לבקשת טל נמחק השרשור שגלש וחרג מכל רלוונטיות לפורום לצערנו

ItsikH

Member
לבקשת טל נמחק השרשור שגלש וחרג מכל רלוונטיות לפורום לצערנו

tkatzir

New member
תודה איציק
רק למען הסדר הטוב, אציין שנושא השרשור היה תאונות דרכים ויחס החברה לרוכבים שנפגעו,
אך השרשור גלש לפוליטיקה, והיחסים בין האנשים השונים שחיים באופן זמני(*) בארץ ישראל.

(*) לא אמירה פוליטית, אלא ביולוגית/רפואית.
נכון לזמן כתיבת שורות אלו, אין אף אדם בתחומי ארץ ישראל שגילו מעל 120 שנה.

טל.

ariasdo

New member
שאלה לגבי הודעות על מבזקי תאונות האם צריך לתת דיווח בפורם
על כל תאונה דרכים/ דריסה בין רכב לאופנים ( שזה רכיבה באופני עיר , אופני ילדים , אופנים חשמליות וכו' ) .
בדרך כלל רוב הדיווחים במבזקים זה לתאונות כאלו ולא על תאונות של רכבי כביש באופני כביש .
השאלה אם בפורום לדיווח רק על תאונות שקשורות לרכיבה באופני כביש / שהיעוד זה ספורט או טיולי ספורטיבי .

כאשר טווח דיווח תחום התאונות מוגדל זה תמיד יכול להיגרר לנושאם אחרים שלא קשורים לאופני כביש .

בקשר ליחס החברה
בגלל ריבוי אופנים חשמליות אצל צעירים בכבישים דבר שיוצר הפריע לתנועה , משפיע על יחס החברה לרוכבים שנפגעים מתאונות .
אם תעשה סקר מדגמי תראה לדעתי 70% לפחות בחברה היו שמחים להוריד אופנים מהכביש .

רוכבי הכביש שעוסקים בזה לספורט והנאה צרכים לצור תדמית אחרת ממה שהחברה חושבת עלנו .

אם היה לי זמן ומנדט תאמין לי הייתי עושה דברים יצרתים .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
לא *כל* תאונה רלוונטית אבל טל מביא ידיעות שלדעתו רלוונטיות,
אופניים חשמליים ודאי שלא ממש קשורים לנושא הפורום למעט במקרים מאוד ספציפיים.
לגבי "היו שמחים להוריד אופנים מהכביש" - יש אחוז גדול מדי בקרב הנהגים שהיו שמחים להוריד אותנו מילולית

אופניים הם תחום אינטגרלי, הנסיון לפלח את התחום ולבדל את רוכבי הכביש הספורטיביים מכל שאר הרוכבים לדעתי שגוי - נכון להדגיש את הייחודיות של רכיבת הכביש אבל לא על חשבון שותפות הגורל עם שאר הרוכבים ובעיקר - שאר משתמשי הדרך כולם.

ariasdo

New member
אחד מבעיות התדמית של רוכבי כביש זה הקשר עם שאר הרוכבים
שותפות גורל יש עם כל משתמשי הדרך ...
אבל כדי להדגיש את הייחודיות של רכיבת באופני כביש צריך ממש ליצור הפרדה בתודעה .
כך גם הנהגים יבינו ויכבדו את במשמעות השימוש שעושים רוכבי הכביש בדרך .

באירופה הנהגים שמתייחסים לרכיבה כתרבות ספורט אצלנו הנהגים מתיחסים לזה כהפרעה בדרך .
את המשוואה הזו צריך לשנות .

אריה סדובניק

למעלה