לבקשת הקהל - מתכונים מה../images/Emo116.gif
כמה דברים שהכנתי בערב יום העצמאות: שיפודים במשרה: מכינים יום קודם. קונים שיפודי פרגיות ומבקשים מהקצב לחתוך לקוביות. בבית מכינים את המשרה. אפשרות 1: ים תיכוני - כמויות שוות של שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי, בתוספת מלח, פלפל, שום כתוש ועשבי תיבול, הפעם ניסיתי טימין ורוזמרין. אפשרות 2: חמוץ מתוק בסגנון סיני - יין לבן, דבש, שום כתוש, קצת סויה, רוטב טריאקי (לא חובה) כמויות - לפי העין. מערבבים את הבשר עם המשרה ושמים בקופסת פלסטיק סגורה במקרר למשך הלילה. למחרת משחילים את הנתחים על שיפודים וצולים על האש. כנפים טנדורי, מבוסס על "אירוח ב 5 דקות" של רות יולס (עוף שלם במקור, אני העדפתי כנפיים): קונים כנפי עוף. מכינים משרה טנדורי: מיץ משני לימונים, שתי כפות שמן, קצת מלח, שום כתוש, קצת טבסקו או רוטב פלפלים חריפים אחר (במקור הופיע סחוג) אבקת טנדורי מוכנה או תערובת שמכינים לבד מכפית גראם מסלה, כפית קארי, 2 כפיות כמון, כפית זנגביל. מערבבים את הכנפיים עם המשרה ושמים בקופסת פלסטיק סגורה למשך הלילה. למחרת צולים על האש. דגים: השתמשתי בפילה סול, אפשר גם סלמון או דג אחר. מכינים שמן מתובל משמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש ועשבי תיבול - שוב השתמשתי בטימין ורוזמרין. לא שמים מיץ לימון משום שהוא יבשל את הדג לפני שיגיע לאש. טובלים את הפילה בשמן, מברישים נייר כסף בשמן ועוטפים את הדג בנייר הכסף. משאירים ככה כמה שעות. צולים על האש בתוך נייר הכסף. בתאבון!
כמה דברים שהכנתי בערב יום העצמאות: שיפודים במשרה: מכינים יום קודם. קונים שיפודי פרגיות ומבקשים מהקצב לחתוך לקוביות. בבית מכינים את המשרה. אפשרות 1: ים תיכוני - כמויות שוות של שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי, בתוספת מלח, פלפל, שום כתוש ועשבי תיבול, הפעם ניסיתי טימין ורוזמרין. אפשרות 2: חמוץ מתוק בסגנון סיני - יין לבן, דבש, שום כתוש, קצת סויה, רוטב טריאקי (לא חובה) כמויות - לפי העין. מערבבים את הבשר עם המשרה ושמים בקופסת פלסטיק סגורה במקרר למשך הלילה. למחרת משחילים את הנתחים על שיפודים וצולים על האש. כנפים טנדורי, מבוסס על "אירוח ב 5 דקות" של רות יולס (עוף שלם במקור, אני העדפתי כנפיים): קונים כנפי עוף. מכינים משרה טנדורי: מיץ משני לימונים, שתי כפות שמן, קצת מלח, שום כתוש, קצת טבסקו או רוטב פלפלים חריפים אחר (במקור הופיע סחוג) אבקת טנדורי מוכנה או תערובת שמכינים לבד מכפית גראם מסלה, כפית קארי, 2 כפיות כמון, כפית זנגביל. מערבבים את הכנפיים עם המשרה ושמים בקופסת פלסטיק סגורה למשך הלילה. למחרת צולים על האש. דגים: השתמשתי בפילה סול, אפשר גם סלמון או דג אחר. מכינים שמן מתובל משמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש ועשבי תיבול - שוב השתמשתי בטימין ורוזמרין. לא שמים מיץ לימון משום שהוא יבשל את הדג לפני שיגיע לאש. טובלים את הפילה בשמן, מברישים נייר כסף בשמן ועוטפים את הדג בנייר הכסף. משאירים ככה כמה שעות. צולים על האש בתוך נייר הכסף. בתאבון!