסי שהגיע איתו מגיע לעובי של ה- UX. בסופו של דבר, הסיבה העיקרית לקניה מבחינתי היתה המחיר הזול בו השגתי את ה- TC ולא רצון לנטוש את ה- UX. זו פשוט היתה עיסקה "שאי אפשר היה לסרב לה". קניתי בעבר גם שעון FOSSIL במחיר מצחיק, אבל עקב בעיות סוללה קשות הוא עכשיו אי-שם חזרה בדרכו ליצרן להחלפה.

AYELET1

New member
התחדש../images/Emo6.gif

ואני מוסיפה את החלק הרלוונטי למאמר אודות ה-UX50 שיתפרסם מחר ויתבס על ההודעה של שמעון ושלך.

udifpalm

New member
הבדל נוסף

ל-TC ישנן 3 שורות מקשים, מה שאומר שלמספרים ניתן להגיע רק ע"י מעבר בין מצב נומרי ע"י מקש Fn לבין מצב "רגיל". כמו כן, אין לו מיקרופון פנימי, ושקע האוזניה הינו מונו בלבד (משמש גם לחיבור מיקרופון מונו חיצוני). ל-UX יש 4 שורות מקשים כולל מקשי ספרות נפרדים, כמו כן יש לו שקע לאוזניית סטריאו רגילה.

shed

New member
--->

לדעתי המקלדת של ה-UX נוחה יותר להקלדה ויש לה יתרון נוסף על פני זו של ה-TC: תאורה אחורית. לעומת זאת, ב-TC פאלם הכניסו מספר פיצ'רים מיוחדים לעבודה עם המקלדת אשר הופכים את החיים לקלים ונוחים. מעבר בין אותיות גדולות לקטנות (עבור אות אחת או יותר) הינו פשוט ביותר ומתבצע בלחיצת כפתור או לחיצה ממושכת על אות. מקשי ה-function, search, menu וכו' שימושיים ביותר, אבל לדעתי הפיצ'ר הכי חשוב הוא היכולת המובנית למפות כל מקש ומקש במקלדת כרצונך!

udifpalm

New member
השוואת לוחות מקשים בין ה- TC ל- UX

מקשים "אטומים" ב- TC (ללא תאורה),חצי-שקופים כמו ב- UX עם תאורה אחורית שניתנת לשליטה. גובה המקלדת (אני מתכוון למרחק מתחילת המקש התחתון לסוף המקש העליון, לא לגובה המקשים עצמם!) ב- TC הוא חצי מגובה המקלדת ב- UX, ו-75% מרוחב המקלדת ב- UX. גודל המקשים עצמם והמרווח ביניהם גדול יותר ב- UX. המקשים עצמם בולטים יותר ב- TC ונותנים (לדעתי) יותר משוב עם הלחיצה. ל-TC חסרה שורת מקשי הספרות (יש צורך להשתמש במקש Fn כדי להפעיל אותם במקום שורת ה- QWERTY העליונה). תפעול לוח המקשים ב- TC מתוחכם יותר (מיפוי מחדש של המקשים, uppercase באמצעות לחיצה ארוכה ולא רק עם SHIFT, וכו'). בסה"כ, מהתרשמות אישית קצרה, אם ל- TC היתה עוד שורת מקשים נומריים, הוא היה לוקח "בהליכה" את לוח המקשים של ה- UX, למרות שהוא קטן יותר. (כמובן שאני מתעלם מנושא ה-form factor שלדעתי מוצלח יותר ב- UX. אני מניח שמקשים בולטים כמו ב- TC מוסיפים עוד מילימטר לעובי המכשיר.

לגבי זמן סוללה

שמעון, welcome back לגבי הסוללה (או שאולי נקרא לה "זוללה"?
: ל-UX50 (כמו ל-TH55 ול-UX40) יש מעבד שסוני קראו לו Sony Handheld Engine אשר יודע לעשות הרבה מאוד דברים עם מעט סוללה (לפי דעתי יש לך סוללה של 850MAH - בהתחשב במה שהיא עושה איתו - זה הרבה!) - במיוחד בגלל שהמעבד יודע לעבוד בתדרים שבין 8MHZ ל-123MHZ ולעבור בינהם דינמית. כמו כן, למכשיר יש שני צרכנים איומים של סוללה - BLUETOOTH ו-WIFI. נסה לכבות את שניהם ותקבל זמן סוללה אסטרונומי.. לגבי נגינת סרטים/מוזיקה - למכשיר יש יכולות מובנות בחומרה (מאיץ גרפי) שמאפשרים לו להריץ סרטים במינימום צריכת סוללה (חלק גדול מהעיבוד מתבצע בחומרה) - אני לא מומחה גדול בסוני - אבל תבדוק את הנגנים המובנים שלו - אם תמיר לפורמטים שלהם ותריץ בנגנים שלהם תקבל יופי של ביצועים (TCPMP לא יודע לנצל את המנוע של הסוני..) משה משה

udifpalm

New member
זה בעיקר פרקטי לגבי אודיו

הנגן הפנימי יעיל מאד מבחינת חיי סוללה, אבל יש לו UI איום ונורא (אין אפילו אפשרות להחזיק כמה playlists במקביל). על מנת לחסוך בחיי הסוללה, עדיף להשתמש בו בעזרת כלים חיצוניים שקצת משפרים את התפעול שלו (תוכנה בשם AlbumSwap למשל). לגבי וידאו - נכון ש- TCPMP זולל יותר סוללה, אבל מצד שני הוא גם קורא יותר פורמטים, ובד"כ זה פחות פרקטי לעמוד ולהמיר סרטים לפורמט הפנימי, ביחוד עם התוכנות האיומות של סוני לחלונות.

אני חושב שגם בוידאו זה נכון..

אפשר לבדוק אם ניתן "לייבא" תוכנות מה-TH55 - מכשיר שיצא יותר מאוחר מה-UX. ברור שיש מגבלות לשימוש בתוכנות המובנות לגבי פורמטים - אבל כמה זה מסובך להמיר אותם במחשב? משה

udifpalm

New member
אפשר גם אפשר

פורומי 1src מלאים בתוכנות "שיוצאו" מה- VZ-90 וה-TH55 אל ה- UX. חלק מהתוכנות אפילו "אונגלזו" (על משקל "עוברתו") מהמקור היפאני (VZ-90 היה ה-clie האחרון, ויצא רק ביפן). אני אישית משתמש ב- NetFront 3.1 במקום NetFront 3.0 המקורי שהגיע עם ה- UX. הגרסה הנ"ל כוללת שיפורים מהותיים. למעשה יש אפילו שתי תתי גרסאות של 3.1 שנלקחו ממכשירים שונים (TH55 vs. VZ90??) נעשו גם לא מעט מאמצים לאפשר הרצה של תוכנות אלו על מכשירי Palm רגילים, חלקם בהצלחה. באופן אישי ההתרשמות שלי היתה שעיקר התוכנות שופרו בעיקר בצדדים החיצוניים ולא הצדיקו את הטירחה הכרוכה בכך.

למעלה