לבקשת הקהל - מתכונים מה

דיאנה1

New member
לבקשת הקהל - מתכונים מה../images/Emo116.gif

כמה דברים שהכנתי בערב יום העצמאות: שיפודים במשרה: מכינים יום קודם. קונים שיפודי פרגיות ומבקשים מהקצב לחתוך לקוביות. בבית מכינים את המשרה. אפשרות 1: ים תיכוני - כמויות שוות של שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי, בתוספת מלח, פלפל, שום כתוש ועשבי תיבול, הפעם ניסיתי טימין ורוזמרין. אפשרות 2: חמוץ מתוק בסגנון סיני - יין לבן, דבש, שום כתוש, קצת סויה, רוטב טריאקי (לא חובה) כמויות - לפי העין. מערבבים את הבשר עם המשרה ושמים בקופסת פלסטיק סגורה במקרר למשך הלילה. למחרת משחילים את הנתחים על שיפודים וצולים על האש. כנפים טנדורי, מבוסס על "אירוח ב 5 דקות" של רות יולס (עוף שלם במקור, אני העדפתי כנפיים): קונים כנפי עוף. מכינים משרה טנדורי: מיץ משני לימונים, שתי כפות שמן, קצת מלח, שום כתוש, קצת טבסקו או רוטב פלפלים חריפים אחר (במקור הופיע סחוג) אבקת טנדורי מוכנה או תערובת שמכינים לבד מכפית גראם מסלה, כפית קארי, 2 כפיות כמון, כפית זנגביל. מערבבים את הכנפיים עם המשרה ושמים בקופסת פלסטיק סגורה למשך הלילה. למחרת צולים על האש. דגים: השתמשתי בפילה סול, אפשר גם סלמון או דג אחר. מכינים שמן מתובל משמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש ועשבי תיבול - שוב השתמשתי בטימין ורוזמרין. לא שמים מיץ לימון משום שהוא יבשל את הדג לפני שיגיע לאש. טובלים את הפילה בשמן, מברישים נייר כסף בשמן ועוטפים את הדג בנייר הכסף. משאירים ככה כמה שעות. צולים על האש בתוך נייר הכסף. בתאבון!
 
מממ....נשמע יאמי! ../images/Emo3.gif

אנחנו תכננו פיקניק אבל בסופו של דבר בעלי התעורר עם עין נפוחה ולא יכל למנגל (עשן בעיניים) ולכן בסופו של דבר הלכנו לאכול במסעדה. תודה על המתכונים. הם ינוסו במנגל הבא.
 
נשמע מעולה.. ו - דרוש מתכון../images/Emo35.gif

התחלתי לכתוב לך אתמול אבל בר התעוררה ובזה נגמר לנו הלילה (מקווה שזה מאחרוינו רופא ב 4 היום) יש לך או למישהיא שקוראת מושג איך עושים עוגת גבינה עם פרורים? או בכלל עוגת גבניה אפויה שמצליחה? עד עכשיו אהבתי רק עוגות גבינה ללא אפיה אז אין לי שמץ...
 

דיאנה1

New member
עוגת גבינה ופירורים

לא ניסיתי בעצמי. נדמה לי שהורדתי אותה מפורום הורים לפעוטות, לא זוכרת מאת מי. בושה וחרפה והתנצלות מראש אם מי ששמה את המתכון במקרה קוראת. עוגת גבינה עם פרורים מתוך "עוגות ב – 5 דקות" מאת רות יולס תבנית עגולה מס´ 26 ותבנית טוסטר אובן (או כל תבנית קטנה אחרת), משומנות לבצק: 200 ג´ מרגרינה עם חלב 2 חלמונים 2 כפות סוכר 2 כוסות קמח תופח למלית: 500 גר´ גבינה לבנה 9% (אני משתמשת ב- 5%) 3/4 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 שקית שמנת מתוקה 2 כפות סוכר אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) 2. לשים במעבד מזון את חומרי הבצק ועורכים שלושה רבעים ממנו בתבנית העגולה והשאר בתבנית הקטנה. 3. אופים כ – 20 דקות בחום בינוני, עד שהמאפה מזהיב. 4. המלית: מערבבים את הגבינה עם הסוכר (3/4 כוס) וסוכר הוניל. 5. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר (2 כפות) ומקפלים לתערובת הגבינה. 6. מסדרים את המלית מעל הבצק האפוי בתבנית הגדולה, ומפוררים מעל את הבצק האפוי שבתבנית הקטנה. 7. שומרים במקרר למשך לילה. הערות שלי: 1. חייבים חייבים לפחות כמה שעות במקרר לפני ההגשה, אין פטורים! 2. אני מורידה קצת יותר מהמומלץ פה לתבנית הקטנה (נניח 40%) 3. נראה לי (בפעם הבאה אני אנסה) שתוספת של קליפת לימון מגוררת למלית תקפיץ את זה בעוד כמה מעלות. בהצלחה ובתאבון! ---------------------------- עד כאן הציטוט. וממני - החלמה מהירה לבר, ושיהיו לכם לילות יותר שקטים!
 
תודה ושאלה - מה זה מרגרינה עם חלב?

ככה קונים אותה או שצריך לערבב עם חלב? ובואי נהיה ספציפיות לגבי החום... 180 מעלות?
 
עוגת גבינה עם פרורים - מעולה !!!../images/Emo142.gif

עוגת גבינה עם פרורים - מעולה וקלה מאוד להכנה - אני מכינה אותה למחר (ארוחת ערב עם חברים). מה צריך? לבצק: 2 כוסות קמח תופח 2 כפות סוכר 1 ביצה 200 גרם מרגרינה קצת מלח+כף ברנדי (אם אין - אפשר להשתמש ברום) למילוי: 500 גרם גבינה לבנה רכה 5% (2 חבילות - אני משתמשת בסקי) 3/4 כוס סוכר 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 1 כפית תמצית וניל 1 1/2 כוסות חלב 1 שקית שמנת מתוקה מה עושים כדי שזה יצליח? מכינים בצק פריך. 2/3 פורסים על תבנית משומנת ואופים עד שמזהיב. מקררים. את ה-1/3 הנותר מרפדים בתבנית רגילה, אופים שוב עד שמזהיב ומקררים. מכינים את המילוי ויוצקים על ה-2/3. מרסקים עם מזלג את ה-1/3 ומפזרים על הגבינה. שומרים במקרר לפחות 24 שעות לפני האכילה. בתאבון!
 

שירי ל

New member
ואני בעניין שומרי המשקל- ואצלינו הי

היו קילחי תירס שנצלו על הגריל (יאממי!!) ושיפודי ירקות משגעים.
 

דיאנה1

New member
נשמע טוב - את יכולה לפרט?

איך עושים את התירס - מתבלים אותו במשהו? עוטפים? ואיזה ירקות? שיהיה עוד משהו לטובת הצמחונים. אצלנו אחת הצמחוניות אירגנה שיפודי חלומי עם עגבניות שרי בין הגבינות - יצא מעולה!
 

שירי ל

New member
אז ככה:

את התירס מבשלים קודם בבית ואז מניחים על הגריל. הוא טעים ככה אבל אם אתם לא בדיאטה אפשר להוסיף אחרי קובית חמאת שום. נפלא! לצמחונים אפשר גם להכין תפוחי אדמה בנייר כסף שבושלו קודם בבית ולהכין להם רוטב שום או רוטב שמנת- זה יוצא מעולה שיפודי רקות: עושים מכל מה שיש בבית- פלפלים, בצל, קישואים, פטריות, עגבניות שרי, חצילים וכו´, מתבלים בשמן זית ותיבול של גריל כמו של הבשר ומניחים על הגריל. אפשר גם לשפד פטריות פורטובלו שלמות מתובלות בויניגרט פשוט של סלט. אפשר לקינוח גם להכין אותם שיפודים אבל מפירות- תפוחים, אגסים, תאנים כשיש- הכל הולך וזה טעים טעים!!. אם רוצים להשתגע אפשר גם להכין בבית רוטב מליקר טוב ולצקת על שיפודי הפירות אחרי הצליה.
 
למעלה