מתכון למאפה גבינות ותרד
נתתי כבר את המתכון הזה אבל מרעננת .
מתכון למאפה תרד וגבינות
תרד – או שאוהבים , או שמפסידים !
עלי תרד טריים
פרט להיותו ירק בריא ומלא ברזל , הוא מצויין כבן לוויה לסלטים, אגוזים ומסתבר שהוא אוהב גבינות .
הבצק הוא בצק עלים , קנוי , מוכן ומרודד לעלה של כ35 סנטימטר על 30.
כמות המילוי תספיק לשתי רולדות יפות ומרשימות .
מרכיבי המילוי :
450 גרם תרד מאודה במחבת , עם רבע כוס מים , לערבב 5 דקות , לא להיבהל הכמות נראית גדולה , זה מצטצטם בתוך דקות . לסירוגין אפשר לשים את התרד בקערה במיקרוגל עם מעט מים , או להשתמש במדליוני תרד קפואים , את האופציה האחרונה אני פחות אוהבת אבל אם אין ברירה ….
100 גרם גבינת פטה , השתמשתי בפטה כבשים .
300 גרם גבינת קוט'ג
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 שיני שום כתושות
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
כף גדושה שמיר קצוץ ( לא חובה אבל מוסיף )
ביצה אחת L
אופן ההכנה :
לרדד עלה של בצק עלים , להניח במרכזו את מחצית המילוי , לחתוך רצועות משני צדדיו , ממליצה להשתמש בגלגלת פיצה .
לקחת רצועה מימין למרכז ואז משמאל למרכז ולסיים את צורת הרולדה .
למרוח ביצה ולפזר שומשום ,
לאפות בחום 180 מעלות , עד שמזהיב .
מומלץ להגיש לצד סלט ירוק של חסה , עלי בייבי , תרד ,חומץ בלסמי וחרדל דיז'ון