לבקשת הקהל , בואו לשולחן! חג שבועות

mumfor4

New member
לבקשת הקהל , בואו לשולחן! חג שבועות


אז קדימה , תוציאו את המחברות , האייפדים וחוברות השבועות שמחלקים בתנובה
לי יש כמה וכמה כאלה .
מ ת ח י ל י ם , שרשור שבועות 2015 יצא לדרך
 
אשמח לקבל רעיונות לעוגת גבינה.

אני מעדיפה את העוגות שמנת ולא העוגות גבינה האפויות.
אני מחפשת משהוא פשוט להכנה, בלי ללכת לקנות מלא דברים רק בשביל העוגה הספציפית הזאת (זה יותר מידי לבקש?)

תודה מראש
 

mumfor4

New member
עוגת ביסקוויטים גבינה

לא מאמינה שיש לך תמיד בבית את המצרכים ובכול מקרה תצטרכי ללכת לקניות
אני משתמשת ב2 חבילות ביסקוויטים עדיף מהסוג העבה , אותם אני טובלת בקפה חזק מעט
לתערובת אני משתמשת ב500 גרם גבינה לבנה ( soft cheese ) ו1 גבינת שמנת פילדלפיה למשל . שאני מבליעה עם קצפת ( מכינה מקצפת להקצפה 1 , חצי כוס אבקת סוכר או טיפה יותר , 1 אינסטנט וניל )
יוצרת שכבות , ביסקוויטים גבינות ושמנת ובסיום אני מרסקת מעט ביסקוויטים ומפזרת מעל , או לחילופין מכניסה את העוגה למקפיא לחצי שעה ואז מכינה גנאש שוקולד או ממיסה נוטלה במיקרוגל אם אין לי כוח להתעסק , או ממרח לוטוס שגם מאוד טעים .
 
כמה שאלות הבהרה


עוגיות יכולות להיות כל עוגיה יבשה? digestives biscuits יכול להתאים? או משהוא דומה אבל מרובע?

בחיים לא הכנתי קצפת, אז כמה שאלות:
שמנת מתוקה = Heavy cream נכון?
אני מקציפה את השמנת המתוקה ואז מוסיפה את האבקת סוכר ואינסטנט וניל?

שיכבה ראשונה היא עוגיות נכון?
 

mumfor4

New member
תשובות


תחשבי על ביסקוויטים פתי בר , בגדול , אבל גם עוגיות חמאה / לוטוס יכולות להתאים
קצפת מכינים מwhipped cream סוכר ואינסנט , לא כתבתי אבל אם מרגיש לך שהקצפת נוקשה מדיי אפשר להוסיף מעט חלב .
לסירוגין אפשר להחליף קופסת גבינה בשמנת חמוצה , זה גם טעים sour cream .
שכבה ראשונה עוגיות / ביסקוויטים , שכבה שנייה תערובת גבינה וקצפת וכן הלאה , בדרך כלל הכמות תספיק ל4 שכבות .
בהצלחה
 
עוד שאלות הבהרה

אחרי החצי שעה במקפיא אני שמה ציפוי והעוגה עוברת למקרר?

אני מקוה שלא תהיה לי בעיה עם הכמויות:
1 גביע Sour cream כמות 300 גרם מספיק?
1 גבינת שמנת 200 גרם?
1 שמנת להקצפה קניתי Double Scottish cream, כמות 284 גרם, זה בסדר? זה מה שהיה בלידל


אשמח להבהרות
 

mumfor4

New member
מבחינת כמויות של המצרכים


זה יספיק . ממליצה להכין בתבנית 24 כדי שתצא מעט גבוהה .
מקווה שאני לא עונה באיחור , מחכה לתמונות
 

Et tu Brute

New member
את מכירה את עוגת הספירלה של קרין גורן?

זה קצת הרבה התעסקות אבל לא משהו קשה או מסובך, והתוצאה ממש יפה.
המצרכים הם סטנדרטיים למדי (ביסקויטים, גבינה, שוקולד מריר, סוכר, ביצים - בקיצור כאלה שיש בסופר הקרוב לביתך).
 

Et tu Brute

New member
לפי מה שהיא כותבת

היא התבססה על המתכו של קרין גורן אבל שינתה קצת.
אני הכנתי כמה פעמים לפי קרין גורן (http://www.carine.co.il/page_215), אבל לניקי ב יש בדרך כלל מתכונים פשוטים ומוצלחים אז אני מניחה שגם שלה עובד.
 

mumfor4

New member
מתכון למאפה גבינות ותרד

נתתי כבר את המתכון הזה אבל מרעננת .
מתכון למאפה תרד וגבינות
תרד – או שאוהבים , או שמפסידים !
עלי תרד טריים
פרט להיותו ירק בריא ומלא ברזל , הוא מצויין כבן לוויה לסלטים, אגוזים ומסתבר שהוא אוהב גבינות .
הבצק הוא בצק עלים , קנוי , מוכן ומרודד לעלה של כ35 סנטימטר על 30.
כמות המילוי תספיק לשתי רולדות יפות ומרשימות .
מרכיבי המילוי :
450 גרם תרד מאודה במחבת , עם רבע כוס מים , לערבב 5 דקות , לא להיבהל הכמות נראית גדולה , זה מצטצטם בתוך דקות . לסירוגין אפשר לשים את התרד בקערה במיקרוגל עם מעט מים , או להשתמש במדליוני תרד קפואים , את האופציה האחרונה אני פחות אוהבת אבל אם אין ברירה ….
100 גרם גבינת פטה , השתמשתי בפטה כבשים .
300 גרם גבינת קוט'ג
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 שיני שום כתושות
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
כף גדושה שמיר קצוץ ( לא חובה אבל מוסיף )
ביצה אחת L
אופן ההכנה :
לרדד עלה של בצק עלים , להניח במרכזו את מחצית המילוי , לחתוך רצועות משני צדדיו , ממליצה להשתמש בגלגלת פיצה .
לקחת רצועה מימין למרכז ואז משמאל למרכז ולסיים את צורת הרולדה .
למרוח ביצה ולפזר שומשום ,
לאפות בחום 180 מעלות , עד שמזהיב .
מומלץ להגיש לצד סלט ירוק של חסה , עלי בייבי , תרד ,חומץ בלסמי וחרדל דיז'ון



 

mumfor4

New member
לא ! לא מעבירה , מכינה בעצמך

וחוזרת להשוויץ ובגדול
 

carlimi

New member
אאאממממ כן מעבירה

והוא נהנה מכל רגע

כשהכרנו הוא לא ידע להכין כ ל ו ם !!!
היום הוא שף הבית המדופלם שלנו וכל הצדדים מרוצים.
לא מבינה למה זה בעייתי? זה לא שאני אומרת שאני לא יודעת להכין, אבל העברתי את השרביט אחר כבוד ...
אני בדר"כ מכינה אוכל ילדים באמצע השבוע, והוא השף לסופי שבוע ואירועים מיוחדים.
סבבה לנו ככה
 

mumfor4

New member
מה פתאום בעייתי ?

זאת אני שלא הבנתי , חשבתי שאת מעבירה לו שיכין כי את לא מתעסקת עם זה .
הלוואי עליי אני מקנאה . האיש שלי לא מבין מה יש להסתובב יותר מדיי במטבח .
מקסימום מורחים פיתה בחומוס . ( אייקון מתבאס ) .
העיקר שכולם מרוצים . מצטערת על חוסר ההבנה שלי .
 

carlimi

New member
שטויות

האמת שפעם יותר נהניתי לבשל וכאילו היום יש לי הרבה פחות סבלנות לזה ...
אני נהנית לראות אותו במטבח, ועוד יותר נהנית לאכול .... חחח
 
למעלה