לבקשת הקהל: תחרות מתכוני עוף

shellyland

New member
לבקשת הקהל: תחרות מתכוני עוף ../images/Emo118.gif

הריני מכריזה בזאת על תחרות מתכונים לבישול עוף בסגנון ברזילאי או בהשראה ברזילאית. אנא שרשרו לכאן את מתכוניכם המשובחים, ובעוד שבוע החתולית שלנו תגריל חמישה זוכים או זוכות, שיקבלו במתנה את סינגל התרנגול של אליזט. מתכונים אליהם יצורף תבשיל מוכן שיגיע לביתה של החתולית יגדילו את סיכוי הזכייה שלהם!
 

bethania

New member
coshinha de galinha- די מסובך אבל

קושיניה דה גליניה מבשלים חלקי עוף שונים בלי הרבה שומן, עם פלפלים ,בצל, שום (ירוק אדום וכו') כוסברה, פטרוזיליה, עגבניות, הרבה תבלינים כמו כמון, פלפל. שיהיה עם הרבה טעם אחרי שמבושל, מוציאים את העוף ומוציאים את העצמות ומפוררים את העוף לפירורים. את כל הירקות שנשארים עם המים- מעבירים במעבד מזון שיהיה נוזל סמיך- אחר כך צריך שני אנשים- אחד מחזיק את הסיר ואחד מערבב, שמים קמח רגיל בסיר עם הנוזל ומערבבים חזק חזק חזק חזק- עד שנעשית עיסה סמיכה מאוד. צריך להחזיק טוב את הסיר כי אחרת הוא מתעופף, ואם לא מתעופף אז סימן שהעיסה לא סמיכה מספיק, כשהיא סמיכה לוקחים כדור ומכניסים בו את הבוהן ויוצרים חור- לתוך החור מכניסים קצת מהעוף המפורר- וסוגרים עליו את הבצק, קצת דומה לקובה. כשיש את כל הכדורים אז טובלים במעט חלב וביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן חם (איך יודעים שהוא חם?- זה מפחיד אבל עובד- זורקים גפרור לשמן- כשהגפרור נדלק- סימן שהשמן חם) לטגן ולאכול- מדהים-
 
בתור מכורה לקושינייה

בתור מכורה לקושינייה, אכן קיבלתי באחד מביקורי בברזיל את המתכון להכנת המנה המדהימה הזו. אמנם המון התעסקות, אבל טעים פחד. בעייה אחת היתה לי, הבצק היה מאוד דביק ולא הצלחתי לצור ממנו כדורים, או משהוא בצורת טיפה כפי שנהוג שם. כאשר הוספתי יותר קמח התוצאה היתה קשה. האם יש איזה פטנט? בפעם האחרונה, הטבחית של המארחת שלי (האקס קוניאדה) הכינה לי אותם (לא מטוגנים) הקפאתי, עטפתי בהמון שקיות וחזרתי לארץ אם מלאי של קושיניות נפלאות שנזללו בחודש לאחר מכן.
 

bethania

New member
זה הסוד של הדברים הפשוטים

אכן - כנראה רק לנסות שוב ושוב ולמצוא את האיזון בין הנוזלים לקמח- יותר מדי קמח יוצר בצק קשה ובלתי אכיל, אולי כדאי לבשל בפחות נוזלים את העוף- ולשמור בעיקר את הירקות.אבל כשהטבחית עושה את זה זה באמת הכי טעים.
 
התבשילים לבדיקה - אלי !

כי החתולה לא אוכלת חריף. (וחוץ מזה כי התחרות הזאת היא רעיון שלי).
 

sabr

New member
טוב... ננסה משהו CANJA

מרק יאמי יאמי מעט שמן בסיר, להוסיף שתיים שלוש שיני שום קצוצות עד שהשום מתחיל להזהיב, להוסיף בערך חצי עוף, מנוקה וכו' (אני אוהבת לבשל אותו קודם כדי להוציא את כל הפיכסים). לטגן עד להזהבה. להוסיף גזר (1-2) חתוך, תפו"א (1-2) חתוך גם כן, בצל קצוץ, 1 כוס אורז, כ - 6 כוסות מים, מלח,מ כשהאורז מוכן ובשר העוף מבושל ואפשר לפורר אותו מוסיפים פטרוזיליה קצוצה (1חבילה) בתאבון!
 
למעלה